Αρχική Ελλάδα Λέσβος: Παραλήρημα εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη – «Έχω καφέ ζώνη στο καράτε,...

Λέσβος: Παραλήρημα εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη – «Έχω καφέ ζώνη στο καράτε, δέρνω γονείς!»

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σχολικά πράγματα της Λέσβου, βιώνουν μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίων του νησιού.

Εκπαιδευτικός μαθήματος Αγγλικών φαίνεται να χρήζει άμεσης βοήθειας, ενώ την ίδια ώρα απαιτείται παρέμβαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, των διευθύνσεων των σχολείων όπου διδάσκει, αν όχι και Εισαγγελέα για να απομακρυνθεί από τα παιδιά το συντομότερο λόγω της κατάστασης.

Εκπαιδευτικός με χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο εκτοξεύει απειλές την ώρα του μαθήματος σε παιδιά 12 και 13 ετών, για τους γονείς τους, αν είναι οι τελευταίοι ύποπτοι ότι την κατήγγειλαν. Το δε μάθημα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εξελίσσεται σε έναν μακρύ μονόλογο απειλών και εκβιασμών με αποδέκτες τα παιδιά.

Όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stonisi, στόχος δεν είναι να εξευτελιστεί εκπαιδευτικός ή μαθητές, γι’ αυτό δεν γίνεται αναφορά ούτε στο όνομα, ούτε καν στο φύλο εκπαιδευτικού, ούτε στα σχολεία όπου γίνονται αυτά τα περίεργα «μαθήματα». Στόχος είναι να βρεθεί άμεσα λύση.

«Δέρνω γονείς…»

«Κάποιοι γονείς, δεν ξέρω ποιοι ξενέρωτοι γονείς ήταν, πήγαν και είπαν στη Διεύθυνση ότι εγώ σας μιλάω για την πραγματική μου ζωή. Ε.. τώρα δεν έχω θέμα, όποιος γονιός έχει θέμα, δεν με ενοχλεί, ας έρθει πρόσωπο με πρόσωπο να με αντιμετωπίσει. Εχω καφέ ζώνη στο καράτε, δέρνω γονείς. Τον εισαγγελέα επισκέπτομαι πολύ συχνά… Μάλιστα ενδεικτικά (σ.σ. την τάδε ημερομηνία) μοίρασα μηνύσεις για (σ.σ. εξιστορεί περιστατικά σχολείων)» φέρεται να είπε στα παιδιά την ώρα του μαθήματος των Αγγλικών. Οι φωνές μοιάζουν τόσο δυνατές που απορεί κανείς αν οι διευθύνσεις των σχολείων έχουν παρέμβει.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή του το «Ν», κάποιες απειλές, με τον ρυθμό επανάληψής του και το ανάλογο ύφος, προκαλούν ειρωνικά σχόλια από πλευράς μαθητών εκτός του μαθήματος και όταν λείπει το εν λόγω άτομο, γεγονός που δείχνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και για το ίδιο το άτομο που διδάσκει, γιατί προφανώς δεν θα πρέπει να γίνεται υποκείμενο ειρωνείας στα σχολεία. Σχεδόν όλα τα παιδιά όμως στην κυριολεξία φοβούνται είτε με αυτά που ακούν, είτε με τις αντιδράσεις του ατόμου ενόσω… παραληρεί.

«Όποιος γονιός μου κάνει μαγκιές, έχω φίλους σε (σ.σ. αναφέρεται σε στελέχη αρχών). Αν έχει επιχείρηση, θα ανοίξω αντίπαλη επιχείρηση και θα τη σβήσω. Εχω τάδε (σ.σ. μορφή) εταιρείας. Περάστε το μήνυμα στους γονείς!» φέρεται να είναι ένα άλλο «μάθημα» Αγγλικών σε παιδιά μέσα σε σχολική αίθουσα.

Στο μεταξύ το ίδιο άτομο που διδάσκει αγγλικά φέρεται να ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση και οι μηνύσεις που ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει να αφορούν σε περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε κάποια σχολεία. Ή να βάλει κατά των ιδιαίτερων μαθημάτων, Την ίδια ώρα όμως καταφανώς οι απειλές που εκτοξεύει εντός μαθήματος σε μαθητές είναι απολύτως εκφοβιστικές και δείχνουν ότι χρειάζεται βοήθεια και το ίδιο το άτομο.

Σε άλλα σημεία του «μαθήματος» αναφέρεται σε στενές σχέσεις που έχει με στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης τα οποία τα κάνει «ό,τι θέλει» ή με συνδικαλιστές, για παράδειγμα φέρεται να επικαλείται γνωριμία με εκπαιδευτικό γνωστό συνδικαλιστή και αυτοδιοικητικό της δυτικής Λέσβου, ότι έχει απειλήσει άτομα υπηρεσιακού συμβουλίου ως «κότες», άτομα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, και στη συνέχεια φέρεται να αναφέρει το ΑΦΜ της εταιρείας που έχει και η οποία περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα όσα διηγείται, δικηγόρους, και διδάσκοντες καράτε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τ.Ο. Μεσσηνίας ΚΚΕ: Δύο εκδηλώσεις – συζητήσεις με Βασίλη Μπίζα και Διονύση Τσακνή

Δύο εκδηλώσεις – συζητήσεις διοργανώνει για το επόμενο διάστημα η Τ.Ο. Μεσσηνίας του ΚΚΕ.Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 3 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο...

Δραπετσώνα: Βίασε και μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό

Ένας 43χρονος άνδρας συνελήφθη καθώς κατηγορείται ότι βίασε και στη συνέχεια μαχαίρωσε τη 45χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στη...

Εκλογική άδεια 2023: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Χορήγηση ειδικής εκλογικής άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές...

Εκλογές 2023: Ποιοι θα είναι οι τρεις υποψήφιοι υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί

Κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που έγινε την Τρίτη (28/03), ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως οι εκλογές πρόκειται να πραγματοποιηθούν...

Σάλος στο Μεξικό: Βίντεο δείχνει φύλακες να αφήνουν 40 μετανάστες να καούν σε κέντρο υποδοχής

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από φωτιά σε κέντρο υποδοχής στο Μεξικό, καθώς αποκαλύπτει τον φρικτό τρόπο...