Αρχική Πολιτική Μ. Γερονικολός για Μιναγιώτικο Φράγμα: «Δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε αποφάσεις...

Μ. Γερονικολός για Μιναγιώτικο Φράγμα: «Δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε αποφάσεις ερήμην των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής»

Δήλωση του Μενέλαου Γερονικολού για το Μιναγιώτικο φράγμα: Δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε αποφάσεις ερήμην των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής»

Δήλωση για το κρίσιμο ζήτημα της κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος, το οποίο η κυβέρνηση προωθεί μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιο Τομέα (ΣΔΙΤ), έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μενέλαος Γερονικολός.

Ο κ. Γερονικολός στη δήλωσή του σημειώνει:

«Το Μιναγιώτικο φράγμα και το δίκτυο άρδευσης που το συνοδεύουν, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της περιοχή της Πυλίας, καθώς με την υλοποίησή του αναμένεται να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αγρότες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται το έργο να εισέλθει στη δεύτερη φάση, που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών και στην οριστικοποίηση του αναδόχου.

Είναι αυτονόητο ότι η μελέτη του έργου, κυρίως το κομμάτι που αφορά τα αρδευτικά δίκτυα, θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο διαβούλευσης με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων, των κατοίκων και των παραγωγών της περιοχής.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε αποφάσεις που λαμβάνονται στα μελετητικά γραφεία, ερήμην των πραγματικών αναγκών.

Προειδοποιούμε εγκαίρως ότι σχεδιασμοί, που δεν έχουν στόχο την επίλυση των προβλημάτων και δεν συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής δεν μπορούν και δεν θα υλοποιηθούν. 

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η περιοχή της Πυλίας παραμένει ένας τόπος με τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές και ως εκ τούτου το Μιναγιίωτικο φράγμα δεν μπορεί και δεν θα μετατραπεί σε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τους αγρότες της περιοχής».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δάνεια: Πόσο επιβαρύνει τους δανειολήπτες η νέα αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι δανειολήπτες μετά την νέα αύξηση των επιτοκίων που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μηνιαίο τους προϋπολογισμό.Όσο τυπικοί...

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

Νέα σκληρή επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Η νέα επίθεση...

Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023 – Δες ΕΔΩ στο gov.gr

Με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, καταρτίζονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και ψηφίζετεΔείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές 2023 μέσα από την...

ΚΟΚ: Γιατί δεν πρέπει να γεμίζουμε μέχρι πάνω το πορτ-μπαγκάζ

Πολλοί οδηγοί, ειδικά όταν ετοιμάζονται για ένα μεγάλο ταξίδι, γεμίζουν ασφυκτικά το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αρκετές φορές έως την οροφή, στην προσπάθειά...

Οικιακή βοηθός υποδυόταν το μέντιουμ και ξεγέλασε δύο γυναίκες -Μια απάτη που στοίχισε 120.000 ευρώ

Σε 2 συλλήψεις αλλοδαπών προχώρησε η ΕΛΑΣ, για υπόθεση απάτης σε βάρος δύο γυναικών, 68 και 31 ετών, οι οποίες «έπεσαν...