Αρχική Κόσμος NASA: Στέλνει αστροναύτες στη σελήνη μετά από 50 χρόνια – Πότε ανακοινώνονται...

NASA: Στέλνει αστροναύτες στη σελήνη μετά από 50 χρόνια – Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα

H NASA σε λιγότερο από έναν μήνα θα ανακοινώσει τα ονόματα των τεσσάρων αστροναυτών που θα πετάξουν γύρω από το φεγγάρι στο Artemis 2 το 2024, στην πρώτη αποστολή με πλήρωμα στο φεγγάρι από την εποχή του Apollo.

«Στις 3 Απριλίου, θα ανακοινώσουμε το πλήρωμα για την πρώτη αποστολή πίσω στο φεγγάρι εδώ και μισό αιώνα», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA, Bill Nelson κατά την ετήσια ομιλία του «State of NASA» την Πέμπτη (9 Μαρτίου). «Τέσσερις αστροναύτες, τρεις από την Αμερική και ένας από τον Καναδά, θα πετάξουν γύρω από το φεγγάρι», εξήγησε.

Η NASA στοχεύει επί του παρόντος η εκτόξευση αυτής της αποστολής, διάρκειας περίπου 10 ημερών, να πραγματοπιηθεί τον Νοέμβριο του 2024.

Tο Artemis 2 είναι η δεύτερη αποστολή στο πρόγραμμα σεληνιακής εξερεύνησης Artemis της NASA. Θα χρησιμοποιήσει το Space Launch System (SLS) και την κάψουλα Orion.

Το Artemis 1, διάρκειας 25 ημερών, έστειλε μια κάψουλα χωρίς πλήρωμα σεληνιακή τροχιά και έπειτα επέστρεψε πίσω στη Γη. Ήταν η πρώτη αποστολή για το SLS, τον πιο ισχυρό πύραυλο που εκτοξεύτηκε ποτέ με επιτυχία, και μόλις η δεύτερη για τον Orion , μετά από μια δοκιμαστική πτήση χωρίς πλήρωμα στην τροχιά της Γης το 2014.

Εάν το Artemis 2 σημειώσει την απαραίτητη πρόοοδο, η NASA θα ξεκινήσει να εστιάζει στο Artemis 3, το οποίο θα προσγειώσει αστροναύτες κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης το 2025, σύμφωνα με το Space.com.

Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα και για το Artemis 3: Την Τετάρτη 15/3, η NASA και η εταιρεία Axiom Space με έδρα το Χιούστον θα αποκαλύψουν μια πρωτότυπη έκδοση της διαστημικής στολής που θα φορέσουν οι αστροναύτες του Artemis 3 στη σεληνιακή επιφάνεια. Η Axiom κατασκευάζει αυτές τις στολές για τη NASA, ως μέρος μιας συμφωνίας που ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο η υπηρεσία .

Το Artemis 3 δεν θα σηματοδοτήσει ωστόσο το τέλος του προγράμματος Artemis. Η NASA σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ερευνητικό φυλάκιο με πλήρωμα κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020. Τα μαθήματα και οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας θα βοηθήσουν ώστε να φτάσουν οι αστροναύτες στον Άρη, κάτι που στοχεύει να κάνει η NASA μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2030 ή τις αρχές της δεκαετίας του 2040, ανέφεραν αξιωματούχοι της υπηρεσίας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΗΠΑ: Πανάκριβο ελικόπτερο σφήνωσε κάτω από γέφυρα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Η Greenpeace τρολάρει δηλώσεις Βορίδη: «Να φτιάξουμε υποδομές για κάτι που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια;»

Η περιβαλλοντική οργάνωση σχολιάζει με φωτογραφίες τις κυβερνητικές δηλώσεις περί κακοκαιρίας και την «περίοδο επαναφοράς 400 ετών» που κυριάρχησε...

British Airways: Σάλος με πιλότο της που βρέθηκε σε όργιο με ναρκωτικά λίγες ώρες πριν την πτήση

Ο Mike Beaton αναγκάστηκε να κρεμάσει την στολή του πιλότου της British Airways αφού ανακαλύφθηκαν μηνύματά του προς συνάδερφό...

Με πρόστιμο 400 ευρώ κινδυνεύουν 3.000.000 οδηγοί στην Ελλάδα -Ποιος είναι ο λόγος

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό αποχής από τους ελέγχους ΚΤΕΟ γεγονός που συνιστά τροχοπέδη τόσο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας όσο και την...

Στενεύει ο κλοιός για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Έρχονται «κόφτες» στα κοινωνικά επιδόματα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...