Αρχική Ελλάδα «Μάξιμος Σαράφης»: Τα Business plan, τα μερίδια και τα δάνεια από τα...

«Μάξιμος Σαράφης»: Τα Business plan, τα μερίδια και τα δάνεια από τα ΗΑΕ

Έβαζε τους πελάτες να καταρτίσουν business plan, το κοστολογούσε ο ίδιος και στη συνέχεια έπαιρνε ο «Μάξιμος Σαράφης» μέρος των χρημάτων από τις εταιρείες που αναλάμβαναν τη διαδικασία.

Κάθε δυνατό τρόπο για παράνομο κέρδος, φαίνεται ότι είχε βρει ο «Μάξιμος Σαράφης», όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του.

Σε μια από αυτές, που καταγράφηκε το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου του 2022, ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis, διαπραγματεύεται με υπεύθυνο γραφείου κατάρτισης επαγγελματικών σχεδίων το ποσό που σκοπεύει να κρατήσει.

  • Εταιρία business plan: Τι κόστος θα βάλουμε για το τρέξουμε;
  • «Μάξιμος»: Εγώ τους είπα χωρίς να τους ρωτήσω. Τους είπα 16.000 συν ΦΠΑ αν θέλει τιμολόγιο.
  • Εταιρία business plan: Πώς τα μοιραζόμαστε τα 16 συν ΦΠΑ; Ένα πεντοχίλιαρο σου φτάνει από αυτή την ιστορία;
  • «Μάξιμος»: Να τα κάνουμε 6;
  • Εταιρία business plan: Το κάνα πέντε γιατί ήξερα ότι θα μου ζητούσες έξι. Ωραία, υπογράφουμε τη σύμβαση με αυτούς στα 16 χιλιάρικα συν ΦΠΑ.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε πείσει τους επιχειρηματίες που έπεσαν στα «δίχτυα» του, πως για να δρομολογηθεί η διαδικασία δανειοδότησης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όφειλαν να καταρτίσουν επιχειρηματικά σχέδια στα αγγλικά, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα, τα οποία θα έστελνε ο ίδιος στην «μαϊμού» εταιρία που δήθεν εκπροσωπούσε, την ΖΑHRAT.

Τα θύματα κατέληγαν με συστάσεις από τον «Μάξιμο» σε συγκεκριμένα γραφεία κατάρτισης business plan και εκείνος επικοινωνούσε με αυτά για να λάβει αμοιβή για την μεσολάβηση του.

Μέχρι στιγμής από την έρευνα της αστυνομίας δεν έχουν προκύψει ενδείξεις, εμπλοκής στελεχών των συγκεκριμένων γραφείων στην παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ιωάννινα: 34χρονος τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε τηλεοπτικά γυρίσματα στο Πωγώνι

Ένας 34χρονος τραυματίστηκε χθες σε χωριό του Πωγωνίου Ιωαννίνων την ώρα που ξεναγούσε στην περιοχή τηλεοπτικό συνεργείο...

Αυτό είναι το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη – Τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε πώς θα έμοιαζε ο διαβόητος δολοφόνος

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που απεικονίζουν πώς θα έμοιαζε το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη αν είχε εντοπιστεί και δημιουργήθηκαν χάρη σε...

Ο τιμοκατάλογος ανά επέμβαση στα «απογευματινά χειρουργεία»

Άμεση έναρξη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Πόσο θα κοστίζουν και παραδείγματα. Έντονη αντίδραση από ΟΕΝΓΕ. Ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα...

Ο Πούτιν χάρισε στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα θηριώδες αυτοκίνητο

Ένα αυτοκίνητο παρέλαβε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ως προσωπικό δώρο από τον πρόεδρο...

Γιατί βάζουν το σύμβολο του ψαριού στο αυτοκίνητο -Τι σημαίνει

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συναντήσει το σύμβολο του ιχθύος σε κάποιο αυτοκίνητο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που...