Αρχική Κόσμος NASA: Αναζητά ανθρώπους για να ζήσουν σαν αρειανοί έναν ολόκληρο χρόνο

NASA: Αναζητά ανθρώπους για να ζήσουν σαν αρειανοί έναν ολόκληρο χρόνο

Η NASA ελπίζει να στείλει αστροναύτες στον Άρη στο εγγύς μέλλον. Το ταξίδι δεν θα είναι εύκολο και η παραμονή σε έναν άλλο κόσμο θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Η διαστημική υπηρεσία θέλει να είναι εκεί όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη. Έτσι, μέρος αυτού απαιτεί εθελοντές που θέλουν να λάβουν μέρος σε μια 12μηνη προσομοίωση της ζωής στον Άρη.

Η πρώτη αποστολή CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) άρχισε στις 25 Ιουνίου 2023 και η NASA, σύμφωνα με το IFL Science, αναζητά τώρα τους επόμενους τέσσερις εν δυνάμει αστροναύτες που θα πάρουν τη θέση των Δρ. Κέλι Χάστον, Ρος Μπρόκγουελ, Δρ. Νέιθαν Τζόουνς και Δρ. Άνκα Σελάριου. Η αποστολή τους λήγει στις 6 Ιουλίου 2024. Η επόμενη αποστολή CHAPEA αναμένεται να αρχίσει την άνοιξη του 2025.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η NASA ανέφερε: «Η NASA αναζητά υγιείς, με κίνητρα πολίτες ή μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ που δεν καπνίζουν, είναι 30-55 ετών και γνωρίζουν καλά Αγγλικά για αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μελών του πληρώματος και του ελέγχου της αποστολής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν έντονη επιθυμία για μοναδικές, ανταποδοτικές περιπέτειες και ενδιαφέρον να συμβάλουν στο έργο της NASA για την προετοιμασία του πρώτου ανθρώπινου ταξιδιού στον Άρη».

NASA, Πλανήτης Άρης

Οι αιτήσεις μπορούν πλέον να υποβληθούν, με καταληκτική ημερομηνία τις 2 Απριλίου. Η διαδικασία επιλογής θα είναι παρόμοια με εκείνη των αστροναυτών όσον αφορά στις δεξιότητες, αν και πιο σύντομη, καθώς αναμένεται να διαρκέσει μεταξύ 12 και 14 μηνών.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση και ποιες οι απαιτήσεις

Ακόμα, η NASA εξήγησε ότι οι γιατροί, τα άτομα που εργάζονται προς το παρόν για την απόκτηση διδακτορικού STEM και μερικές άλλες ομάδες θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη. Χαρακτηριστικά, η NASA σημείωσε στην ανακοίνωσή της το εξής: «Η επιλογή του πληρώματος θα ακολουθήσει πρόσθετα τυπικά κριτήρια της NASA για τους υποψήφιους αστροναύτες. Απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε έναν τομέα STEM, όπως η Μηχανική, τα Μαθηματικά, η Βιολογία, η Φυσική, η Επιστήμη των Υπολογιστών, από αναγνωρισμένο ίδρυμα με τουλάχιστον δύο χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε STEM ή τουλάχιστον 1.000 ώρες πιλοτάρισμα αεροσκάφους».

Η ομάδα που θα επιλεγεί, θα πρέπει να κάνει προσομοιωμένους διαστημικούς περιπάτους, να εκτελεί ρομποτικές λειτουργίες, να συντηρεί τον οικοσύστημα, να διατηρεί ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης και να έχει καλλιέργειες για τα προς το ζην. Οι επικοινωνίες με τον έξω κόσμο γίνονται με καθυστέρηση τουλάχιστον 20 λεπτών – στην κοντινότερη απόστασή του, ο πλανήτης Άρης απέχει μόλις τρία λεπτά φωτός, αλλά στην πιο μακρινή του απόσταση απέχει περίπου 22,5 λεπτά φωτός. Εν ολίγοις, αυτή η προσομοίωση έχει να κάνει με τις κακουχίες.

Το πλήρωμα θα πρέπει να αντιμετωπίσει περιορισμούς πόρων, βλάβες στον εξοπλισμό και περιβαλλοντικές πιέσεις, εκτός από τις καθυστερήσεις στην επικοινωνία. Ενώ πολλές ερωτήσεις στις αιτήσεις αφορούν στην ικανότητα να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις για πάνω από έναν χρόνο, η NASA ρωτά επίσης αν οι υποψήφιοι μπορούν να μείνουν χωρίς να μιλήσουν με τους αγαπημένους τους για περιόδους άνω των δύο εβδομάδων.

Οι συμμετέχοντες θα πληρωθούν για αυτή την αποστολή, αλλά το ποσό δεν έχει γίνει γνωστό. Οι πληροφορίες αυτές θα δοθούν στους υποψηφίους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαλογής.

ieidiseis.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Έρχονται εξελίξεις στον πόλεμο της οικοδομής

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Πάσχα: ”Καλοβλέπουν” τα νησιά οι εκδρομείς για τις εορταστικές ημέρες – Πολύ αυξημένες ήδη οι πληρότητες

Mε άλλο μάτι έχουν αρχίσει να βλέπουν οι εκδρομείς τα νησιά για τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα...

Αυστραλία: Συνοδός κυριών ο μακελάρης – Πένθος στο Σίδνεϊ μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο βρέφος 5,5 μηνών ‑ Χειρουργήθηκε λόγω εσωτερικής αιμορραγίας στο κεφάλι

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 5,5 μηνών. Το βρέφος χρειάστηκε μάλιστα...

Αναμορφώνεται ο ΚΟΚ: Οι ποινές θα αφορούν τον οδηγό και όχι το όχημα – Χαμηλώνουν τα όρια ταχύτητας στον αστικό ιστό

«Ο αναμορφωμένος ΚΟΚ θα έχει νέα πολιτική ποινών, επικεντρωμένη στην οδική ασφάλεια. Δεν μας ενδιαφέρει να τιμωρήσουμε, πρωτίστως, τους παραβάτες, μας ενδιαφέρει να είναι...