Αρχική Κόσμος NASA: Ιδού το νέο της διαστημικό drone

NASA: Ιδού το νέο της διαστημικό drone

Η εξαιρετική επιτυχία του Ingenuity, του drone που έστειλε η NASA στον Άρη, ανοίγει τον δρόμο στην δημιουργία νέων πιο προηγμένων αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων εξερεύνησης εξωγήινων κόσμων.

Ενώ το Ingenuity συνεχίζει να πετά ακάθεκτο στον αέρα του Κόκκινου Πλανήτη η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες και στοιχεία για το επόμενο drone που θα κατασκευάσει για να στείλει σε διαστημικές αποστολές με πρώτο σταθμό και πάλι τον Άρη.

Το νέο αυτόνομο ιπτάμενο όχημα ονομάζεται Mars Science Helicopter (MSH) και θα είναι μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από το Ingenuity. Το MSH θα ζυγίζει 30 κιλά ενώ το Ingenuity δεν ξεπερνάει σε βάρος τα δύο κιλά.

Οπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, το Ingenuity διαθέτει δύο έλικες ενώ το νέο drone θα διαθέτει έξι έλικες κάτι που θα αυξήσει πολύ τις πτητικές του δυνατότητες.

Επίσης το MHS θα διαθέτει περισσότερα όργανα παρατήρησης, έρευνας και συλλογής δειγμάτων από την επιφάνεια του Άρη και των άλλων πλανητών και δορυφόρων του ηλιακού μας συστήματος που ίσως σταλεί.

Η NASA έχει μάλιστα ήδη αποφασίσει την πρώτη αποστολή του νέου drone. Θα το στείλει να εξερευνήσει την ηλικίας 3,5 δισ. ετών περιοχή Mawrth Vallis στον Άρη όπου κάποτε βρίσκονταν εκεί ποταμοί, λίμνες και υδρότοποι.

Στόχος είναι ο εντοπισμός οργανικών υλικών παρόμοιων με αυτών που υπάρχουν σε περιοχές στη Γη που βρίσκονται σε παρόμοια γεωλογική κατάσταση με αυτή της Mawrth Vallis.

«Είναι ένας νέος τρόπος εξερεύνησης του Άρη. Η εναέρια κίνηση μας επιτρέπει να εξερευνούμε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίζουν τα ρόβερ, να καλύπτουμε μεγάλες αποστάσεις γρήγορα κάθε μέρα και να έχουμε υψηλής ανάλυσης εικόνες από ψηλά» αναφέρει ο Μπομπ Μπάλαραμ, επικεφαλής μηχανικός της αποστολής του Ingenuity.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Δωμάτια του έρωτα» σε ιταλική φυλακή – Κρατούμενοι θα συνευρίσκονται με τις συντρόφους τους

Δωμάτια του έρωτα ετοιμάζονται στις φυλακές της Πάδοβας, στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο που προβλέπει...

Το απίστευτο ποσό που κέρδισαν οι αεροπορικές το 2023 από χειραποσκευές και βαλίτσες

Οι 20 κορυφαίες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες συγκέντρωσαν έσοδα 33,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν συνδυασμό τελών για χειραποσκευές, αυξήσεις τιμών για...

Υδρογονάνθρακες: Ξεκίνησαν 3D σεισμογραφικές έρευνες στην Κρήτη από την ExxonMobil [χάρτης]

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Ένα αεροπλάνο σε ταράτσα της Εθνικής Οδού -Το πιο θρυλικό καφέ στον κόσμο βρισκόταν στην Ελλάδα

Ουδείς πίστευε στην ύπαρξη του συγκεκριμένου καφέ μέχρι να δει ιδίοις όμμασι το αεροπλάνο να δεσπόζει πάνω σε ταράτσα οικοδομής. Δεν είναι λίγες φορές...

Σχολικές εκδρομές: Αλλάζουν όλα στις μονοήμερες και τις 5ημερες – Νέα εγκύκλιος

Αλλαγές στην προετοιμασία και διενέργεια μονοήμερων και πολυήμερων σχολικών εκδρομών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας κατόπιν πληθώρας ερωτημάτων από την...