Αρχική Ελλάδα Με τρία self test αυτή τη βδομάδα στα σχολεία

Με τρία self test αυτή τη βδομάδα στα σχολεία

Με τρία self test την εβδομάδα στους μαθητές πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (27/03).

Πότε κάνουν self test οι μαθητές

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν self test την Κυριακή (27/03) για να προσέλθουν στα σχολεία τη Δευτέρα, και μετά κανονικά self test τη Δευτέρα το απόγευμα (28/03) για την είσοδό τους στα σχολεία την Τρίτη, καθώς και την Πέμπτη (31/03) το απόγευμα για την είσοδό τους την Παρασκευή.

Καταργείται το ένα self test

Ο αριθμός των τεστ στα οποία θα υποβάλλονται εβδομαδιαίως οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί μειώνεται σε ένα -από δύο- self test την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (01/04).

Αυτό αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας επειδή παρατηρείται μια κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, περνάμε σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό, οι παραλλαγές του προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, και η πλειονότητα των πολιτών έχει ήδη εμβολιαστεί. Έτσι, και η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως σε κάθε φάση της πανδημίας, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Πότε καταργούνται οι μάσκες στα σχολεία

Η μικρή αυτή αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στα σχολεία ανοίγει τον δρόμο, όπως όλα δείχνουν, τόσο για την κατάργηση της μάσκας σε αυτούς τους χώρους όσο και για ευρύτερη άρση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε μαθητές: «Πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης, γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η κατάργηση της μάσκας στα σχολεία, αν και έχει καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους από τις 5 Μαρτίου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κογκρέσο: Κατατέθηκε τροπολογία – Μπλόκο στα τουρκικά F-16

Με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο...

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...