Αρχική Κόσμος Λευκός Οίκος: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου

Λευκός Οίκος: Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε χτες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για το θέμα σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ότι έχουν συζητήσει το θέμα με τους Ευρωπαίους εταίρους τους.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς στον Τύπο ότι οι ΗΠΑ θα ενεργούσαν ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές χώρες και θα επιβάλουν απαγόρευση στο πετρέλαιο που εισάγεται από τη Ρωσία, η Ψάκι είπε: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη να επιβάλουμε απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία. Είμαστε σε διαβούλευση τόσο εντός εμείς και με τους ευρωπαίους εταίρους μας σε αυτό το θέμα».

Η Ψάκι υπογράμμισε ότι ενώ επιβάλλουν βαριές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για τις επιθέσεις της στην Ουκρανία, προσπαθούν να προστατεύσουν τους Αμερικανούς από τις επιπτώσεις.

Από την άλλη, η Ψάκι απάντησε στις καταγγελίες των αμερικανικών ΜΜΕ ότι οι ΗΠΑ συζήτησαν το πετρελαϊκό ζήτημα με τη Βενεζουέλα και ετοιμάζονται να χαλαρώσουν τις κυρώσεις σε βάρος αυτής της χώρας.

Δηλώνοντας ότι μια ομάδα πήγε στη Βενεζουέλα και συζήτησε τόσο για το πετρέλαιο όσο και για την κατάσταση των Αμερικανών που ήταν φυλακισμένοι στη Βενεζουέλα, η Ψάκι είπε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Η Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν, καθώς και με τη Βενεζουέλα, για την παραγωγή εναλλακτικής λύσης στο ρωσικό πετρέλαιο.

Επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης με τον δημοσιογράφο του Fox News Πίτερ Ντούσι όταν διερωτήθηκε πως πριν μερικούς μήνες η τιμή του πετρελαίου ανέβαινε λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ σήμερα ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τον Ρώσο Πρόεδρο για την αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ.

Η Ψάκι, φανερά αμήχανη, αρκέστηκε να επισημάνει τις επιπτώσεις της επίθεσης του Πούτιν στην Ουκρανία για τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.

Η Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε απάντηση για το αν συζητάνε οι ΗΠΑ και η Πολωνία για την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία , έριξε το μπαλάκι στην Βαρσοβία.

«Το συζητάμε με την Πολωνία και το συζητάμε και με τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια απόφαση για την ίδια την Πολωνία. Δεν θα αντιταχθούμε στην αποστολή αεροπλάνων από την Πολωνία στην Ουκρανία» δήλωσε η Ψάκι.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Στα ύψη το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο – 8 στους 10 Έλληνες στο διαδίκτυο

Ειδικά στην χώρα μας, που ξεκίνησε από πολύ χαμηλό επίπεδο ψηφιοποίησης, συντελέστηκε μια ανεπανάληπτη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα της ψηφιακής κοινωνίας και...

Νορβηγία: Τα «κρίσιμα ορυκτά» που ανακαλύφθηκαν στο βυθό της και η γεωπολιτική σημασία τους

Έναν ανυπολόγιστο πλούτο στο βυθό της βόρειας θάλασσας ανακάλυψε η Νορβηγία, καθώς εντοπίστηκαν τεράστιες ποσότητες χαλκού και σπάνιων μετάλλων που χρησιμοποιούνται...

Ρέθυμνο: Αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε νεαρό που τον μαχαίρωσε

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Cretalive, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής σε μπαρ...

Market Pass: Παράταση μέχρι Οκτώβριο με έναν όρο

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Market Pass πρόκειται να ανοίξει τον Φεβρουάριο και αφορά στην οικονομική ενίσχυση για την αγορά βασικών...

Γιατί είναι τόσο θυμωμένη η ευρωπαϊκή βιομηχανία ποτών;

Η βιομηχανία αλκοολούχων ποτών της ΕΕ έχει ταραχτεί λόγω των ιρλανδικών προειδοποιήσεων για την υγεία.Μάχη μαίνεται στην Ευρώπη για το σχέδιο...