Αρχική Πολιτική Να ληφθεί άμεσα απόφαση στήριξης από το ΠΕ.ΣΥ.Π., της άγονης γραμμής Θεσσαλονίκη...

Να ληφθεί άμεσα απόφαση στήριξης από το ΠΕ.ΣΥ.Π., της άγονης γραμμής Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16-12-2022

 

Είναι ορατός ο κίνδυνος περιθωριοποίησης της Πελοποννήσου, αν μετά τις αρνητικές εξελίξεις στο διαγωνισμό των άγονων γραμμών, διακοπεί η αεροπορική σύνδεση της πύλης εισόδου της Πελοποννήσου, δηλαδή του αεροδρομίου Καλαμάτας με την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κάτι τέτοιο θα σημάνει την αποκοπή μας από τη Βόρεια Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες και θα δυσκολέψει περαιτέρω την τουριστική μας προοπτική και εξωστρέφεια του τόπου μας.

Ως γνωστόν , ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, ξεκίνησε με 28 γραμμές και συνεχίστηκε με 18.

Μετά από την προσφυγή της SKY Εxpress, προχωρά με τις 12 γραμμές, ενώ για τις υπόλοιπες 6, θα υπάρξει νέα προκήρυξη.

Δυστυχώς για τη γραμμή που μας αφορά, δηλ. τη Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα, δεν υπήρξε ενδιαφέρον και δεν κατατέθηκε προσφορά.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ανησυχία για την τύχη της γραμμής αυτής και αναμένεται να ληφθεί πολιτική απόφαση , εάν θα στηριχτεί ή όχι αυτό το κρίσιμο για την Πελοπόννησο δρομολόγιο.

Ο Περιφερειακός θεσμός, έπρεπε να παρακολουθεί με συνέπεια την πορεία του διαγωνισμού, διότι η αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι ζωτικής σημασίας και η περίπτωση διακοπής της, οδηγεί σε απόλυτο μαρασμό την Πελοπόννησο, δυσχεραίνει την εσωτερική τουριστική αγορά και δυσκολεύει τις μετακινήσεις των πολιτών .

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο, δυστυχώς καθίσταται αναποτελεσματική, αφού δεν παρακολουθεί τα σοβαρά και επείγοντα ζητήματα του τόπου και αδυνατεί να διατηρήσει όσα, με κόπο είχαν επιτευχθεί στο παρελθόν, με συνέργειες και διεκδίκηση.

Έκδηλη είναι η ανησυχία εκπροσώπων του τουρισμού για τις εξελίξεις και για τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής, που αναλώνονται μέχρι και σε γραφικές εκδηλώσεις, όπως «πανηγυράκια για τα infokiosk», ενώ παραλείπουν να ενεργήσουν ως οφείλουν, για να προστατέψουν τα συμφέροντα των Πελοποννησίων.

Κατόπιν των ανωτέρω και ανησυχώντας για τις εξελίξεις , καλώ την Περιφερειακή Αρχή, να αναλογιστεί την ευθύνη της και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού λάβουμε ως Σώμα απόφαση στήριξης της αεροπορικής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη, να υπάρξουν άμεσες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθεί η αρνητική αυτή εξέλιξη .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα εντός του Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης.Η καταβολή της...

Διέρρηξαν φούρνο για μόλις 7,5 ευρώ

Το κατάστημα έχει γίνει στόχος διαρρηκτών καμιά δεκαριά φορές μέχρι τώραΔιάρρηξη σε αρτοποιείο με… λεία 7,50 ευρώ σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το...

Με δύο… διαφορετικές ώρες ξύπνησαν οι Λιβανέζοι – Διαμάχη για την αλλαγή

Με δύο διαφορετικές ώρες ξύπνησε σήμερα ο Λίβανος καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών και των θρησκευτικών αρχών σχετικά με την απόφαση να...

Ο Guardian για τις «μαφίες της Μυκόνου» και την επίθεση στον αρχαιολόγο

Εκτενές ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο φιλοξενεί ο Guardian, κάνοντας λόγο για τη «βία που πλήττει» το νησί,...

Πώς διαβάζει η ελληνική κυβέρνηση την «επίθεση φιλίας» της Τουρκίας

Εντυπωσιακή -όσο και πρωτοφανής- φαίνεται η μεταστροφή της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία απηύθυνε προς την Ελλάδα μηνύματα ευχών για την εθνική εορτή της...