Αρχική Ελλάδα Με τρία self test αυτή τη βδομάδα στα σχολεία

Με τρία self test αυτή τη βδομάδα στα σχολεία

Με τρία self test την εβδομάδα στους μαθητές πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (27/03).

Πότε κάνουν self test οι μαθητές

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν self test την Κυριακή (27/03) για να προσέλθουν στα σχολεία τη Δευτέρα, και μετά κανονικά self test τη Δευτέρα το απόγευμα (28/03) για την είσοδό τους στα σχολεία την Τρίτη, καθώς και την Πέμπτη (31/03) το απόγευμα για την είσοδό τους την Παρασκευή.

Καταργείται το ένα self test

Ο αριθμός των τεστ στα οποία θα υποβάλλονται εβδομαδιαίως οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί μειώνεται σε ένα -από δύο- self test την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (01/04).

Αυτό αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας επειδή παρατηρείται μια κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, περνάμε σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό, οι παραλλαγές του προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, και η πλειονότητα των πολιτών έχει ήδη εμβολιαστεί. Έτσι, και η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως σε κάθε φάση της πανδημίας, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Πότε καταργούνται οι μάσκες στα σχολεία

Η μικρή αυτή αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στα σχολεία ανοίγει τον δρόμο, όπως όλα δείχνουν, τόσο για την κατάργηση της μάσκας σε αυτούς τους χώρους όσο και για ευρύτερη άρση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε μαθητές: «Πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης, γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η κατάργηση της μάσκας στα σχολεία, αν και έχει καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους από τις 5 Μαρτίου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15 έως 19 Απριλίου

Κατά την περίοδο 15 έως 19 Απριλίου, θα καταβληθούν 94.754.700 ευρώ σε 93.887 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών...

Πώς πιάστηκαν στην ηλεκτρονική παγίδα της ΑΑΔΕ φορολογούμενοι που έκρυψαν εισοδήματα εκατομμυρίων

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Μύκονος: Ο… καλλιτέχνης στη φοροδιαφυγή και οι συνέταιροί του

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Ο Κέρτις Τζακ καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης καθώς έριξε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα του παιδιού με σκοπό να το δηλητηριάσει. Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020,...

Πατήσια: Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία – Ζευγάρι με το θύμα ο 35χρονος Κουβανός

Σε ερωτική αντιζηλία αποδίδεται σύμφωνα με τις πληροφορίες το άγριο έγκλημα το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι της...