Αρχική Ελλάδα Ληστεία στη Rolex: Γιατί μπήκαν στο στόχαστρο τα συγκεκριμένα ρολόγια – Οι...

Ληστεία στη Rolex: Γιατί μπήκαν στο στόχαστρο τα συγκεκριμένα ρολόγια – Οι αστρονομικές τιμές των μεταχειρισμένων

Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να εξιχνιάσει τη ληστεία στη Rolex Αθήνας, ερευνώντας την ίδια στιγμή και την αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit, είναι γεγονός ότι κάθε Rolex διαθέτει σειριακό αριθμό και γνωστοποιείται σε όλα τα καταστήματα της εταιρίας όταν κλαπεί. Έτσι σε περίπτωση που αποπειραθεί ο παράνομος ιδιοκτήτης του να το πάει για σέρβις σε αντιπροσωπία της Ελβετικής ωρολογοποιίας αμέσως θα συλληφθεί.

Την ίδια ώρα όμως η χρηματιστηριακή αξία των μεταχειρισμένων ρολογιών της Rolex τα τελευταία δύο χρόνια έχει απογειωθεί και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν ή και να ξεπερνούν και τις τιμές των καινούργιων.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης λόγω του Ρώσο – ουκρανικού πολέμου και της επιδημίας του Covid 19, καθώς έχει ξεκινήσει πριν από περίπου έξι χρόνια. Τότε οι μεγάλες και ακριβές εταιρίες αποφάσισαν να παγώσουν ή να μειώσουν την παραγωγή τους. Έτσι οι τιμές των μεταχειρισμένων ανέβηκαν στα ύψη και εκτοξεύτηκαν κατά τη περίοδο του κορωνοϊού. Κι αυτό γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να βάλουν στον καρπό τους ένα επώνυμο και ακριβό ρολόι, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Τα 23 ρολόγια του καταστήματος της πλατείας Κολοκοτρώνη σε περίπτωση που δεν βρεθούν από τις αστυνομικές έρευνες, σίγουρα θα καταλήξουν σε άτομο το οποίο θα έχει έτοιμους τους πελάτες, καθώς δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη ληστεία να πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής κάποιου.

Δηλαδή, οι τέσσερις κουκουλοφόροι να άρπαξαν τα ρολόγια τα οποία στη συνέχεια έναντι ενός ποσού θα τα έδιναν στον άτομο που τους προσέλαβε για αυτό τον σκοπό. Στη συνέχεια ο εντολέας θα τα προμήθευε έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών στους έτοιμους πελάτες του.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πίσω από τη ληστεία, να βρίσκονται οι «Ροζ Πάνθηρες».

Οι τιμές των πιο δημοφιλή μοντέλων

Σε τι τιμές όμως κυμαίνονται τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Ελβετικής εταιρίας στην αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών;

Σύμφωνα με την έρευνα του newsit.gr τα ρολόγια second hand και χρονολογίας από 2020 έως και 2022 ξεκινούν από 3.500 ευρώ φτάνουν έως και τις 112.000 ευρώ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις κομμάτια που είναι διακοσμημένα με πολύτιμα πετράδια πωλούνται και πάνω από 200.000 ευρώ.

Τα παρακάτω ποσά αποτελούν τις τιμές που πωλούνται τα πιο δημοφιλή προϊόντα του Ελβετικού brand σε γνωστές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του μεταχειρισμένου ρολογιού.

Pepsi GMT Master II από 17.000 έως και 50.000 ευρώ

Batman GMT Master II από 14.000 έως 35.000 ευρώ

Daytona Cosmograph από 23.000 έως και 122.000 ευρώ

Submariner Date από 13.000 έως 18.000 ευρώ, ενώ στην χρυσή έκδοση του αγγίζει τα 60.000 ευρώ.

Datejust ατσάλι από 5.500 έως 9.000 ευρώ, ενώ με πολύτιμα πετράδια 25.500 ευρώ.

Yacht Master από 17.000 έως 25.000 ευρώ

Oyster Perpetual από 3.800 έως 8.000 ευρώ

Sea Dweller Deepsea από 11.000 έως 16.000 ευρώ

Explorer II απο 10.000 έως 13.000 ευρώ

Rolex Milgauss 7.000 ευρώ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...