Αρχική Κόσμος NASA: Το Perseverance στον Άρη, εξετάζει κάτι “που κανείς δεν έχει δει...

NASA: Το Perseverance στον Άρη, εξετάζει κάτι “που κανείς δεν έχει δει ποτέ”

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα των ερευνών, το ρομποτικό ρόβερ της NASA επιστρέφει στη διερεύνηση πετρωμάτων στον κρατήρα Jezero στον πλανήτη Άρη.

Η διακοπή των ερευνών έγινε την περίοδο της ηλιακής σύζευξης, κατά την οποία ο ήλιος βρισκόταν μεταξύ της Γης και του Άρη. Λόγω της σύζευξης, δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ της NASA και του Perseverance.

Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη
Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη NASA

Ένας από τους βασικούς στόχους του ρόβερ είναι να συλλέξει δείγματα από βράχους και χώμα στον Άρη που θα επιστραφούν στη Γη από μελλοντικές αποστολές. Μέχρι στιγμής, έχει ήδη συλλέξει δύο δείγματα και έχει χρησιμοποιήσει τη βοήθεια του ελικοπτέρου Ingenuity.

Από τις 25 Οκτωβρίου, το ρόβερ Perseverance ερευνά προεξοχές βράχων στην περιοχή της Νότιας Σεΐτα του Άρη και η επιστημονική ομάδα τις μελετά.

Ο τρόπος συλλογής των στοιχείων γίνεται με ένα εργαλείο του ρόβερ, που ουσιαστικά ξύνει τους βράχους, ώστε να εισχωρήσει μέσα σε αυτούς.

Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη
Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη NASA

«Βράχοι σαν αυτόν σχηματίζονται συχνά στο νερό και μπορούν να δείξουν πώς ήταν το περιβάλλον τους. Ας δούμε αν αυτό θα ήταν άλλο ένα καλό στοιχείο για το #SamplingMars”, αναφέρεται σε ανάρτηση του ρόβερ στο Facebook, που διευθύνει η NASA.

Μετά το σπάσιμο των βράχων, το ρόβερ έστειλε εικόνες στην επιστημονική ομάδα και αυτό που φαινόταν ήταν μια συστοιχία από κοκκώδη ορυκτά και ιζήματα.

“Ψάχνω μέσα για να δω κάτι που κανείς δεν έχει δει ποτέ. Έτριψα ένα μικρό κομμάτι αυτού του βράχου για να αφαιρέσω το επιφανειακό στρώμα και να ρίξω μια ματιά από κάτω. Μηδένισα τον επόμενο στόχο μου για το #SamplingMars”, έγραψε σε ανάρτησή του ο λογαριασμός του ρόβερ πριν από λίγες ημέρες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Την Μεσσηνία επισκέπτεται ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Διήμερη περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.Ειδικότερα το απόγευμα της Τετάρτης...

Ευρώπη εναντίον Αμερικής: Δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί

Κάπως έτσι θα περιέγραφε κανείς τις δύο από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου στον κόσμο και τα μοντέλα που σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις.Του Γιάννη ΣκουφήΚάθε...

Τα νησιά θα γίνουν “Αστακός”-Ο ελληνικός στρατός θα παραλάβει 400 επιπλέον τεθωρακισμένα οχήματα M1117 Guardian το 2023

Πρόκειται για την μαζικότερη προμήθεια τεθωρακισμένου οχήματος στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια από την εποχή του M-113Η Ελλάδα θα παραλάβει...

Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών

Δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν τη Δευτέρα από αστυνομικούς. Αρχικά, το πρωί της Δευτέρας, στην Καλαμάτα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκλειστικά ηλεκτρονικά από την 1η Μαρτίου η Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη

Μόνο ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από την 1η Μαρτίου 2023 οι Υπεύθυνες Δηλώσεις Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.Αναλυτικότερα,...