Αρχική Κόσμος NASA: Η «καρδιά» του γαλαξιά μας σε μία… εξωπραγματική φωτογραφία

NASA: Η «καρδιά» του γαλαξιά μας σε μία… εξωπραγματική φωτογραφία

Ένα κράμα από εκρήξεις σούπερνοβα, αστέρες νετρονίων και μαύρες τρύπες διαμορφώνουν το ενεργειακό σύστημα του Milky Way

Μέσα από περισσότερες από 370 φωτογραφίες του διαστήματος που έχει καταχωρήσει στο αρχείο του το Διαστημικό Αστεροσκοπείο Ακτινών X Chandra -σε χρονικό διάστημα δύο δεκαετιών- η NASA αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό της μία από τις ομορφότερες εικόνες που έχουν τραβηχτεί ποτέ από το κέντρο του γαλαξία.

Στην εικόνα γίνεται ξεκάθαρο ότι το σύμπαν συνιστά ένα μαγευτικό μωσαϊκό χρωμάτων, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αέριων μαζών και μαγνητικών πεδίων.

Ο Ντάνιελ Γουάνγκ, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ανέφερε ότι απεικονίζεται το ενεργειακό οικοσύστημα που «εδρευεί» στο κέντρο του γαλαξία μαζί με εναπομείναντα ίχνη από εκρήξεις σουπερνόβα, μαύρες τρύπες και αστέρες νετρονίων.

«Αυτό που βλέπουμε στην εικόνα είναι ένα βίαιο ή ενεργητικό οικοσύστημα στο κέντρο του γαλαξία μας. Υπάρχουν πολλά υπολείμματα εκρήξεων σουπερνόβα, μαύρες τρύπες και στέρες νετρονίων εκεί. Κάθε κουκκίδα ακτίνων Χ αντιπροσωπεύει μία ενεργητική πηγή, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στο κέντρο», σημείωσε ο Ντάνιελ Γουάνγκ, σύμφωνα με αναφορές του The Guardian.

Η ανάμειξη όλων αυτών των χρωμάτων του Milky Way καθιστά το θέαμα εξωπραγματικά όμορφο και η NASA μας δίνει τη «μοναδική» ευκαιρία να απολαύσουμε τον μαγικό κόσμο στο μακρινό κέντρο του γαλαξία μας – αφού απέχει 26.000 έτη φωτός από τη Γη.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τρίκαλα: Θύμα ξυλοδαρμού πρόεδρος χωριού… για τα εμφιαλωμένα νερά

Πρόεδρος σε χωριό στα Τρίκαλα και κάτοικοι πιάστηκαν στα χέρια για τα εμφιαλωμένα νερά που διατίθενται από...

Τρομακτικά ευρήματα Guardian: Το 98% των ανθρώπων στην Ευρώπη αναπνέει τοξικό αέρα

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια «σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας», καθώς σχεδόν όλοι οι άνθρωποι σε ολόκληρη την ήπειρο ζουν σε περιοχές με επικίνδυνα επίπεδα ατμοσφαιρικής...

Έπος: 300 κιλά η κάνναβη που έφαγαν τα πρόβατα στον Βόλο – «Την περνάνε ζάχαρη»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 5% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο του 2023 σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα

Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων Σε 897.543 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο...

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Αλλαγές στο εκλογικό τμήμα της Καλαμάτας ενόψει δεύτερου γύρου

ε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμάτας και όχι στο Πνευματικό Κέντρο, όπως συνέβη την προήγουμενη Κυριακή, θα στηθούν...