Αρχική Κόσμος NASA: Το Perseverance στον Άρη, εξετάζει κάτι “που κανείς δεν έχει δει...

NASA: Το Perseverance στον Άρη, εξετάζει κάτι “που κανείς δεν έχει δει ποτέ”

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα των ερευνών, το ρομποτικό ρόβερ της NASA επιστρέφει στη διερεύνηση πετρωμάτων στον κρατήρα Jezero στον πλανήτη Άρη.

Η διακοπή των ερευνών έγινε την περίοδο της ηλιακής σύζευξης, κατά την οποία ο ήλιος βρισκόταν μεταξύ της Γης και του Άρη. Λόγω της σύζευξης, δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ της NASA και του Perseverance.

Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη
Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη NASA

Ένας από τους βασικούς στόχους του ρόβερ είναι να συλλέξει δείγματα από βράχους και χώμα στον Άρη που θα επιστραφούν στη Γη από μελλοντικές αποστολές. Μέχρι στιγμής, έχει ήδη συλλέξει δύο δείγματα και έχει χρησιμοποιήσει τη βοήθεια του ελικοπτέρου Ingenuity.

Από τις 25 Οκτωβρίου, το ρόβερ Perseverance ερευνά προεξοχές βράχων στην περιοχή της Νότιας Σεΐτα του Άρη και η επιστημονική ομάδα τις μελετά.

Ο τρόπος συλλογής των στοιχείων γίνεται με ένα εργαλείο του ρόβερ, που ουσιαστικά ξύνει τους βράχους, ώστε να εισχωρήσει μέσα σε αυτούς.

Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη
Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη NASA

«Βράχοι σαν αυτόν σχηματίζονται συχνά στο νερό και μπορούν να δείξουν πώς ήταν το περιβάλλον τους. Ας δούμε αν αυτό θα ήταν άλλο ένα καλό στοιχείο για το #SamplingMars”, αναφέρεται σε ανάρτηση του ρόβερ στο Facebook, που διευθύνει η NASA.

Μετά το σπάσιμο των βράχων, το ρόβερ έστειλε εικόνες στην επιστημονική ομάδα και αυτό που φαινόταν ήταν μια συστοιχία από κοκκώδη ορυκτά και ιζήματα.

“Ψάχνω μέσα για να δω κάτι που κανείς δεν έχει δει ποτέ. Έτριψα ένα μικρό κομμάτι αυτού του βράχου για να αφαιρέσω το επιφανειακό στρώμα και να ρίξω μια ματιά από κάτω. Μηδένισα τον επόμενο στόχο μου για το #SamplingMars”, έγραψε σε ανάρτησή του ο λογαριασμός του ρόβερ πριν από λίγες ημέρες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η Βίλα Τσερτόζα με το μυστικό τούνελ πωλείται για 500 εκατ. ευρώ

Η βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ διακοπές εκεί έχουν κάνει...

Έκλεψαν μισό τόνο ελαιόλαδου από αποθήκη -Συνελήφθησαν από τις Αρχές

Μια υπόθεση κλοπής 524 λίτρων ελαιόλαδου έλαβε τέλος μετά από ένα διάστημα έρευνας και προανάκρισης από τους...

Κ. Μητσοτάκης για απογευματινά χειρουργεία: Θα δοθούν 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως αναφέρει «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο...

e-ΕΦΚΑ- ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Άγιος Παϊσιος: Τι έλεγε για τους παλαιοημερολογίτες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...