Αρχική Κόσμος Λευκός Οίκος – Επικαλείται ψυχροπολεμικό νόμο για να λύσει το πρόβλημα με...

Λευκός Οίκος – Επικαλείται ψυχροπολεμικό νόμο για να λύσει το πρόβλημα με τα τσιπ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτεται να επικαλεστεί έναν νόμο εθνικής ασφάλειας της εποχής του Ψυχρού Πολέμου προκειμένου να αναγκάσει τις εταιρείες στην αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την απογραφή και τις πωλήσεις των τσιπ, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

Η κ. Ραιμόντο υπογράμμισε ότι στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εντοπιστούν τα σημεία συμφόρησης που έχουν καθυστερήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και προκάλεσαν ελλείψεις σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, και να διαπιστωθεί αν υπάρχει στοκάρισμα.

Η υπουργός και ομάδας της εδώ και μήνες επιδιώκουν να αποσαφηνίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες κατανέμουν την προμήθεια των ημιαγωγών τους. Αλλά οι προηγούμενες συναντήσεις που συγκάλεσαν με εταιρείες από διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς δεν οδήγησαν σε αυξημένη διαφάνεια και πολλές εταιρείες αρνήθηκαν να παραδώσουν επιχειρηματικά δεδομένα στην κυβέρνηση.

Η παρέμβαση του υπουργείου Εμπορίου

Το Υπουργείο Εμπορίου ζητά από τις εταιρείες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια εντός 45 ημερών παρέχοντας πληροφορίες για την αλυσίδα εφοδιασμού. Το αίτημα είναι εθελοντικό, αλλά η Ραϊμόντο είπε ότι προειδοποίησε τους εκπροσώπους της βιομηχανίας ότι μπορεί να επικαλεστεί τον Νόμο περί Παραγωγής Άμυνας ή άλλα εργαλεία για να τους αναγκάσει αν δεν απαντήσουν.

«Αυτό που τους είπα είναι:« Δεν θέλω να κάνω κάτι υποχρεωτικό, αλλά αν δεν συμμορφωθούν, τότε δεν θα μου αφήσουν άλλη επιλογή », είπε. «Είπα σήμερα ότι αξιολογούμε όλες τις επιλογές μας αυτή τη στιγμή, όλα τα εργαλεία. Ελπίζω να μην φτάσουμε μέχρι εκεί, αλλά πρέπει να δούμε κάποια πρόοδο και σίγουρα χρειαζόμαστε συμμόρφωση».

Ο νόμος αυτός δίνει στον πρόεδρο ευρεία εξουσία να κατευθύνει τη βιομηχανική παραγωγή σε περιόδους κρίσης. Η διοίκηση Τραμπ και Μπάιντεν την επικαλέστηκαν η καθεμία ξεχωριστά για να επισπεύσουν την παραγωγή και διανομή εμβολίων για τον κορωνοϊό και άλλων ιατρικών προμηθειών που σχετίζονται με την πανδημία.

Παγκόσμια έλλειψη τσιπ

Πάντως, όπως επισημαίνει το Bloomberg δεν είναι σαφές πώς η Ραϊμόντο μπορεί να χρησιμοποιήσει το νόμο για να λάβει πληροφορίες από τους κατασκευαστές ημιαγωγών ή τους πελάτες τους και δεν κατονόμασε καμία συγκεκριμένη εταιρεία.

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ που τροφοδοτούν τα πάντα, από φορητούς υπολογιστές έως αυτοκίνητα συνέχισε να επηρεάζει την παραγωγή σε πολλούς κλάδους και η εξεύρεση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων αποτελεί προτεραιότητα από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Τζο Μπάιντεν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια εάν η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει επιτυχώς την έλλειψη.

Πηγή: ot.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αλεκ Μπάλντουιν – Τι είναι τα prop guns που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο – Μπορούν να σκοτώσουν;

H τραγωδία που που εκτυλίχθηκε στα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας «Rust», εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.Ο θάνατος της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα...

Ασπιρίνη – Τι αλλάζει στη χορήγησή της για άτομα υψηλού κινδύνου

Η ασπιρίνη μπορεί να είναι το πιο παλιό φάρμακο που έχουν οι καρδιολόγοι στη φαρέτρα τους από τα τέλη του 19ου...

Κώστας Πάσσαρης : Η απίστευτη «μεταμόρφωση» του δολοφόνου – Δύσκολα αναγνωρίζεται

Αδυνατισμένος, με πολύ λιγότερα μαλλιά και αφοσιωμένος στον Θεό.Αυτή είναι η εικόνα του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη, που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη όταν...

Τατοϊου-40χρονος δράστης: Με έβαλε ο σατανάς να το κάνω

Επεισόδιο με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες στην οδό Τατοΐου, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Είναι επίσημο: Ο Πάπας Φραγκίσκος σε Ελλάδα και Κύπρο

«Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο...