Αρχική Κόσμος NASA: Η ομάδα των 10 επιστημόνων που θα «εξερευνήσουν» τα φεγγάρια του...

NASA: Η ομάδα των 10 επιστημόνων που θα «εξερευνήσουν» τα φεγγάρια του Άρη

Η NASA επέλεξε 10 ερευνητές από ιδρύματα των ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στην Επιστημονική Ομάδα Εργασίας της αποστολής Εξερεύνησης φεγγαριών στον Άρη (MMX) της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης, ως συμμετέχοντες επιστήμονες που υποστηρίζονται από τη NASA.

Η αποστολή MMX της JAXA, που έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί το 2024, θα επισκεφθεί τα δύο φεγγάρια του Άρη, τον Φόβο και τον Δείμο, θα προσγειωθεί στην επιφάνεια του Φόβου και θα συλλέξει ένα δείγμα επιφάνειας, σύμφωνα με το Spaceref.com.

Έχει σχεδιαστεί ώστε το δείγμα να παραδοθεί στη Γη το 2029. Επτά από τους επιλεγμένους επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν έρευνα χρησιμοποιώντας τα όργανα πτήσης MMX. Αυτοί είναι:

  • Ο Olivier Barnouin από το Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, Laurel, Maryland, θα δημιουργήσει ψηφιακά μοντέλα εδάφους υψηλής ανάλυσης των φεγγαριών του Άρη, μετρώντας τις ιδιότητες των επιφανειακών χαρακτηριστικών και μελετώντας τις ιδιότητες του ρεγολίθου Phobos μέσω της αλληλεπίδρασής του με το ρόβερ.
  • Ο Matteo Crismani, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο San Bernardino, θα μελετήσει τα σωματίδια της διαπλανητικής σκόνης που χτυπούν τον Άρη και τον ρόλο τους στο σχηματισμό νεφών πάγου σε μεγάλο υψόμετρο στην ατμόσφαιρα του Άρη.
  • Ο R. Terik Daly από το Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, Laurel, Maryland, θα αναζητήσει επιφανειακές αλλαγές στο Phobos και στο Deimos συγκρίνοντας δεδομένα εικόνας MMX με εικόνες προηγούμενων αποστολών των δύο φεγγαριών.
  • Ο Christopher Edwards από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα, Flagstaff, Αριζόνα, θα εφαρμόσει ένα θερμοφυσικό μοντέλο στα υπέρυθρα φάσματα MMX για να χαρτογραφήσει τις διακυμάνσεις στις φασματικές ιδιότητες και την τραχύτητα της επιφάνειας μεταξύ των Phobos και Deimos.
  • Η Abigail Fraeman από το Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA, Καλιφόρνια, θα συνδυάσει δεδομένα από διαφορετικά όργανα MMX για να μάθει περισσότερα για τις συνθέσεις των φεγγαριών και να δοκιμάσει υποθέσεις σχετικά με τις πηγές αινιγματικών φασματικών απορροφήσεων που παρατηρούνται στον Φόβο.
  • Ο Sander Goossens από το Goddard Space Flight Center της NASA, Greenbelt, Maryland, θα χρησιμοποιήσει δεδομένα από τα όργανα MMX και δεδομένα πλοήγησης από το διαστημόπλοιο για να περιορίσει τα πεδία βαρύτητας, τα σχήματα, τις περιστροφικές καταστάσεις και τις εσωτερικές κατανομές μάζας των φεγγαριών.
  • Η Christine Hartzell από το University of Maryland, College Park, Maryland, θα εξερευνήσει τις φυσικές ιδιότητες του επιφανειακού ρεγολίθου του Phobos χρησιμοποιώντας δεδομένα ρόβερ για να εντοπίσει συστάδες ρηγόλιθων και να περιορίσει τις δυνάμεις που απαιτούνται για τη συγκράτηση τους.

Τρεις από τους επιλεγμένους επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν εργαστηριακές αναλύσεις των δειγμάτων που θα επιστραφούν από τον Φόβο. Αυτοί είναι:

  • Ο Nicolas Dauphas από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, Ιλινόις, θα χρησιμοποιήσει τεχνικές φασματόμετρου μάζας για τον προσδιορισμό της στοιχειακής και ισοτοπικής αφθονίας σιδήρου, καλίου και άλλων στοιχείων και για τη μέτρηση των ηλικιών χρησιμοποιώντας χρονολόγηση ρουβιδίου-στροντίου.
  • Η Jemma Davidson από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στο Tempe, στην Αριζόνα, θα χρησιμοποιήσει μεθόδους μικροσκοπίας και φασματομετρίας μάζας για να αναλύσει αδιαφανή ορυκτά στα δείγματα Phobos, για να διαλευκάνει την προέλευση του Phobos και την μετέπειτα ιστορία αλλοίωσής του.
  • Ο Daniel Glavin από το Goddard Space Flight Center της NASA, Greenbelt, Maryland, θα μελετήσει αμινοξέα, κυανίδια, αμίνες, αλδεΰδες, κετόνες και υδροξυ και μονοκαρβοξυλικά οξέα χρησιμοποιώντας φασματομετρία μάζας χρωματογραφίας αερίου και υγρού.

Εκτός από τις συνεισφορές των συμμετεχόντων επιστημόνων και των ομάδων των συν-ερευνητών τους, η NASA συνεισφέρει μεταξύ άλλων στην Εξερεύνηση του Άρη-Φεγγαριού με φασματογράφο όργανο ακτίνων γάμμα και νετρονίων (MEGANE), καθώς και την επίδειξη τεχνολογίας Pneumatic Sampler (P-Sampler).

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σοκ στον Βόλο: Άντρας κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι τη γυναίκα του και το παιδί τους για δύο χρόνια

Στιγμές μαρτυρίου βίωνε κάθε μέρα μια 22χρονη γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας σε περιοχή του Βόλου, καθώς ο 28χρονος Αλβανός σύζυγός...

Από 1η Ιανουαρίου του 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά

«Μέχρι 1 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, εφόσον είναι κτηματογραφημένο»,...

Βραζιλία: 49χρονη σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι -Είχε κλέψει από τη μαμά της 148 εκατ. δολ.

Η 49χρονη Sabine Boghici ήταν κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης της Βραζιλίας Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω...

Αίγινα: Αυτοκτόνησε 14χρονος μαθητής – Βρέθηκε απαγχονισμένος

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Αρφαρά: 15χρονος διέρρηξε σπίτι και πήρε χρήματα και χρυσαφικά

Ένας 15χρονος συνελήφθη χθες το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, γιατί νωρίτερα διέρρηξε οικία...