Αρχική Κόσμος Μυστήριο καλύπτει το θάνατο χιλιάδων καβουριών στη Ζανζιβάρη

Μυστήριο καλύπτει το θάνατο χιλιάδων καβουριών στη Ζανζιβάρη

Η κυβέρνηση της Ζανζιβάρης ξεκίνησε ερευνά για να εξετάσειτο λόγο που χιλιάδες καβούρια έχουν ξεβραστεί νεκρά στις παραλίες των νησιών της Τανζανίας.

Η πρώτη αναφορά έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου για νεκρά καβούρια που ξεβράστηκαν στις δημόσιες παραλίες Μτόμι, Μιζινγκάνι και Φοροντάνι, αναφέρει το BBC.

Η κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να μην ανησυχούν ωστόσο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ευθύνεται η κλιματική κρίση που οδηγεί σε απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία της θάλασσας.

«Παρόμοιο περιστατικό μαζικού θανάτου καβουριών που κολυμπούν αναφέρθηκε επίσης σε χώρες του δυτικού Ινδικού Ωκεανού, όπως οι Σεϋχέλλες», είπε ο γενικός διευθυντής της Αρχής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Ζανζιβάρης (ZEMA) κ. Σέχα Μζάζα Ζούμα.

Διευκρίνισε ότι τα καβούρια αυτά προσδιορίζονται επίσης ως Trapezia cymodocea με το όνομα «Κόκκινο Κοραλλί Καβούρι» και ζουν σε κοράλλια, σε 8 μέτρα βάθος στη θάλασσα.

«Μερικά ζωντανά όντα, όπως τα καβούρια, δεν μπορούν να αντιδράσουν στις ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασια της θάλασσας, πεθαίνουν και ξεβράζονται», είπε στο BBC ο Δρ Σαλούμ Σούντ, θαλάσσιος βιολόγος και διευθυντής ανάπτυξης και αλιείας της Ζανζιβάρης.

«Τα νερά των ωκεανών έχουν διαφορετικά στρώματα θερμοκρασιών και έτσι τα κύματα αναγκάζουν το νερό να ανέβει από κάτω προς τα πάνω. Αυτό μπορεί να προκαλέσει χαμηλό οξυγόνο, επομένως τα καβούρια είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπα με τον θάνατο», πρόσθεσε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μητέρα έβαλε φωτιά στο σπίτι της και έκαψε τα τέσσερα παιδιά της

Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της φέρεται πως έκαψε ζωντανά μέσα στο σπίτι τους στο Μιζούρι των ΗΠΑ, η ίδια...

Θρίλερ στη Ζάκυνθο: Ποιος ευθύνεται για την αποβολή της κοπέλας – Τι ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

Ο φερόμενος δράστης του περιστατικού έμφυλης βίας πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα χθες και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί...

Συναγερμός μετά από απειλή για βόμβα στις πρεσβείες Ισραήλ, Αιγύπτου και ΗΠΑ

Στις τρεις πρεσβείες σπεύδουν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) Συναγερμός σήμανε στην Αθήνα μετά από τα τηλεφωνήματα για...

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την αναβάθμιση της Εθνικής Αμυνας

Τις απόψεις για την αναβάθμιση της εθνικής άμυνας εξέφρασε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Αναλυτικά η παρέμβαση του...

Τράπεζες: Από πότε αρχίζουν οι προμήθειες 6 ευρώ – Ποιους λογαριασμούς αφορά

Προμήθεια στους καταθετικούς λογαριασμούς επεξεργάζονται οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια αύξησης των εσόδων τους. Το νέο μέτρο αφορά αφορά σε...