Αρχική Ελλάδα Μια χρονοκάψουλα του σήμερα θα «περιμένει» τους Λαρισαίους το 2053

Μια χρονοκάψουλα του σήμερα θα «περιμένει» τους Λαρισαίους το 2053

Ο κ. Σάπκας περιγράφοντας τη φιλοσοφία της δράσης ανέφερε ότι: «Όλες οι χρονοκάψουλες έχουν κάτι κοινό. Μια λαχτάρα για επικοινωνία για το μέλλον.

Η χρονοκάψουλα, σύμφωνα με το larisanet, είναι ένα κουτί που το φτιάχνεις σήμερα, το κρύβεις σήμερα και το ανοίγεις μετά από χρόνια! Το δικό μας δεν θα το κρύψουμε αλλά θα το φυλάξουν τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Παράρτημα Λάρισας και θα ανοιχτεί το 2052!»

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Σάπκα:

«Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης, πολύ δραστήριο και ευφάνταστο. Με πολύ ωραίες ιδέες και πολύ ωραίες συνεργασίες.Λίγο πριν εκπνεύσει το 2022, αποφάσισε να δημιουργήσει μια χρονοκάψουλα!

Θα σκεφτείτε, ίσως, γιατί να δημιουργήσουμε μια χρονοκάψουλα και μάλιστα συλλογική. Άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές εξαφανίζονται. Άλλες ανοίγονται πρόωρα.

Όλες οι χρονοκάψουλες όμως, έχουν κάτι κοινό:

Μια λαχτάρα για επικοινωνία με το μέλλον.

Τι θέλουμε να πούμε οι σημερινοί πολίτες στους μελλοντικούς συμπολίτες μας σε τριάντα χρόνια;

Η χρονοκάψουλα είναι ένα κουτί που το φτιάχνεις σήμερα, το κρύβεις σήμερα και το ανοίγεις μετά από χρόνια! Το δικό μας δεν θα το κρύψουμε αλλά θα το φυλάξουν τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Παράρτημα Λάρισας και θα ανοιχτεί το 2052!

Η δράση θα ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 09-01-2023, ώστε όλοι να έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε το δικό μας μήνυμα στο μέλλον, εκφράζοντας την ανησυχία μας, την επιθυμία μας, μια σκέψη μας…

Θεωρώ πως η δράση αυτή του Μουσείου μας είναι καινοτόμα, πρωτοποριακή και διασκεδαστική. Δίνει την ευκαιρία για προσωπική έκφραση, κυρίως όσον αφορά την ορμέμφυτη αγωνία που έχει κάθε άνθρωπος για το τι θα αφήσει πίσω του.

Αυτό, θα μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή θα συνεχιστεί και μετά από μας, οπότε έχουμε μεγάλη ευθύνη σήμερα για το πώς θα διαμορφωθεί το αύριο.

Νομίζω είναι μια ωραία διαδικασία από την οποία θα μάθουμε πολλά, θα καταλάβουμε περισσότερα και θα αναλογιστούμε άλλα τόσα.

Καλώ τους Λαρισαίους, μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σε αυτή την ενδιαφέρουσα δράση, να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο μέλλον.

Και ας ξεκινήσουμε από εσάς, τους εκπροσώπους του Τύπου.

Η υπεύθυνη του Μουσείου μας Κωνσταντίνα Κόντσα θα σας εξηγήσει πώς να πάρετε μέρος σε αυτό το παιχνίδι με το χρόνο, πώς να αφήσετε το μήνυμά σας στο μέλλον, γιατί «Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους» όπως είχε πει και η Έλενορ Ρούσβελτ.»

Στη συνέχεια η κ. Κόντσα ανέφερε αναλυτικά τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο και οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πρωτομαγιά: Πότε μεταφέρεται η αργία

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024...

Αποκάλυψη για τον θάνατο του Ναβάλνι: Δολοφονήθηκε λίγο πριν την ανταλλαγή κρατουμένων

Ένα βίντεο-βόμβα από την ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης σκοτώθηκε σκόπιμα με εντολή...

Ηλιούπολη: Αθωώθηκε η 19χρονη, θύμα traffiking

Την πλήρη απαλλαγή της 19χρονης που είχε πέσει θύμα trafficking στην Ηλιούπολη αποφάσισε το Ά αυτόφωρο μονομελές...

Πληθαίνουν οι δεσμεύσεις σε ακατάσχετους λογαριασμούς – Τι ισχύει και τι να προσέξετε

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για δεσμεύσεις ποσών σε ακατάσχετους λογαριασμούς, σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες για δεσμεύσεις...

Το 30% ξοδεύει τουλάχιστον 750 ευρώ στην εκπαίδευση των παιδιών του

Το 30% ξοδεύει τουλάχιστον €750 στην εκπαίδευση των παιδιών του – Τα σημαντικότερα ευρήματα έρευνας του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Βαρύ είναι το κόστος της εκπαίδευσης για τους...