Αρχική Ελλάδα Μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Γιατί δεν...

Μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Γιατί δεν έχει ζητηθεί η εκταφή της 9χρονης

Μυστήριο παραμένει ο θάνατος των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα, με τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής να προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο.

Έτσι, τόσο οι αρχές, όσο και η ιατρική κοινότητα, προσπαθούν να βρουν τους λόγους για τους οποίους τα τρία μικρά κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη χάθηκαν τόσο ξαφνικά.

Τα βλέμματα στρέφονται στην 9χρονη Τζωρτζίνα η οποία χάθηκε τελευταία, καθώς η περίπτωσή της θα αποτελέσει «οδηγό» για το τι συνέβη και στα άλλα δύο κοριτσάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής δεν έχει αποσταλεί αίτημα για εκταφή της Τζωρτζίνας καθώς εκκρεμούν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες ελπίζουν να πάρουν απαντήσεις, περίπου σε ένα μήνα.

Για την υπόθεση του θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε και ο έμπειρος ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε. οι συνάδελφοί του χαρακτήρισαν «αιφνίδιο» το θάνατο, δηλαδή δεν μπορούν να τον συνδέσουν με την κυρίως ασθένεια. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι εάν είχαν κοινό καρδιολογικό πρόβλημα και τα τρία παιδιά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται ότι είχαν διαφορετικά καρδιολογικά προβλήματα.

Ο κ. Λέων πρόσθεσε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει διερευνηθεί στην υπόθεση εάν υπάρχει κοινό γενετικό υπόβαθρο «αλλά έστω στον τρίτο θάνατο, ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να ερευνήσουμε είναι εάν υπάρχει κάποια συγγενής ανωμαλία, όπως λέμε, κοινή για όλα τα παιδιά». Ο ιατροδικαστής, είπε επίσης ότι το ερώτημα αυτό μπορεί να απαντηθεί, αν και δεν είναι εύκολο, με μια πλήρη νεκροτομή στο 9χρονο κορίτσι, ιστολογικές, τοξικολογικές και γενετικές εξετάσεις. «Όταν έχουμε παιδιά νοσηλευόμενα, δηλαδή δεν κατέληξαν αιφνιδίως στο σπίτι τους, έχουν κάποιες ασθένειες, νοσηλεύονται και απ’ ότι φαίνεται καταλήγουν από έναν λόγο, μάλλον άσχετο με την ασθένεια την οποία προείχαν, άρα σημαίνει ότι όντως χρειάζεται διερεύνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας δε ο κ. Λέων στην ΕΡΤ τόνισε πως αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις που «θα μας δείξουν το τι ακριβώς έχει συμβεί στα όργανα του μικρού παιδιού. Θα αναλύσουν φαρμακευτικές και άλλες ουσίες που είχαν πάρει τα παιδιά γιατί, να μην ξεχνάμε, ότι τα παιδιά ήταν νοσηλευόμενα. Αναμένουμε και την γενετική ανάλυση για να δούμε αν υπάρχει κάποιο κοινό γενετικό χαρακτηριστικό, το οποίο εκδηλώνει μία συγκεκριμένη πάθηση. Το γεγονός ότι η πρώτη και η δεύτερη αιτία θανάτου, στους δύο πρώτους θανάτους δεν συμβαδίζουν, προς το παρόν δεν ενισχύουν ένα τέτοιο γεγονός».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, δήλωσε ότι «για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου».

Όπως είπε, παρά τις ιατροδικαστικές αναφορές, παραμένουν ερωτήματα στους γιατρούς.

«Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά. Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε», ανέφερε η κ. Μαστοράκου, σημειώνοντας ότι τις απαντήσεις θα τις δώσει η σορός της μικρής Τζωρτζίνας, μετά και από τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων.

«Καταρχήν με την παρέμβαση της δικαιοσύνης την οποία χαιρετίζουμε θα ανοίξουν πάλι όλοι οι φάκελοι και θα δημιουργηθεί μια έρευνα συνολικά και για τα 3 παιδιά. Τα 3 περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρώτο παιδί που είχε αποτυπωθεί από τον ιατροδικαστή αγενεσία φλεβόκομβου που είναι μια πολύ σπάνια πάθηση και οδήγησε το παιδί 7 μηνών να πεθάνει, ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση, υπάρχει σαν οντότητα επιστημονική. Το δεύτερο παιδί είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού. Στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην αρχή όπου ενώ ήταν υπό την στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μια ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί μετακομίστηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα 3 περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις» τόνισε η κ. Μαστοράκου.

Όπως είπε επίσης, έχουν γίνει ειδικές αναλύσεις για να αποτυπωθεί αν υπάρχει γενετική αιτία που να δικαιολογεί τους θανάτους και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κοριτσάκι πέθανε επτά μηνών με τη διάγνωση να κάνει λόγο για αγενεσία φλεβοκόμβου, για το δεύτερο δόθηκε ως αίτιο ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, αλλά με ερωτήματα, ενώ για το θάνατο της τρίτης αδελφούλας δεν έχει βρεθεί αιτία από την ιατροδικαστική εξέταση.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Παπαϊωάννου, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι «είναι πολύ λεπτό το θέμα. Έχει εμπλακεί ο Εισαγγελέας. Από την στιγμή που υπάρχει αυτή η εμπλοκή, ενδεχομένως να χρειάζονται κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που αφορούν τον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA, το οποίο πιθανώς θα συσχετιστεί με την υπόθεση».

Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου «μπορούν να γίνουν κάποιες εξετάσεις που θα δώσουν κάποια περεταίρω στοιχεία. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε την τελική έκβαση αυτών των ερευνών και από εκεί και έπειτα θα συζητήσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάποια νοσήματα, αλλά αυτή την στιγμή να κάνουμε υπομονή από σεβασμό στην οικογένεια».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι μοναδικοί τρεις κατάδικοι που μπόρεσαν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αλκατράζ κι έγιναν ταινία

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το νησί αρχικά για να κτίσει στρατιωτικές φυλακές που λειτούργησαν κατά την περίοδο 1868-1933. Από το 1934 στο...

Τραγικό δυστύχημα σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι: Μηχανή του κιμά διαμέλισε γυναίκα που πήγε να την καθαρίσει

Τραγικό θάνατο βρήκε μία εργαζόμενη σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι το βράδυ της Παρασκευής. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να καθάριζε την...

Εξαρθρώθηκε δίκτυο εκτελεστών στην Αλβανία: Κατηγορούνται για δύο δολοφονίες στην Ελλάδα

Την εξάρθρωση μίας πολύ επικίνδυσης συμμορίας εκτελεστών εξάρθρωσε χθες (28/09) η αστυνομία στην Αλβανία, η οποία, όπως αναφέρει η...

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι αφαίρεσαν κέρματα συνολικής αξίας 550 ευρώ από παιδικά παιχνίδια

Τρεις 16χρονοι κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν κερματοδέκτες από παιδικά παιχνίδια, τύπου λούνα – παρκ, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, ενώ...

Πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Ποιοι δικαιούνται το επίδομα

Η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να αρχίσει από τις 15 Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι η 15η Οκτωβρίου είναι Κυριακή, η διάθεση του πετρελαίου θα...