Αρχική Οικονομία «Μαύρος» ο Γενάρης για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων

«Μαύρος» ο Γενάρης για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων

Με 24% μείωση των ταξινομήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων έκλεισε ο προηγούμενος μήνας στις 27 ευρωπαϊκές αγορές της Ε.Ε. Αισιοδοξία για άνοδο το 2ο εξάμηνο του έτους.

Τον Ιανουάριο του 2021, η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της Ε.Ε. σημείωσε σημαντική πτώση, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την COVID-19 συνέχισαν να επηρεάζουν σημαντικά τις πωλήσεις. Επιπλέον, πολλές αγορές είχαν μία εργάσιμη ημέρα λιγότερη από ό, τι τον Ιανουάριο του 2020. Αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα είχε επίσης σαφές αντίκτυπο στις ταξινομήσεις του περασμένου μήνα.

Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 24,0% από 956.447 μονάδες τον Ιανουάριο του 2020 σε 726.491 μονάδες φέτος, σημειώνοντας το χαμηλότερο αποτέλεσμα Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, εδώ και δεκαετίες που ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), καταγράφει τις ταξινομήσεις.

Σχεδόν και οι 27 αγορές της Ε.Ε. υπέστησαν διψήφιες απώλειες τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων τριών από τις τέσσερις μεγάλες: H Ισπανία ήταν η πιο υφεσιακή (-51,5%), ακολουθούμενη από τη Γερμανία (-31,1%) και την Ιταλία (-14,0%) Με ελαφρά πτώση 5,8%, η Γαλλία ήταν η μεγαλύτερη αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις. Στην πραγματικότητα, η Σουηδία (+ 22,5%) και η Γαλλία ήταν οι μόνες χώρες της ΕΕ που δεν παρουσίασαν διψήφια πτώση τον Ιανουάριο.

Αισιοδοξία για ανάκαμψη το 2ο εξάμηνο του έτους

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις παρείχε μια αισιόδοξη προοπτική για το τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος έτους: «Ανυπομονώ για το 2021 και αναμένω ότι η παγκόσμια οικονομία θα δει μια ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, μέχρι τότε που θα πρέπει να δούμε τα τρέχοντα προγράμματα εμβολιασμού να αποδίδουν», δήλωσε ο Ντις στις αρχές Φεβρουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης με υψηλόβαθμα στελέχη. «Τότε περιμένω να πωληθούν περισσότερα αυτοκίνητα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σημαντική ανάκαμψη».

Ο CEO της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις.

Η διαδικτυακή συζήτηση ήταν η πρώτη του Ντις με κορυφαία στελέχη της αγοράς για το 2021 και την παρακολούθησαν τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου της Volkswagen.

Η αγορά στην Ελλάδα

Μεγάλη πτώση 20,6% παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2021 και στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η αντικειμενική εικόνα της αγοράς, καθώς ο Ιανουάριος του 2020 ήταν ένα Covid free μήνας και μάλιστα θετικός κατά 6,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά σε ταξινομήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, λόγω της συμμόρφωσης των κινητήρων στα νέα πρότυπα ρύπων Euro 6d, πολλές παραγγελίες καινούριων αυτοκινήτων έχουν καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να αποτυπωθούν μαζικά τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ελληνικής αγοράς, συνολικά το 2021 αναμένεται να είναι αυξητικό σε σχέση με το 2020 και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό βελτίωσης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μάλι – 41 νεκροί και 33 τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη στο νοτιοκεντρικό Μαλί, όταν ένα φορτηγό, που μετέφερε προϊόντα και εργαζόμενους σε μια...

Πώς βγαίνουν στη σύνταξη όσοι έχουν οφειλές – Όλες οι λεπτομέρειες

«Ανάσα» σε χιλιάδες ασφαλισμένους που αδυνατούν να πάρουν τη σύνταξή τους λόγω οφειλών στα ταμείο δίνει το υπουργείο Εργασίας. Μετά την...

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ανυπολόγιστη ζημιά: Με τιτάνια προσπάθεια σώθηκε το Κρυονέρι- Προς το Τατόϊ οι φλόγες

Δραματική ήταν η κατάσταση με τη φωτιά στα βόρεια της Αθήνας τη νύχτα με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο...

Τατούλης: νέο μεγάλο έγκλημα στη Μεγαλόπολη και οι υπεύθυνοι «ψυχροί εγκληματίες»

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η απόφαση για την παύση λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας τρία (3) στη Μεγαλόπολη από...

Ποιοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν και… πρόστιμο για λάθη της εφορίας

Αρρυθμίες στο Taxis και ενώ ο χρόνος για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μετράει αντίστροφα: Καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των βεβαιώσεων από...