Αρχική Ελλάδα Λάρισα: Παρέμβαση ΕΦΕΤ για το μπαράζ τροφικών δηλητηριάσεων – Πως κατέληξαν 50...

Λάρισα: Παρέμβαση ΕΦΕΤ για το μπαράζ τροφικών δηλητηριάσεων – Πως κατέληξαν 50 άτομα στα Επείγοντα

Την παρέμβαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) προκάλεσε ο αυξημένος αριθμός ατόμων που βρέθηκαν την Κυριακή του Πάσχα στα Επείγοντα Περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε τροφική δηλητηρίαση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας, ο ΕΦΕΤ έχει ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων προσπαθώντας να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη με όλα αυτά τα πρόσωπα που φέρεται να είναι από ίδιες παρέες και οικογένειες, κάτι δηλαδή που σημαίνει πως πιθανότατα κατανάλωσαν το ίδιο φαγητό.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, τόσο από τον διευθυντή του ΤΕΠ-ΓΝΛ, κ. Δημήτρη Μπαμπαλή, όσο και από τον ίδιο τον διοικητή του ΓΝΛ, κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, ο αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν στο ΤΕΠ την Κυριακή του Πάσχα αγγίζει τους πενήντα και παρουσίασαν όλοι σχεδόν την ίδια κλινική εικόνα που παραπέμπει σε πρώτη φάση σε τροφική δηλητηρίαση.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν έχει καταγραφεί κάποια αντίδραση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας – δεν έχει διευκρινιστεί αν ενημερώθηκε επίσημα- παρά το γεγονός πως ο εν λόγω αριθμός των περιπτώσεων κρίνεται αυξημένος με βάση την απλή λογική, λαμβάνοντας ως δεδομένο και τον πληθυσμό της Λάρισας.

Από την πρώτη στιγμή, σε “άβολη” θέση βρέθηκε ο κλάδος των κρεοπωλών, καθώς το βασικότερο στοιχείο του πασχαλινού τραπεζιού είναι το κρέας. Εξαρχής τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Κρεοπωλών Λάρισας, κ. Βαγγέλης Ρίζος, ζητώντας ο ίδιος να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες με σκοπό να λάμψει η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή.

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως αναφέρουν πως μεγάλο ρόλο στα εν λόγω περιστατικά ενδεχομένως να έπαιξε ο τρόπος μεταφοράς και αποθήκευσης του φαγητού μέχρι να καταναλωθεί.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΑΑΔΕ: Μήνυμα σε «ξεχασιάρηδες» οφειλέτες – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Ένα ψηφιακό εργαλείο που θα ενημερώνει τον φορολογούμενο για τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφεύγεται...

Η πραγματική «Ατλαντίδα»: Εντυπωσιακά ευρήματα από αρχαία πόλη στο βυθό της Μεσογείου

Νέους θησαυρούς από τη χαμένη πόλη του Ηρακλείου (ή Θώνις, όπως την αποκαλούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι) στο βυθό της...

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο

Το α’ εξάμηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει στο σύνολο της χώρας αύξηση 11,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών Αύξηση 26,7% καταγράφηκε στον όγκο της...

Πέναλτι σε επαγγελματίες του χιλιάρικου

Μέχρι το τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου θα γίνουν γνωστές οι αλλαγές που θα...

Ώρες κοινής ησυχίας: Τα τραγούδια, τα ραδιόφωνα και τα άλλα… περίεργα που απαγορεύονται από Κυριακή

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου – Ποιες απαγορεύσεις ισχύουν μέσα στο συγκεκριμένο ωράριο Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του...