Αρχική Πολιτική Λαϊκής Συσπείρωση: Λιμάνι Κυπαρισσίας = Γεφύρι της Άρτας

Λαϊκής Συσπείρωση: Λιμάνι Κυπαρισσίας = Γεφύρι της Άρτας

Δελτίο Τύπου
Υπογράφηκε σήμερα (σ.σ. χθες) 5-8-2021 άλλη μια σύμβαση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Ας μας πουν ο κ. Νίκας και ο κ. Τατούλης πόσες ακόμα εργολαβίες θα υπογράψουν για να ολοκληρωθεί το έργο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας που έχει πλέον καταντήσει το γεφύρι της Άρτας.
Ήδη έχουν υπογράψει 4 εργολαβίες, κάποιες ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση, με εξευτελιστικές εκπτώσεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εκατομμύρια ευρώ που λείπουν από τη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, ειδικά για την πρόληψη, που με οδυνηρό τρόπο βιώνουμε αυτήν την περίοδο με τις πυρκαγιές που καίνε τη χώρα.
Οι εργολάβοι – κατασκευαστικές εταιρείες διαδέχονται η μία την άλλη, δεν πληρώνουν δεκάρα για την ασυδοσία τους που φτάνει στο να σπάει η προβλήτα του λιμανιού.
Κάποιοι διεκδικούν από πάνω και δεκάδες εκατομμύρια αποζημιώσεις – σταλίες.
Ας απολογηθούν για όλα αυτά οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο και στην Περιφέρεια και ας αφήσουν τις κοκορομαχίες και τις φωτογραφήσεις σαν γύφτικα σκεπάρνια με φόντο το λιμάνι.
Στον αντίποδα όλων αυτών είναι η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Τέτοια μεγάλα έργα υποδομών να γίνονται από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα Κατασκευών που θα κατέχει τα μηχανήματα και τα υλικά, θα κάνει τις μελέτες με επιστημονικά κριτήρια, θα κατανείμει το εργατικό και επιστημονικό προσωπικό σε όλα τα στάδια μελέτης – κατασκευής – συντήρησης και λειτουργίας του έργου.
Μόνο τότε θα έχουμε φθηνά και ποιοτικά έργα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Διαφορετικά θα γίνεται αυτό που ζούμε: δρόμοι να βυθίζονται, γεφύρια να γκρεμίζονται, προβλήτες και λιμενοβραχίονες να σπάνε για να μεγιστοποιούνται τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κουτουμάνος: Τα λαϊκά στρώματα στην Πελοπόννησο δεν έχουν ανάγκη να τους διοικούν επιχειρηματίες, πετυχημένοι ή αποτυχημένοι, πλούσιοι ή πτωχοί

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

ΣΔΟΕ: Επέβαλε «καταιγίδα» προστίμων το καλοκαίρι

Εντατικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ σε ολόκληρη τη χώρα για...

Σερβία: Κωδική ονομασία ‘Κιλότα Μ-21’ – Οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων θα φοράνε πλέον εσώρουχα του στρατού

Οι γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας είναι πλέον υποχρεωμένες να φορούν ειδικά εσώρουχα τα...

Νέα στοιχεία σοκ για τον ξυλοδαρμό του 13χρονου: «Έβαζαν στοιχήματα για τo ποιος θα νικήσει»

Σοκ προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 13χρονου μαθητή σε σχολείο στο Ρέθυμνο. Η αγριότητα των χτυπημάτων είναι πρωτοφανής ενώ οι...

Τρίκαλα: Θύμα ξυλοδαρμού πρόεδρος χωριού… για τα εμφιαλωμένα νερά

Πρόεδρος σε χωριό στα Τρίκαλα και κάτοικοι πιάστηκαν στα χέρια για τα εμφιαλωμένα νερά που διατίθενται από...