Αρχική Ελλάδα ΜΜΜ: Από κιθάρες και μασέλες μέχρι πεθερές και παιδιά – Όσα ξεχνούν...

ΜΜΜ: Από κιθάρες και μασέλες μέχρι πεθερές και παιδιά – Όσα ξεχνούν οι Αθηναίοι στο μετρό

Το γραφείο απολεσθέντων στο Μετρό είναι γεμάτο με κλειδιά, γυαλιά, κασκόλ, ομπρέλες. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα πιο περίεργα αντικείμενα που κάποιοι ξέχασαν σε κάποιο βαγόνι του μετρό. Ενώ εκτός από αντικείμενα, υπάρχουν και περιπτώσεις που επιβάτες ξέχασαν… ανθρώπους.

Συνολικά κάθε χρόνο 4.000-5.000 αντικείμενα ξεχνούν οι επιβάτες στο μετρό στην Ελλάδα, είτε μέσα στο τρένο είτε στις αποβάθρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα αντικείμενα που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα με αυτά που ξεχνούν οι Αθηναίοι είναι τα κλειδιά τους και τα γυαλιά τους.

Μέχρι και αγάλματα στα απολεσθέντα

Το χειμώνα αυτά που ξεχνούν περισσότερο είναι γάντια, φουλάρια και ομπρέλες, ενώ την περίοδο του Πάσχα κομποσκοίνια, εικονίτσες και… Αγία Γραφή.

Το καλοκαίρι, δε, οι Αθηναίοι ξεχνούν μάσκες θαλάσσης και σκηνές κάμπινγκ. Άλλα αντικείμενα που έχουν καταλήξει στην αποθήκη απολεσθέντων στο μετρό είναι κιθάρες και ποδήλατα, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι και περούκες, καπάκι τουαλέτας και αγάλματα.

Τα πιο περίεργα περιστατικά

Αξιοσημείωτο ήταν ένα περιστατικό με άνδρα που συνόδευε την πεθερά του με άνοια στον γιατρό και την… ξέχασε μέσα στο τραμ! Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο στο γραφείο απολεσθέντων για να τη «δηλώσει».

Κάποιοι άλλοι ξέχασαν το ίδιο τους το παιδί που ήταν μέσα σε καρότσι στο ασανσέρ του σταθμού Συντάγματος. Η μητέρα πήρε τηλέφωνο από την Ομόνοια, όπου και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το παιδί!

Ένα άλλο περιστατικό ήταν μια μασέλα στην πλάτη ενός καθίσματος στον σταθμό. Ο ηλικιωμένος που την αναζήτησε είπε ότι είχε κόψει το τσιγάρο και αντί για κομπολόι έπαιζε με τη μασέλα και όταν ήρθε το τρένο την ξέχασε εκεί στη βιασύνη του.

Μια άλλη κυρία έχασε το γυάλινο μάτι της.

Όπως είπε ο υπεύθυνος του γραφείου απολεσθέντων, το 80% των αντικειμένων επιστρέφεται στους κατόχους. Το 30-40 αναζητείται από τους κατόχους. Τα υπόλοιπα παραμένουν στις αποθήκες για έναν χρόνο και στη συνέχεια είτε εκποιούνται είτε δίνονται ως δωρεά σε κάποιο ίδρυμα που μπορεί να τα απορροφήσει.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πως το κλέψιμο μιας αγελάδας οδήγησε στην ίδρυση της Hyundai

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 στη Νότια Κορέα και πλέον έχει 75 χιλιάδες εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, έχοντας τη δυνατότητα...

Ποια κρίση; Διπλασιάστηκαν οι υπερπλούσιοι στην Ελλάδα – Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα

Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες αγωνιούν για τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια και τα τρόφιμα, 64.000 ζουν μια πλούσια και πολυτελή ζωή αδιαφορώντας για...

Παν. Τζαβάρας: Ρυθμιστές της αυτοδυναμίας τα κόμματα εκτός Βουλής

Οι επερχόμενες εκλογές του 2023, οι δέκατες ένατες της περιόδου της Μεταπολίτευσης, έχουν κάποια τεχνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που τις καθιστούν...

Έκτακτο επίδομα 600 ευρώ τα Χριστούγεννα – Η επίσημη απόφαση για δικαιούχους

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά στο έκτακτο επίδομα, ύψους 600 ευρώ, στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη...

Βέλγιο: Ένα χωριό 165 κατοίκων κέρδισε το τζχακ ποτ στο λαχείο και πήρε 143 εκατ. ευρώ

Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα για 165 Βέλγους σε ένα μικρό χωριό του βελγικού βορρά ονόματι Όλμεν, οι οποίοι κέρδισαν στη λαχειοφόρο...