Αρχική Ελλάδα Νέα εμπλοκή στον πόλεμο: Εκπαίδευση Ουκρανών κομάντο σε ελληνικά στρατόπεδα

Νέα εμπλοκή στον πόλεμο: Εκπαίδευση Ουκρανών κομάντο σε ελληνικά στρατόπεδα

Πιο βαθιά στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας βυθίζεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία μετά τα τανκς που έστελε στο ουκρανικό μέτωπο, αναλαμβάνει ακόμα πιο ενεργό ρόλο, υποδεχόμενη επίλεκτους Ουκρανούς στρατιώτες σε ελληνικά στρατόπεδα για εκπαίδευση.

Οι Ουκρανοί κομάντο θα έρθουν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά το Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν «την ατομική, συλλογική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε έως και 15.000 στελέχη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολλές τοποθεσίες των κρατών – μελών της ΕΕ».

Μάλιστα, το ΓΕΕΘΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ριζοσπάση, έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο με τις τοποθεσίες που θα φιλοξενηθούν οι Ουκρανοί επίλεκτοι εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι τοποθεσίες είναι τρεις και είναι οι εξής:

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής. Βασικό επιχείρημα για το εν λόγω κέντρο είναι το Πεδίο Βολής «Κανδηλίου», το οποίο ανακαινίστηκε πέρυσι, ώστε να προσομοιάζει σε αστικό και ημιαστικό περιβάλλον και εστιάζει στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων.

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Το κέντρο αυτό παρέχει εκπαίδευση σε αντικέιμενα: Καταδρομικών επιχειρήσεων και ανορθόδοξου πολέμου. Απόδρασης – διαφυγής – επιβίωσης – αντίστασης στην ανάκριση κ.α. Σύμφωνα με τις πηγές από το ΓΕΕΘΑ που επικαλείται η εφημερίδα, υπαρχει υπο-σενάριο η «αξιοποίηση» αυτή της Ρεντίνας να συνδυαστεί με «επισκέψεις» των Ουκρανών για εκπαίδευση και στη Νέα Σάντα Κιλκίςμ όπου εδρεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Επίσης, το σχέδιο περιλαμβάνει και τη Θεσσαλία, όπου υπάρχει σειρά τέτοιων σχηματισμών και δομών, όπως η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο, με εκπαίδευση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Η σκέψη για την Αλεξανδρούπολη

Εκτός από τα παραπάνω κέντρα εκπαίδευσης στην κυβέρνηση υπάρχει και η σκέψη οι Ουκρανοί κομάντο να πάνε – υπό την επίβλεψη των Αμερικανών – στην Αλεξανδρούπολη στο Στρατόπεδο Κανδηλάπτη, ώστε να έρχονται κατευθείαν σε επαφή και μια πρώτη εξοικείωση με τα όπλα, μέσα και πυρομαχικά που φέρνουν οι Αμερικανοί.

ukraine1

Να υπενθυμίσουμε πως όλες αυτές οι σκέψεις γίνονται την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στο περίμενε από τη Γερμανία, η οποία της χρωστά 10 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης «Marder». Οι δύο κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει η Ελλάδα να στείλει στην Ουκρανία 40 TOMA και το Βερολίνο να της στείλει 40 Marder.

Προς το παρόν η Ελλάδα έχει στείλει 20 άρματα μαχης στο μέτωπο της Ουκρανίας και έχει λάβει μόνο 10, τα υπόλοιπα αγνοούνται.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ποιοι δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το ψηφισθέν νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ το οποίο αφορά στο Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας...

Γαλλική κορυφαία εταιρεία παράγει φέτα παραβιάζοντας την «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης»

Μια γαλλική κορυφαία εταιρεία, η Lactalis, πουλάει φέτα η οποία παράγεται στη… Γαλλία, καταστρατηγώντας έτσι τον όρο της «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης».Όπως προκύπτει από το...

Αθήνα: Φύλλο και φτερό τα κρησφύγετα των τρομοκρατών – Πότε θα «χτυπούσαν» το εστιατόριο

Τέσσερα άτομα εξακολουθούν αυτή τη στιγμή να κρατούνται και είναι από την ίδια περιοχή με τους πρώτους δύο συλληφθέντες – Ψάχνουν οπλισμό και εκρηκτικάΣε...

Καναδάς: Τον σκότωσε επειδή του ζήτησε να μην ατμίζει – Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 37χρονο μπροστά στην κόρη του

Νεκρός έπειτα από επίθεση με μαχαίρι έπεσε ένας 37χρονος στον Καναδά. Αφορμή για την φρικτή δολοφονία στάθηκε το γεγονός ότι ο 37χρονος ζήτησε από...

Απόφαση-σταθμός: Απαλλάχθηκε εγγυήτρια δανείου από οφειλές ύψους 342.161 ευρώ

Απόφαση-σταθμός από το Ειρηνοδικείο Ρόδου για εγγυήτρια δανείου καθώς το δικαστήριο την απάλλαξε οριστικά από οφειλές ύψους 342.161,06 ευρώ.Εγγυήτρια δανείου: Το χρονικό της υπόθεσηςΗ...