Αρχική Ελλάδα Λιγνάδης: Την Παρασκευή ξεκινά η δίκη του – Τι λέει δικηγόρος των...

Λιγνάδης: Την Παρασκευή ξεκινά η δίκη του – Τι λέει δικηγόρος των θυμάτων

Πρόσωπο με πρόσωπο με τα φερόμενα ως θύματα θα βρεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, με τον ίδιο να πρόκεται να έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες 4 βιασμών.

Εκείνη τη μέρα, ξεκινά η δίκη του και η δικηγόρος κάποιων εκ των μηνυτών, Μαρία Κουρτέση, μίλησε στο «Mega Καλημέρα» για την πολύκροτη υπόθεση.

«Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το θέμα, όχι μόνο για την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και για όλα όσα ήταν η αρχή για να  ξεκινήσει το METOO. Η συζήτηση γίνεται για να ενθαρρύνεται το θύμα και να καταγγέλει οποιοδήποτε περιστατικό»

»Αφενός ο νόμος, επειδή είναι κακούργημα, για κάποιο λόγο δίνει ένα μεγάλο διάστημα παραγραφής, δηλαδή τα 15 έτη. Αλίμονο εάν αυτό το αδίκημα δεν είχε αυτή την παραγραφή για πολύ συγκεκριμένους κοινωνικούς και εγκληματολογικούς λόγους. Ένα θύμα βιασμού δεν είναι πάντα έτοιμο να το καταγγείλει εντός 48 ωρών που θα ήταν και ό, τι καλύτερο προκειμένου να έχουμε ένα επιπλέον αποδεικτικό μέσον, βοήθημα, που είναι η ιατροδικαστική έκθεση ή οι τοξικολογικές εξετάσεις και άλλα», δήλωσε αρχικά η κ. Κουρτέση.

«Εδώ, εάν ήταν ετσι η πραγματικότητα ή έτσι θα έπρεπε να είναι  αποκλειστικά, θα έπρεπε αυτό το αδίκημα να διώκεται κατ’ έγκληση και να καταγγέλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 48 ωρών ή εστω 2-4 ημερών, το οποίο είναι άτοπο, κοινωνικά, εγκληματολογικά ή άτοπο από την πλευρά της νομικής επιστήμης. Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πρωτοφανή περιστατικά, θα δούμε πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα μας δείξουν γιατί αυτό το έγκλημα δεν είναι εφικτό να καταγγελθεί έγκαιρα», πρόσθεσε.

Οι μηνυτές θα δουν τον φερόμενο θύτη τους

«Τα άτομα είναι έως 24 ετών και είναι καθόλα έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον φερόμενο ως θύτη τους. Από τη στιγμή που βρήκαν το κουράγιο να το καταγγείλουν και από τη στιγμή που υπάρχουν 6 βουλεύματα, που επιβεβαιώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους, δεν είναι μία απλή παραπομπή, το θέμα εξετάζεται επιστημονικά από τους δικαστές», δήλωσε η κ. Κουρτέση.

«Θα ζητήσουμε να υποβάλουμε ερωτήσεις δια ζώσης στον φερόμενο ως θύτη. Η υπόθεση μπορεί να διαρκέσει πάρα πολύ καιρό, καθώς η δικογραφία είναι ογκώδης. Έχουμε 4 θύματα και για το καθένα, υπάρχει τεράστια δικογραφία. Υπολογίζεται στον ένα με 1,5 μήνα η διάρκεια, γιατί θα υπάρχουν πολλά άτομα που θα πρέπει να μιλήσουν ή να αγορεύσουν, μεταξύ αυτών και ο κατηγορούμενος όπως και ο Εισαγγελέας», συμπλήρωσε.

«Τα εγκλήματα πρέπει να καταγγέλονται και πρέπει να κρατήσουμε ένα μέτρο σε αυτά τα πολύ ευαίσθητα ζητήματα», κατέληξε η κ. Κουρτέση.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Διχασμένοι οι Βερολινέζοι με στάση του μετρό που λέγεται «Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά»

Διχασμένοι είναι οι Βερολινέζοι με σταθμό του μετρό που ονομάζεται «Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά» («Onkel Toms Hütte»). Καθώς σε παλαιότερες εποχές «μπαρμπα-Θωμά» αποκαλούσαν υποτιμητικά οι...

Ιταλία: Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης γιατί μετέτρεψε την Toyota του σε Ferrari F430

Ένας άνδρας 26 ετών κατηγορήθηκε για πλαστογραφία και παραβίαση εμπορικών σημάτων όταν αποκαλύφθηκε ότι η κόκκινη Ferrari F430 του ήταν στην...

Σεισμός: Μετά από μία ισχυρή δόνηση αυξάνονται τα εμφράγματα

Μεγάλη αύξηση των εμφραγμάτων τις πρώτες τέσσερις ημέρες ύστερα από μία μεγάλη σεισμική δόνηση παρατηρείται διαχρονικά, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Πρακτορείο FM...

Βόλος: 13χρονη καταγγέλλει τις στιγμές φρίκης που έζησε από τη μητέρα και τον πατέρα της

Η μικρή, χωρίς να υπάρχει σύμφωνα με τον πατέρα της, κανένα προηγούμενο μεταξύ τους ξεκίνησε το πρωί για το σχολείο και...

Επιδόματα-έκτακτες παροχές: Τι θα δοθεί εντός Δεκεμβρίου & σε ποιους (ημερομηνίες)

Οδεύοντας προς τις γιορτές, επισπεύδονται οι παροχές και τα επιδόματα προς τους δικαιούχους. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί πληρωμές συντάξεων, δώρων αλλά και...