Αρχική Ελλάδα NOR-κεταμίνη, ουσίες και ψηφιακά «αποτυπώματα» καίνε τη Ρούλα Πισπιρίγκου

NOR-κεταμίνη, ουσίες και ψηφιακά «αποτυπώματα» καίνε τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Κινητά, υπολογιστές, αλλά και το tablet που ανασύρθηκε πριν λίγες ημέρες από το μνήμα της Τζωρτζίνας φαίνεται να «καίνε» την 33χρονη μητέρα, καθώς κατά τη διερεύνηση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψαν τα πρώτα ευρήματα που δείχνουν… τοξικές ουσίες. Οι διαφημίσεις της Google, συνδέονται με το ιστορικό παλαιότερων αναζητήσεων κάτι που σημαίνει, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στο παρελθόν προχωρήσει σε αντίστοιχες διαδικτυακές έρευνες αγοράς ή πληροφοριών.

Τα ψηφιακά πειστήρια, που βρίσκονται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας, θα μπορούσαν να καταρρίψουν το μοναδικό στοιχείο στο οποίο έχει στηριχθεί η υπεράσπισή της 33χρονης. Λίγες ημέρες πριν, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριζε πως το προσωπικό στο Ωνάσειο είχε χορηγήσει την συγκεκριμένη ουσία στην Τζωρτζίνα κατά τη νοσηλεία της, με το νοσοκομείο να απαντά ότι «η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».

«Χαριστική βολή» με μεγαλύτερη δόση κεταμίνης

«Τελειωτικό χτύπημα» με περισσότερα από 6,5 mg κεταμίνης, προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας, το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου. Η περαιτέρω ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στο εργαστήριο φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου, έδειξαν ότι εκτός από την τοξική ουσία που ανιχνεύτηκε στο αίμα της 9χρονης, εντοπίστηκε και NOR-κεταμίνη, δηλαδή ουσία μεταβολισμού της κεταμίνης, στα ούρα της.

«…Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, όταν είχε διαπιστωθεί η ποσότητα δολοφονική της τοξικής ουσίας, που όπως αποδεικνύεται όμως σήμερα, ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Όπως εξηγούν επιστήμονες, όταν η κεταμίνη χορηγηθεί στον οργανισμό, στη συνέχεια μεταβολίζεται στο ήπαρ, σε χρονικό διάστημα το πολύ 20 λεπτών, και γίνεται NOR-κεταμίνη που αποβάλλεται με τα ούρα. Φαίνεται λοιπόν ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, εκτός από την τοξική ουσία που εντοπίστηκε στο αίμα της, υπήρχε και άλλη που ήδη είχε μεταβολιστεί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου που είχε προχωρήσει σε 5 απόπειρες με μικρότερες δόσεις την προηγούμενη ημέρα, αύξησε την ποσότητα κεταμίνης για να καταφέρει το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Η NOR-κεταμίνη δείχνει ακριβή ώρα θανάτου

Οι ειδικοί επιστήμονες, έχοντας εντοπίσει την ουσία στα αίμα και τη μεταβολή της στα ούρα, κατάφεραν να προσδιορίσουν την σχεδόν ακριβή ώρα χορήγησής της κεταμίνης, το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, στο νοσοκομείο Παίδων. Εκτιμούν ότι αυτό έγινε τουλάχιστον 35-45 λεπτά, πριν η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποιήσει νωχελικά την νοσηλεύτρια για το θανατηφόρο επεισόδιο της κόρης της στις 14:28.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, το τελευταίο άτομο που είχε μπει στον θάλαμο ήταν περίπου μία ώρα πριν, στις 13:30. Στα δεδομένα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, έχει συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι η γιατρός και η νοσηλεύτρια που μπήκαν στον δωμάτιο, βρήκαν την Τζωρτζίνα απνοϊκή με 32 σφίξεις και απενεργοποιημένο το οξύμετρο.

Αξιολογώντας αυτό το δεδομένο, οι επιστήμονες που διερευνούν το θάνατο της 9χρονης, θεωρούν ότι είχαν περάσει επιπλέον 20 λεπτά, από την χορήγηση και τον μεταβολισμό της κεταμίνης.

Αναζητούν τοξική ουσία και στη Μαλένα

Κεταμίνη και NOR-κεταμίνη, δεν εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές, στο αίμα και τα ούρα της Μαλένας. Σε περίπτωση που ο νέος κύκλος εξετάσεων δείξει χορήγηση της συγκεκριμένης τοξικής ουσίας ή μεταβολισμό της, τότε θα σημαίνει ότι ο χρόνος χορήγησης της, ήταν πολύ μεγαλύτερος από την ώρα ειδοποίησης γιατρών και νοσηλευτών.

Στο παθολογοανατομικό εργαστήριο διενεργούνται ήδη εξειδικευμένες εξετάσεις στους ιστούς από το συκώτι και τα νεφρά του κοριτσιού. Στα συγκεκριμένα όργανα κατά το πρώτο στάδιο της νεκροψίας-νεκροτομής, είχαν διαπιστωθεί εκτεταμένες αλλοιώσεις, που παρέπεμπαν σε πιθανότητα χορήγησης τοξικής ουσίας ή δηλητηρίου.

Σε περίπτωση που στις νέες ιστολογικές εξετάσεις προκύψουν αντίστοιχα ευρήματα θα ακολουθήσουν τοξικολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί ποια ήταν η θανατηφόρα τοξική ουσία, αν ήταν δηλαδή κεταμίνη όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας ή κάποια άλλη.

Οι παθολογοανατόμοι, οι οποίοι προβαίνουν στις εξετάσεις με νέο και σύγχρονο εξοπλισμό, έχουν την τεχνολογία αναζήτησης, που μπορεί να εντοπίσει την δολοφονική ουσία, αν αυτή χορηγήθηκε από εξωγενή παράγοντα. Οι παραπάνω ενέργειες έχουν δρομολογηθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά, που έλαβαν την εισαγγελική παραγγελία για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φοροδιαφυγή: Ποιοι επαγγελματίες γλιτώνουν το «λουκέτο» αλλά κινδυνεύουν με πρόστιμα-φωτιά

Γλιτώνουν το «λουκέτο» αλλά κινδυνεύουν με πρόστιμα-φωτιά στην περίπτωση που πιαστούν να μην κόβουν αποδείξεις. Πρόκειται για 15 κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων που έρχονται αντιμέτωποι...

Ταξί: Παράταση στην προθεσμία αντικατάστασής τους – Νέα ημερομηνία και προϋποθέσεις

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, με Εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, η...

Δανία: Κατασκευάζει τεχνητό νησί που θα τροφοδοτήσει με ενέργεια 3 εκατομμύρια νοικοκυριά

Η Δανία, το κράτος που κατασκεύασε το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, πρόκειται να χτιστεί 80 χιλιόμετρα μακριά από την...

Στο Wallet του κινητού ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης – Πώς και πού θα γίνει η αλλαγή των στοιχείων

Αλλάζουν όσα ξέραμε μέσω της νέας εφαρμογής Wallet για την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.Όλα πλέον θα γίνουν ψηφιακά, ενώ σε...

Φλόριντα: Βιολόγοι έπιασαν πύθωνα 95,5 κιλά, το τελευταίο του γεύμα ήταν ένα ελάφι

Βιολόγοι κατάφεραν να πιάσουν τον μεγαλύτερο πύθωνα Βιρμανίας που έχει καταγραφεί ποτέ στην πολιτεία της Φλόριντα. Το φίδι έπιασε η ομάδα...