Αρχική Κόσμος Νέα τραγωδία στο Πακιστάν: Πνίγηκαν 49 παιδιά μετά από ανατροπή σκάφους

Νέα τραγωδία στο Πακιστάν: Πνίγηκαν 49 παιδιά μετά από ανατροπή σκάφους

Στους 51 νεκρούς, ανάμεσά τους 49 παιδιά, ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου σκάφους σε λίμνη του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα σωστικά συνεργεία, με τη βοήθεια 25 δυτών, επιχειρούσαν επί 3 ημέρες για να εντοπίσουν επιζώντες στη λίμνη Τάντα Νταμ, κοντά στο Κοχάτ της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα.

Ένας εκπαιδευτικός και ο χειριστής του πλοιαρίου έχασαν επίσης τη ζωή τους, ανέφερε ο Φαζάλ Ναΐμ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. «Το πλοιάριο ανατράπηκε, ήταν υπερφορτωμένο, μπορούσε να μεταφέρει το πολύ 20-25 ανθρώπους», εξήγησε.

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν, τέσσερις μαθητές και ένας εκπαιδευτικός. Τα παιδιά φοιτούσαν σε μια κορανική σχολή και είχαν πάει εκδρομή.

Τα ναυάγια με πολλά θύματα είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν, γιατί τα κακοσυντηρημένα πλοιάρια υπερφορτώνονται και ανατρέπονται και επειδή πολλοί Πακιστανοί δεν ξέρουν κολύμπι.

Ο στρατός του Πακιστάν μοιράστηκε εικόνες που δείχνουν δύτες να διασχίζουν τη λίμνη με λαστιχένιες λέμβους και να μπαίνουν στο νερό για να αναζητήσουν περισσότερα πτώματα.

Την ίδια μέρα, τουλάχιστον 41 άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν ότι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο τους έπεσε σε χαράδρα στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, τουλάχιστον 18 γυναίκες πνίγηκαν όταν μια υπερφορτωμένη βάρκα που μετέφερε περίπου 100 μέλη της ίδιας οικογένειας ανατράπηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας πομπής μεταξύ δύο χωριών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρετανία: Επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τους βουλευτές, αυξάνονται οι απειλές για την ασφάλειά τους

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας βουλευτών, που δηλώνουν ότι είναι αντιμέτωποι με...

Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων για Τέμπη: Προτείνουν αναθεώρηση Συντάγματος για τις ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με 57 θύματα η Ένωση...

Σοκ στο Μεξικό: Δυο υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη Μαραβατίο δολοφονήθηκαν μέσα σε μια μέρα

Στη μικρή πόλη Μαραβατίο του κεντρικού Μεξικού, δυο υποψήφιοι για το αξίωμα του δημάρχου δολοφονήθηκαν μέσα σε μια μέρα. Χθες...

Τρομοκρατία: Βαρύ κατηγορητήριο για τους «10» της «Σύμπραξης εκδίκησης»

Έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα κατά περίπτωση περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος...

Οι λόγοι που οι επισκέπτες της Αθήνας είναι περισσότεροι και πιο ικανοποιημένοι

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...