Αρχική Κόσμος Με γεώτρηση στα 4.000 μέτρα κάτω από τη γη, οι Γάλλοι αλλάζουν...

Με γεώτρηση στα 4.000 μέτρα κάτω από τη γη, οι Γάλλοι αλλάζουν το τοπίο στην ενέργεια

Σε βάθος 4.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης πρόκειται να φτάσει το γεωτρύπανο της Renault με σκοπό να αντλήσει γεωθερμική ενέργεια και να τροφοδοτήσει με αυτή ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Έναν εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ώστε να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων επέλεξε η Renault.

Σε συνεργασία με το γαλλικό ενεργειακό κολοσσό Engie, η Renault πρόκειται να προχωρήσει σε μια γεώτρηση η οποία θα φτάσει σε βάθος 4.000 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

Γεώτρηση στο κέντρο της γης

Σκοπός της γεώτρησης αυτής θα είναι η πρόσβαση σε νερό θερμοκρασίας που θα φτάνει έως και τους 140 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που επιτρέψει τη λειτουργία μιας γεωθερμικής μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας 40 MW.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Luca de Meo, περιέγραψε το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για το Douai ως «ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα αποανθρακοποίησης σε μια βιομηχανική μονάδα της Ευρώπης».

Γεώτρηση στο κέντρο της γης

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η γεωθερμική ενέργεια αναφέρεται στην «ενέργεια διαθέσιμη ως θερμότητα που περιέχεται ή εκκρίνεται από τον φλοιό της γης», η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την παροχή άμεσης θερμότητας.

Αντιστοίχως, το Υπουργείο Ενέργειας των Η.Π.Α τοποθετεί τη γεωθερμική ενέργεια στην κατηγορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εκλύει ελάχιστα ή μηδενικά αέρια θερμοκηπίου.

Γεώτρηση στο κέντρο της γης

Η Renault έχει ήδη δηλώσει ότι στόχος της είναι η επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας στις μονάδες παραγωγής που φιλοξενεί σε ευρωπαϊκό έδαφος έως το 2030 και σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2040.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Οι 8 μηνιαίες δόσεις, η έκπτωση φόρου και οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2023, που θα αφορά τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει...

Ιερουσαλήμ: Αυτός είναι ο 13χρονος Παλαιστίνιος που πυροβολούσε περαστικούς

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 13χρονου Παλαιστίνιου δράστηΚρυμμένος...

Καιρός – Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα – Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος

Ένας πολικός αεροχείμαρος αναμένεται να μας βάλει στην καρδιά του χειμώνα από το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook...

«Άσπρη μέρα» είδαν τα χιονοδρομικά – Κοσμοσυρροή από λάτρεις των χειμερινών σπορ

Χιόνι έπεσε στα περισσότερα χιονοδρομικά της χώραςΆσπρη μέρα είδαν τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη τη χώρα καθώς στις περισσότερες περιοχές άρχισαν...

Κολομβία: Οι κατασχέσεις κοκαΐνης έσπασαν ρεκόρ το 2022

Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν 671 τόνουςΟι αρχές της Κολομβίας προχώρησαν το 2022 στην κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης από κάθε άλλη...