Αρχική Κόσμος NASA: Αγίου Βαλεντίνου, 2046 – Η μέρα που μπορεί να χτυπηθεί η...

NASA: Αγίου Βαλεντίνου, 2046 – Η μέρα που μπορεί να χτυπηθεί η Γη από αστεροειδή

Ένας αστεροειδής που μόλις ανακαλύφθηκε και έχει το μέγεθος μίας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων «υπάρχει μικρός κίνδυνος» να συγκρουστεί με την Γη σε 23 χρόνια και μάλιστα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), οι πιθανότητες πρόσκρουσης του αστεροειδούς στον πλανήτη μας είναι μία στις 625. Αλλά η NASA θεωρεί ότι οι πιθανότητες είναι περισσότερες- μία στις 560.

Αν και οι πιθανότητες πρόσκρουσης του αστεροειδούς, που πήρε το όνομα 2023 DW, είναι πολύ μικρές, με όποια εκτίμηση κι αν ληφθεί υπόψη, οι επιστήμονες τον έχουν θέση υπό στενή παρακολούθηση.

«Συχνά, όταν ανακαλύπτονται νέα αντικείμενα χρειαζόμαστε την συλλογή στοιχείων επί πολλές εβδομάδες για να μειώσουμε την αβεβαιότητα και να εκτιμήσουμε σωστά την τροχιά τους στο μέλλον», επισήμανε η Υπηρεσία Παρακολούθησης Αστεροειδών της NASA στο Twitter.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος επισημαίνουν ότι στο μέλλον μπορεί να αλλάξουν δραματικά οι εκτιμήσεις για την πιθανότητα πρόσκρουσης του αστεροειδούς στον πλανήτη, καθώς θα έχουν αναλυθεί περισσότερα στοιχεία για την πορεία του.

Το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντά στη Γη, που υπάγεται στη NASA, εξήγησε ότι αυτό σημαίνει «διότι αντικείμενα που έχουν περιορισμένη παρακολούθηση δίνουν πιο αβέβαια στοιχεία». «Συχνά η απειλή που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο υποβιβάζεται όταν προστίθενται στοιχεία από τις παρατηρήσεις», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο αστεροειδής 2023 DW έχει διάμετρο περίπου 50 μέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA και καθώς βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο εκτιμάται ότι θα πλησιάσει 10 φορές στον πλανήτη μας, με την πλησιέστερη προσέγγιση να υπολογίζεται για τις 14 Φεβρουαρίου 2046 και άλλες εννέα μεταξύ 2047 και 2054. Ο νέος αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά στους ουρανούς στις 2 Φεβρουαρίου.

Κινείται με ταχύτητα 25 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο σε απόσταση περίπου 18 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη και κάνει μία τροχιά γύρω από τον ήλιο κάθε 271 ημέρες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Καμπανάκι» για την μετάλλαξη Pirola που ήρθε στην Ελλάδα – «Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει»

Δεν έκρυψε την ανησυχία της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και...

Η Γερμανία ξεκινά το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας

Το 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στο μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας στον κόσμο. Τώρα είναι η σειρά της...

Χαλκίδα: Συνελήφθη παπάς διευθυντής ορφανοτροφείου – Απειλούσε 12χρονο με βέργα

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Χαλκίδας σε ιερέα, διευθυντή ορφανοτροφείου, ο οποίος απειλούσε ένα 12χρονο αγοράκι με...

Συντάξεις: Ψαλίδι στο επίδομα προσωπικής διαφοράς

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Πάνω από 16,1 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...