Αρχική Ελλάδα ΜΜΜ: Από κιθάρες και μασέλες μέχρι πεθερές και παιδιά – Όσα ξεχνούν...

ΜΜΜ: Από κιθάρες και μασέλες μέχρι πεθερές και παιδιά – Όσα ξεχνούν οι Αθηναίοι στο μετρό

Το γραφείο απολεσθέντων στο Μετρό είναι γεμάτο με κλειδιά, γυαλιά, κασκόλ, ομπρέλες. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα πιο περίεργα αντικείμενα που κάποιοι ξέχασαν σε κάποιο βαγόνι του μετρό. Ενώ εκτός από αντικείμενα, υπάρχουν και περιπτώσεις που επιβάτες ξέχασαν… ανθρώπους.

Συνολικά κάθε χρόνο 4.000-5.000 αντικείμενα ξεχνούν οι επιβάτες στο μετρό στην Ελλάδα, είτε μέσα στο τρένο είτε στις αποβάθρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα αντικείμενα που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα με αυτά που ξεχνούν οι Αθηναίοι είναι τα κλειδιά τους και τα γυαλιά τους.

Μέχρι και αγάλματα στα απολεσθέντα

Το χειμώνα αυτά που ξεχνούν περισσότερο είναι γάντια, φουλάρια και ομπρέλες, ενώ την περίοδο του Πάσχα κομποσκοίνια, εικονίτσες και… Αγία Γραφή.

Το καλοκαίρι, δε, οι Αθηναίοι ξεχνούν μάσκες θαλάσσης και σκηνές κάμπινγκ. Άλλα αντικείμενα που έχουν καταλήξει στην αποθήκη απολεσθέντων στο μετρό είναι κιθάρες και ποδήλατα, ενώ έχουν βρεθεί μέχρι και περούκες, καπάκι τουαλέτας και αγάλματα.

Τα πιο περίεργα περιστατικά

Αξιοσημείωτο ήταν ένα περιστατικό με άνδρα που συνόδευε την πεθερά του με άνοια στον γιατρό και την… ξέχασε μέσα στο τραμ! Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο στο γραφείο απολεσθέντων για να τη «δηλώσει».

Κάποιοι άλλοι ξέχασαν το ίδιο τους το παιδί που ήταν μέσα σε καρότσι στο ασανσέρ του σταθμού Συντάγματος. Η μητέρα πήρε τηλέφωνο από την Ομόνοια, όπου και συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το παιδί!

Ένα άλλο περιστατικό ήταν μια μασέλα στην πλάτη ενός καθίσματος στον σταθμό. Ο ηλικιωμένος που την αναζήτησε είπε ότι είχε κόψει το τσιγάρο και αντί για κομπολόι έπαιζε με τη μασέλα και όταν ήρθε το τρένο την ξέχασε εκεί στη βιασύνη του.

Μια άλλη κυρία έχασε το γυάλινο μάτι της.

Όπως είπε ο υπεύθυνος του γραφείου απολεσθέντων, το 80% των αντικειμένων επιστρέφεται στους κατόχους. Το 30-40 αναζητείται από τους κατόχους. Τα υπόλοιπα παραμένουν στις αποθήκες για έναν χρόνο και στη συνέχεια είτε εκποιούνται είτε δίνονται ως δωρεά σε κάποιο ίδρυμα που μπορεί να τα απορροφήσει.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κογκρέσο: Κατατέθηκε τροπολογία – Μπλόκο στα τουρκικά F-16

Με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο...

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...