Αρχική Κόσμος Μυστήριο στη Βρετανία: Γιατί εξαφανίζονται τα παλιά γραμματοκιβώτια

Μυστήριο στη Βρετανία: Γιατί εξαφανίζονται τα παλιά γραμματοκιβώτια

Οι αρχές πιστεύουν πως τα κλεμμένα γραμματοκιβώτια πωλούνται σε συλλέκτες, σε όλο τον κόσμο

Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περισσότερα από 100.000 γραμματοκιβώτια που είναι χαρακτηριστικά της βρετανικής κουλτούρας. Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, πολλά χωριά της δυτικής Αγγλίας ανέφεραν ότι εξαφανίστηκαν. Γιατί;

Το Rickinghall είναι ένα χωριό του Suffolk με μακρά ιστορία. Εκεί γεννήθηκε ένας Καναδός πρωθυπουργός και είναι επίσης πατρίδα του Basil Brown, ερασιτέχνη αρχαιολόγου που το 1939 ανακάλυψε τα Αγγλοσαξονικά νεκροταφεία στο Sutton Hoo.

Στις 7 Ιανουαρίου, το γραμματοκιβώτιο στην οδό Hinderclay εξαφανίστηκε- το πρώτο μιας σειράς κλοπών γραμματοκιβωτίων που καταγράφηκαν στο Suffolk και αργότερα στο Norfolk, όπως αναφέρει το bbc.

Τι συμβαίνει, όμως στην πραγματικότητα; Πρόκειται για μια νέα μορφή κλοπής μετάλλων, παρόμοια με εκείνες που μαστίζουν τις οροφές εκκλησιών εδώ πολλά χρόνια ή απλώς καινούργια «μανία» διάφορων συλλεκτών;

Καθώς τα γραμματοκιβώτια είναι φτιαγμένα από από χυτοσίδηρο αρκετά χαμηλής αξίας, το δεύτερο σενάριο μοιάζει πιο πιθανό.

Οι αρχές πιστεύουν πως συμβαίνει κάτι πιο σύνθετο- η σκόπιμη κλοπή παλαιότερων γραμματοκιβωτίων με σκοπό την πώλησή τους σε συλλέκτες.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Norfolk, δυο από τα γραμματοκιβώτια έφεραν την υπογραφή «GR», που σημαίνει ότι τοποθετήθηκαν επί βασιλέως Γεωργίου Ε’ ή Γεωργίου ΣΤ’. Πιστεύεται ότι αμφότερα κλάπηκαν για να πουληθούν στο ίντερνετ.

Το ίδιο και στο Suffolk, όπου η αστυνομία εικάζει πως οι κλοπές συνδέονται καθώς τα γραμματοκιβώτια που κλάπηκαν είναι παλαιότερα σε απομακρυσμένες και λιγότερο αστικές περιοχές.

«Τα ιστορικά ταχυδρομικά κουτιά είναι αγαπημένος στόχος των κλεφτών αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο Μπράιαν Κάλβερ από το Suffolk.

«Είναι πιο πολύτιμα λόγω της ηλικίας τους και διαφέρουν σε αξία. Μπορεί να φτάσουν από μερικές εκατοντάδες έως και χιλιάδες λίρες. Είναι κομμάτι της παραδοσιακής βρετανικής ιστορίας και ορισμένοι το θεωρούν ένα εξαιρετικό έργο τέχνης», προσθέτει.

Ωστόσο, όπως εξηγεί, είναι κομμάτι της κοινότητας που συνεχίζει να το χρησιμοποιεί. «Ο κόσμος εξακολουθεί να στέλνει γράμματα και το επόμενο πλησιέστερο ταχυδρομικό κουτί είναι περίπου τέσσερα μίλια μακριά», είπε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ιωάννινα: 34χρονος τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε τηλεοπτικά γυρίσματα στο Πωγώνι

Ένας 34χρονος τραυματίστηκε χθες σε χωριό του Πωγωνίου Ιωαννίνων την ώρα που ξεναγούσε στην περιοχή τηλεοπτικό συνεργείο...

Αυτό είναι το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη – Τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε πώς θα έμοιαζε ο διαβόητος δολοφόνος

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που απεικονίζουν πώς θα έμοιαζε το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη αν είχε εντοπιστεί και δημιουργήθηκαν χάρη σε...

Ο τιμοκατάλογος ανά επέμβαση στα «απογευματινά χειρουργεία»

Άμεση έναρξη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Πόσο θα κοστίζουν και παραδείγματα. Έντονη αντίδραση από ΟΕΝΓΕ. Ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα...

Ο Πούτιν χάρισε στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα θηριώδες αυτοκίνητο

Ένα αυτοκίνητο παρέλαβε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ως προσωπικό δώρο από τον πρόεδρο...

Γιατί βάζουν το σύμβολο του ψαριού στο αυτοκίνητο -Τι σημαίνει

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συναντήσει το σύμβολο του ιχθύος σε κάποιο αυτοκίνητο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που...