Αρχική Κόσμος ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας: Πόσο στρατό έχει η Συμμαχία και ποια είναι η...

ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας: Πόσο στρατό έχει η Συμμαχία και ποια είναι η πραγματική δύναμη της Μόσχας

πρόσφατη κούρσα εξοπλισμών μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια κατάσταση που θυμίζει εποχές Ψυχρού Πολέμου.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει φέρει τη Μόσχα σε μια -λεκτική ακόμη- αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ που δεν είχαμε δει ποτέ ξανά να φτάνει σε τέτοια επίπεδα έντασης στη νεότερη ιστορία.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων στα μέτωπα του πολέμου έχουν αναδείξει πολλές από τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες του ρωσικού στρατού σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Μπορεί, μεν, το ΝΑΤΟ να έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στρατιωτικά στον πόλεμο της Ουκρανίας -η οποία δεν είναι μέλος του- όμως ήδη κινητοποιεί εδώ και πολλές εβδομάδες στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη, για να αποφύγει ένα πολύ σοβαρό «ατύχημα».

Ιδιαίτερο, όμως, ενδιαφέρον έχει και η καταγραφή της στρατιωτικής ισχύος της Συμμαχίας, έναντι αυτής της Μόσχας. Ας δούμε τα τελευταία φετινά στοιχεία, όπως τα έχει συγκεντρώσει η ιστοσελίδα globalfirepower.com.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Λαμπρόπουλος στον Γενικό Γραμματέα Δασών Στάθη Σταθόπουλο

Δείτε τι αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του κ. Λαμπρόπουλου Σε συνάντηση, που είχα σήμερα 27/9/2023, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος...

Βενετία: Καρεκλιές και ξύλο ανάμεσα σε σερβιτόρους και πελάτες σε γνωστή καφετέρια (video)

Μια παρέα τουριστών πήγε για καφέ και κατέληξε να παίζει ξύλο με το προσωπικό σε γνωστή καφετέρια...

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις, μειώθηκαν τα δάνεια τον Αύγουστο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

Στο σκέλος των δανείων, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Αύγουστο του 2023, ήταν αρνητική...

Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες πληρωμής – Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Τραγωδία στο Ιράκ: Τουλάχιστον 100 νεκροί από πυρκαγιά σε γαμήλια δεξίωση

Τραγωδία στο Ιράκ, με πάνω από 100 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το...