Αρχική Κόσμος Μετάνιωσαν για το Brexit οι Βρετανοί: Κάτω από το 20% όσων ψήφισαν...

Μετάνιωσαν για το Brexit οι Βρετανοί: Κάτω από το 20% όσων ψήφισαν υπέρ, θεωρούν πως «πήγε καλά»

Επτά χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016, λιγότεροι από το ένα πέμπτο των Βρετανών που ψήφισαν υπέρ του Brexit πιστεύουν πως η έξοδος της χώρας τους από την ΕΕ ήταν επιτυχημένη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Τα ευρήματα, τα οποία βασίζονται σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου σε δείγμα 4.005 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εταιρεία Public First για τη δεξαμενή σκέψης UK in a Changing Europe, δείχνουν πως μόλις το 18% αυτών που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ πιστεύουν πως το Brexit πήγε «καλά» ή «πολύ καλά».

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως 30% πιστεύουν πως «δεν ήταν ούτε καλό ούτε κακό», ενώ 29% των υποστηρικτών του Brexit πιστεύουν πως η έξοδος από την ΕΕ είχε αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 72% αυτών που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ θέλουν να σταματήσουν να μιλούν για το Brexit.

Από τους υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ που είναι σήμερα δυσαρεστημένοι με το πώς εξελίχθηκε το Brexit, 70% πιστεύουν πως θα μπορούσε να είχε πάει καλά, ενώ 18% θεωρούν πως η απόφαση για την αποχώρηση από την ΕΕ δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει καλά.

Σχεδόν οι μισοί απ’ αυτή την ομάδα πιστεύουν πως οι πολιτικοί θα μπορούσαν να είχαν κάνει το Brexit να λειτουργήσει, όμως οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού δεν προσπάθησαν να το κάνουν να πετύχει.

«Πολλοί που ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ πιστεύουν πως το Brexit δεν ήταν επιτυχημένο επειδή οι πολιτικοί τους απογοήτευσαν»

Ο Άναντ Μένον, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης UK in a Changing Europe, δήλωσε: «Ενώ πολύ λίγοι άνθρωποι πιστεύουν πως το Brexit πάει καλά, ένας μεγαλύτερος αριθμός υποστηρικτών της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θεωρούν πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκφράσουν οριστική κρίση.

«Πολλοί που ψήφισαν υπέρ της εξόδου πιστεύουν πως το Brexit δεν ήταν επιτυχημένο επειδή οι πολιτικοί τους απογοήτευσαν. Ο κίνδυνος είναι αυτό να οδηγήσει σε διάβρωση της εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς».

Οι αριθμοί δείχνουν πως 88% αυτών που ψήφισαν υπέρ της εξόδου και αισθάνονται πως το Brexit πήγε άσχημα, λένε τώρα πως έχουν «χάσει την πίστη» τους στους πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ με τον ίδιο τρόπο αισθάνεται το 75% του συνόλου αυτών που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση, ανεξάρτητα από το πώς είχαν ψηφίσει το 2016.

Η Ρέιτσελ Γουλφ της Public First δήλωσε: «Λίγοι πιστεύουν πως το Brexit πήγε καλά, όμως ήταν άραγε αυτό αναπόφευκτο; Αυτοί που ψήφισαν υπέρ της εξόδου δεν το πιστεύουν, με μεγάλη διαφορά».

«Άνθρωποι όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ υποστηρίζουν μια πιο γενική άποψη ότι οι πολιτικοί τα έκαναν θάλασσα. Από την άλλη πλευρά, ο κόσμος δεν είναι ακριβώς πρόθυμος να συνεχίσει να μιλάει για το Brexit».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ζιμπάμπουε: Έξι νεκροί και 15 παγιδευμένοι μετά από κατάρρευση μέρους ορυχείου

Τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι σε ορυχείο έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε τμήμα της εγκατάστασης Μπέι Χορς στην Τσεγκούτου, 100...

ΟΑΚΑ: Πού οφείλεται το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα -Τι είναι το φαινόμενο Stress Corrosion

Για το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, μίλησε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης...

Ακίνητα: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας -Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενισχύοντας τα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού

Σε αύξηση της τιμή στο ψωμί, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 15 λεπτά, προσανατολίζονται οι αρτοποιοί. Αυτή τη στιγμή,...

Τουρκικά F-16: Την πολιτική Μενέντεζ συνεχίζει ο αντικαταστάτης του

Ανοιχτός στην πώληση F-16 στην Τουρκία υπό προϋποθέσεις δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπεν...