Αρχική Πολιτική Ντ. Νικολάκου: «Απογοήτευση και θλίψη από την τελευταία συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη...

Ντ. Νικολάκου: «Απογοήτευση και θλίψη από την τελευταία συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2.1.2021

Απογοήτευση και θλίψη είναι τα μοναδικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020.

Η συνέντευξη του δόθηκε με αφορμή τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε την ίδια ήμερα νωρίτερα στην Αθήνα με τους Υπουργούς κ.Κώστα Καραμανλή, κ.Μάκη Βορίδη και κα.Λίνα Μενδώνη.

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

  • Μοίρασε πολλά εκατομμύρια και «παραμύθια» ο κ.Νίκας!!

Πολλές οι υποσχέσεις, πολλά τα προβλήματα, πολλά τα εκατομμύρια αλλά ούτε ένα έργο δεν προέκυψε από τη συνάντηση του κ.Νίκα με τον Υπουργό κ.Κώστα Καραμανλή. Αόριστες εξαγγελίες για το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, για τον οδικό άξονα Πυρί-Γύθειο και για τις μελέτες της διάβρωσης του Κορινθιακού Κόλπου. Για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Δυτικού άξονα προετοιμάζεται ημερίδα…! Ανέκδοτο φυσικά κατάντησε η παράκαμψη των Λαγκαδίων που ενώ ο κ.Νίκας είχε ανακοινώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, στη συνέχεια στο πρόγραμμα για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2020-2023 της περιοχής της Μεγαλόπολης, τώρα ξαφνικά μας ανακοινώνει ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027!!!

Στο 2022 παραπέμπονται οι εξελίξεις για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Μεθώνη, ενώ το τμήμα Πύργος-Τσακώνα παραπέμπεται οριστικά στις καλένδες.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα της Καλαμάτας, ο κ.Νίκας δήλωσε: «Υπάρχουν διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίες δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν όμως»!!!

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

  • Πολύ κουβέντα …για το τίποτα!

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και επικοινωνίας ήταν απολύτως ορατή στη συνάντηση του κ.Νίκα με την Υπουργό κα.Λίνα Μενδώνη. Εκτός λοιπόν από την υποχρέωση που είχε να υπογράψει τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων που είχε αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή, μας ανακοίνωσε και τη «φοβερή» είδηση ότι για τις άυλες εκδηλώσεις, θα προβλέπεται στο εξής και καλλιτεχνική επιτροπή!!

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  • Κατώτερος των περιστάσεων ο κ.Νίκας!

Στη συνάντηση του με τον Υπουργό κ.Μάκη Βορίδη, ο κ.Νίκας έθεσε το ζήτημα για την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», επιδίδοντας στον κ.Υπουργό και την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκτός από θλίψη και απογοήτευση, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνάντησης προκαλούν και μεγάλη οργή. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Νίκας, ο Υπουργός …έκρινε θετικά την απόφαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου!!! Δηλαδή κ.Νίκα θα μπορούσε να την κρίνει και αρνητικά;

Ο κ.Υπουργός ενημέρωσε τον κ.Περιφερειάρχη ότι το ζήτημα αυτό είναι «εξαιρετικά σύνθετο με νομικές, οικονομικές και εθνικές πλευρές» ενώ παράλληλα του υπενθύμισε ότι ο Νόμος Αποστόλου εκκρεμεί στο ΣτΕ!!!

Ο κ.Νίκας ευχαρίστησε τον κ.Βορίδη και όλοι ζήσαμε καλά…και αυτοί καλύτερα!!

  • Οι εποχές των «μικρών» Νομαρχιών με τους διορισμένους Νομάρχες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν

Αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ για τον θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, οι πολιτικές συμπεριφορές υποτέλειας και καθυπόταξης του κ.Νίκα στις περιβόητες εθιμοτυπικές επισκέψεις του σε Κυβερνητικά στελέχη. Οι συμπεριφορές αυτές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όταν οι διορισμένοι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες επαιτούσαν από τους Υπουργούς και περίμεναν την «ελεημοσύνη» τους.

Κύριε Νίκα, σας παραδώσαμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου με ισχυρό πολιτικό προφίλ και

σας υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), ύστερα από πρόταση του Πέτρου Τατούλη ως εισηγητή στο έκτακτο συνέδριο της το 2018, ήταν η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του θεσμού, η αλλαγή κανονιστικού πλαισίου και ο σχεδιασμός ενός Εθνικού Προγράμματος Ανασυγκρότησης-Ανάπτυξης της Xώρας, όπου οι Αιρετές Περιφέρειες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Η προσπάθεια σας να επανέλθουμε στις εποχές των «μικρών» Νομαρχιών με τους διορισμένους Νομάρχες, υποβαθμίζει το θεσμό που υπηρετούμε και οδηγεί την Πελοπόννησο σε μαρασμό.

Οι χειραψίες, τα χαμόγελα, οι φωτογραφίες και οι αβρότητες με τους …φίλους σας όπως λέτε Υπουργούς, δεν δίνουν λύσεις στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές τάξεις της Πελοποννήσου, ούτε φυσικά στο μεγάλο πρόβλημα των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στο σύνολο της κοινωνίας.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

 

Κωνσταντίνα (Ντίνα) Νικολάκου

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κατά συρροήν δολοφόνοι που αφέθηκαν ελεύθεροι -Το «ερπετό», o «στραγγαλιστής του Παναμά», το «τέρας των Άνδεων»

«Το Ερπετό», ένας διαβόητος serial killer, αφέθηκε ελεύθερος πριν από μερικές ημέρες, αφού το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του λόγω της ηλικίας...

20 μήνες με τριετή αναστολή σε μαιευτήρα που συνέθλιψε το κρανίο βρέφους

Αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως ο θάνατος του βρέφους στην Θεσσαλονίκη δεν προήλθε από δική του υπαιτιότητα.Μαιευτήρας – γυναικολόγος καταδικάστηκε από το...

Τρομακτικές εικόνες από τη φονική χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια

Δύο Πολωνοί σκιέρ βρήκαν τραγικό θάνατο από τη χιονοστιβάδα. Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν 21 άτομα που είχαν παγιδευτεί κάτω από...

Πτώση Phantom: Φωτογραφία-ντοκουμέντο, ο χάρτης των πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους

Ανάμεσα στα ευρήματα και τα συντρίμμια του Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας ήταν...

Γονείς βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθούν τα ανήλικα παιδιά τους

Μετά από έγγραφη συγκατάθεση των γονιών τους τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Αιτία για...