Αρχική Ελλάδα Νέος ΚΟΚ: Ποιοι θα χάσουν το δίπλωμά τους

Νέος ΚΟΚ: Ποιοι θα χάσουν το δίπλωμά τους

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε τις επόμενες κινήσεις με γνώμονα την βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσω της αυξημένης τιμωρίας.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε την ανάγκη αυστηρότερων μέτρων, όπως η προσωρινή ή μόνιμη απώλεια της άδειας οδήγησης για οδηγούς που επανειλημμένα παραβιάζουν. Ανέφερε επίσης ότι τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται τελευταία και συχνά συνδέονται με επιθετική οδήγηση, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση των φαναριών και χρήση κινητού.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης των οδηγών και του πώς χορηγούνται τα διπλώματα. Αναφέρθηκε επίσης σε άλλες παραβάσεις που αποτελούν προτεραιότητα για την Τροχαία, όπως το παράνομο παρκάρισμα, το οποίο συχνά προκαλεί συμφόρηση, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας.

Τελικά, η βασική πρόθεση του υπουργείου είναι να αυξήσει την ασφάλεια στους δρόμους, τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς, μέσω της ενίσχυσης των τιμωριών και της βελτίωσης της εκπαίδευσης των οδηγών.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως στις αλλαγές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών συγκεκριμένων παραβάσεων, όπως:

  • Κόκκινος σηματοδότης
  • STOP
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου
  • ΛΕΑ
  • Επιθετική οδήγηση
  • Διπλοπαρκάρισμα

Σε ό,τι αφορά τις σχετικές παραβάσεις, η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η αφαίρεση, τόσο των στοιχείων κυκλοφορίας όσο και της άδειας ικανότητας οδήγησης, να βαίνει κλιμακούμενη, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και την ενδεχόμενη υποτροπή του παραβάτη, και να γίνεται πολύμηνη, πολυετής και τελικά οριστική.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αρχαίο DNA ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας

Οι γενετιστές έριξαν φως στις επιπτώσεις που είχε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Νέα ανάλυση DNA, που δημοσιεύεται...

Το κράτος με τους 38 κατοίκους που φυλακίζει όποιον έχει κρεμμύδια και σπανάκι

Μια μικρή έκταση 11 στρεμμάτων στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόνο 38 κατοίκους, αυτοπροσδιορίζεται ως χώρα από τους ανθρώπους της και καλωσορίζει τους τουρίστες...

Σχεδόν μηδενικές οι τουρκικές παραβιάσεις από 978 που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο

Η «νέα σελίδα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η οποία επισφραγίστηκε με την «ανέφελη» επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, καταγράφεται και στα στοιχεία του...

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά, πάνω...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με το νέο φορολογικό καθεστώς

Νέοι επαγγελματίες, όσοι δηλώνουν στην εφορία καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, εποχικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες – γονείς μονογονεϊκής ή πολύτεκνης οικογένειας, αυτοαπασχολούμενοι...