Αρχική Κόσμος NASA: Το Perseverance στον Άρη, εξετάζει κάτι “που κανείς δεν έχει δει...

NASA: Το Perseverance στον Άρη, εξετάζει κάτι “που κανείς δεν έχει δει ποτέ”

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα των ερευνών, το ρομποτικό ρόβερ της NASA επιστρέφει στη διερεύνηση πετρωμάτων στον κρατήρα Jezero στον πλανήτη Άρη.

Η διακοπή των ερευνών έγινε την περίοδο της ηλιακής σύζευξης, κατά την οποία ο ήλιος βρισκόταν μεταξύ της Γης και του Άρη. Λόγω της σύζευξης, δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ της NASA και του Perseverance.

Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη
Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη NASA

Ένας από τους βασικούς στόχους του ρόβερ είναι να συλλέξει δείγματα από βράχους και χώμα στον Άρη που θα επιστραφούν στη Γη από μελλοντικές αποστολές. Μέχρι στιγμής, έχει ήδη συλλέξει δύο δείγματα και έχει χρησιμοποιήσει τη βοήθεια του ελικοπτέρου Ingenuity.

Από τις 25 Οκτωβρίου, το ρόβερ Perseverance ερευνά προεξοχές βράχων στην περιοχή της Νότιας Σεΐτα του Άρη και η επιστημονική ομάδα τις μελετά.

Ο τρόπος συλλογής των στοιχείων γίνεται με ένα εργαλείο του ρόβερ, που ουσιαστικά ξύνει τους βράχους, ώστε να εισχωρήσει μέσα σε αυτούς.

Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη
Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη NASA

«Βράχοι σαν αυτόν σχηματίζονται συχνά στο νερό και μπορούν να δείξουν πώς ήταν το περιβάλλον τους. Ας δούμε αν αυτό θα ήταν άλλο ένα καλό στοιχείο για το #SamplingMars”, αναφέρεται σε ανάρτηση του ρόβερ στο Facebook, που διευθύνει η NASA.

Μετά το σπάσιμο των βράχων, το ρόβερ έστειλε εικόνες στην επιστημονική ομάδα και αυτό που φαινόταν ήταν μια συστοιχία από κοκκώδη ορυκτά και ιζήματα.

“Ψάχνω μέσα για να δω κάτι που κανείς δεν έχει δει ποτέ. Έτριψα ένα μικρό κομμάτι αυτού του βράχου για να αφαιρέσω το επιφανειακό στρώμα και να ρίξω μια ματιά από κάτω. Μηδένισα τον επόμενο στόχο μου για το #SamplingMars”, έγραψε σε ανάρτησή του ο λογαριασμός του ρόβερ πριν από λίγες ημέρες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πυροβολισμοί στη Δανία: Φόβοι για «πολλούς νεκρούς» – Τρομοκρατική ενέργεια εξετάζουν οι αρχές

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής (3/7) σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Δανίας, σύμφωνα με...

Δρόμος σε βουνό του Μεξικό απαιτεί από τους οδηγούς να οδηγούν σε λάθος πλευρά του δρόμου

Η οδήγηση σε στενές στροφές σε ορεινούς δρόμους με στροφές είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά η οδήγηση στην αντίθετη πλευρά του δρόμου...

Έβαλε φωτιά σε εκκλησία επειδή η γυναίκα του συνέχιζε να κάνει δωρεές σε αυτήν

Κουρασμένος από το να βλέπει τα χρήματα της οικογένειάς του να δωρίζονται στην τοπική εκκλησία, ένας εξοργισμένος Ρώσος της έβαλε.Το πρωί...

Έλληνες εφοπλιστές: Έσπασαν το φράγμα των $3 δισ. για αγορές πλοίων

Το α’ εξάμηνο του 2022 απέκτησαν 145 πλοία έναντι 3,06 δισ. δολ, εκ των οποίων 78 είναι φορτηγά, 61 δεξαμενόπλοια, τρία μεταφοράς...

Ηλεκτρική ενέργεια: Νέα τιμολόγια για όλους από 1η Αυγούστου

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύμα και φυσικό αέριο) χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής έρχονται από την 1η Αυγούστου.Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν έως την ερχόμενη...