Αρχική Κόσμος Μια 82χρονη γυναίκα θα ταξιδέψει στο διάστημα παρέα με τον Jeff Bezos!

Μια 82χρονη γυναίκα θα ταξιδέψει στο διάστημα παρέα με τον Jeff Bezos!

Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς και να σταματήσεις να ονειρεύεσαι!

Μια 82χρονη γυναίκα, η Wally Funk, η οποία εκπαιδεύτηκε ως αστροναύτης πριν από 60 χρόνια θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο διάστημα παρέα με τον Jeff Bezos, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο σε ηλικία άνθρωπο που θα βρεθεί στο διάστημα.

Μετά από μισό αιώνα αναμονής, η Wally Funk – που εκπαιδεύτηκε για το πρόγραμμα Mercury της NASA, αλλά δεν της δόθηκε η ευκαιρία να πάει στο διάστημα – επιτέλους θα βρεθεί στα αστέρια.

Έχει επιλεγεί από τον πλουσιότερο άνδρα του κόσμου, τον Jeff Bezos, για να τον συνοδεύσει, μαζί με τον αδερφό του, και έναν ακόμα άγνωστο νικητή δημοπρασίας, σε ένα ταξίδι στις 20 Ιουλίου.

Η Funk θα πετάξει στο New Shepard ως «επίτιμη καλεσμένη», σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Instagram του Bezos, η οποία δείχνει επίσης την συγκινητική στιγμή που ο Bezos αποκαλύπτει στην Funk ότι θα συμμετάσχει στην αποστολή, όπου σπεύδει να τον αγκαλιάσει και φωνάζει με ενθουσιασμό.

Η Funk προσφέρθηκε εθελοντικά ως μέλος του προγράμματος «Mercury 13», αλλιώς γνωστό ως «Πρόγραμμα γυναικών στο διάστημα», τον Φεβρουάριο του 1961, το οποίο ήταν μια ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη προσπάθεια με σκοπό να ξεκινήσει η εκπαίδευση των γυναικών να πετούν στα πρώτα διαστημικά προγράμματα της NASA.

Οι 13 γυναίκες στο πρόγραμμα έλαβαν όλη την εκπαίδευση και τις δοκιμές που έλαβαν επίσης οι επτά άνδρες που επέλεξε η NASA για το πρόγραμμα διαστημικών πτήσεων Mercury.

Η Funk έγινε η νεότερη γυναίκα που αποφοίτησε από το πρόγραμμα και της είπαν ότι «τα έκανε καλύτερα και ολοκλήρωσε τη δουλειά γρηγορότερα από οποιοδήποτε από τους άνδρες», είπε η ίδια κατά τη διάρκεια ενός διαφημιστικού βίντεο σχετικά με τη συμμετοχή της στην πτήση Blue Origin.

Η Funk πέρασε ακόμη και 10 ώρες και 35 λεπτά μέσα σε μια δεξαμενή στέρησης αισθητηρίων σε ένα τεστ του Mercury 13, ξεπερνώντας τον διάσημο αστροναύτη John Glenn.

«Επικοινώνησα τέσσερις φορές με τη NASA και είπα “Θέλω να γίνω αστροναύτης”, αλλά κανείς δεν με πήρε», είπε η Funk.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω. Τίποτα δεν με εμπόδισε ποτέ. Μου λένε,”Wally, είσαι κορίτσι, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό” και εγώ είπα, “Δεν έχει σημασία τι είστε, μπορείτε ακόμα να το κάνετε αν θέλετε να το κάνετε” και μου αρέσει να κάνω πράγματα που κανείς δεν έχει κάνει ποτέ πριν».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

90χρονος βελονιστής επιτέθηκε σεξουαλικά σε 28χρονη αφού της προκάλεσε «μερική παράλυση»

Ένας βελονιστής 90 ετών, από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τις βελόνες του ώστε να «προκαλέσει μερική παράλυση»...

Airbnb: Πόσοι και ποιοι ιδιοκτήτες μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας [γράφημα]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

ΗΠΑ: Πανάκριβο ελικόπτερο σφήνωσε κάτω από γέφυρα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Η Greenpeace τρολάρει δηλώσεις Βορίδη: «Να φτιάξουμε υποδομές για κάτι που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια;»

Η περιβαλλοντική οργάνωση σχολιάζει με φωτογραφίες τις κυβερνητικές δηλώσεις περί κακοκαιρίας και την «περίοδο επαναφοράς 400 ετών» που κυριάρχησε...

British Airways: Σάλος με πιλότο της που βρέθηκε σε όργιο με ναρκωτικά λίγες ώρες πριν την πτήση

Ο Mike Beaton αναγκάστηκε να κρεμάσει την στολή του πιλότου της British Airways αφού ανακαλύφθηκαν μηνύματά του προς συνάδερφό...