Αρχική Πολιτική Μεσσηνία: Ενημέρωση Μενέλαου Γερονικολού σε θέματα δημόσιας υγείας

Μεσσηνία: Ενημέρωση Μενέλαου Γερονικολού σε θέματα δημόσιας υγείας

Με την πρόεδρο του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, Χρυσάνθη Μάλλιου, συναντήθηκε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικόλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τα γενικότερα θέματα, τα οποία αφορούν τη λειτουργία των μονάδων υγείας της Μεσσηνίας.

Η κα Μάλλιου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Γερονικολό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος του ΕΣΥ του Νομού και παράλληλα κατέθεσε τις προτάσεις του Σωματείου για την επίλυσή τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γερονικολός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας απέδειξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις.

Το “ευχαριστώ” όλων μας είναι δεδομένο, αλλά δεν αρκεί.

Καθήκον μας είναι η ουσιαστική στήριξη του ιατρικού κόσμου, που με αυταπάρνηση υπηρετεί το ΕΣΥ.

Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, αλλά και οι υπόλοιπες δομές του ΕΣΥ στη Μεσσηνία αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Η έλλειψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις Μονάδες Υγείας του Νομού έχει αναγκάσει τους υπηρετούντες ιατρούς του ΕΣΥ να υπερβούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δυστυχώς, όλα αυτό το χρονικό διάστημα κωφεύουν και δεν επιλύουν τα ζωτικά προβλήματα, αρνούνται πεισματικά να ακούσουν την κραυγή αγωνίας του ιατρικού κόσμου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι δεν διαθέτει σχέδιο ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, καθώς παραμένει προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της.

Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχει εγκαίρως καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το ΕΣΥ, το οποίο είναι η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Γεννηματά στην ελληνική κοινωνία, παραμένει πρώτο στην ατζέντα μας και αποτελεί κυρίαρχο πυλώνα του νέου προγράμματος που ήδη καταρτίζεται.

Οι αγωνίες και οι προτάσεις του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας θα αποτελέσουν τη βάση των προτάσεων που θα καταθέσω στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κοινωνία του τόπου μας».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ιαπωνία: Νέος νόμος -Οι προσβολές στο διαδίκτυο θα τιμωρούνται με φυλακή και πρόστιμο

Η ανάρτηση «διαδικτυακών προσβολών» θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους στην Ιαπωνία από την Πέμπτη.Τότε, θα τεθεί σε...

Η Αντιτρομοκρατική ερευνά την έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου – Ντυμένοι γιατροί οι δράστες στο Σισμανόγλειο

Προβληματίζει η έκρηξη στη ΔΟΥ Αμαρουσίου τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τις Αρχές να ανησυχούν πως συνδέεται με την επίθεση που...

Συντάξεις: Ανατροπές στα όρια ηλικίας των δημόσιων υπαλλήλων

Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με τις ανατροπές στα ηλικιακά όρια των δημοσίων υπαλλήλων για συνταξιοδότηση. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταργεί τη συνταξιοδότηση στα...

Η Ρωσία ξεκίνησε άσκηση απόκρυψης διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων στα δάση της Σιβηρίας

Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με πυρηνικά όπλα πραγματοποιεί η Ρωσία στα δάση της Σιβηρίας, σύμφωνα με την «Daily Mail».Στις ασκήσεις περιλαμβάνεται και...

Ακρίβεια: Κατά 17% κόπηκε το εισόδημα των καταναλωτών – Είδος… πολυτελείας οι διακοπές

Η ενεργειακή κρίση και οι ανατιμήσεις των καταναλωτικών προϊόντων έχουν φέρει σε δυσμενείς συνθήκες τα ελληνικά νοικοκυριά, μιας και η οικονομική...