Αρχική Πολιτική Ντ. Νικολάκου: «Απογοήτευση και θλίψη από την τελευταία συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη...

Ντ. Νικολάκου: «Απογοήτευση και θλίψη από την τελευταία συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2.1.2021

Απογοήτευση και θλίψη είναι τα μοναδικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020.

Η συνέντευξη του δόθηκε με αφορμή τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε την ίδια ήμερα νωρίτερα στην Αθήνα με τους Υπουργούς κ.Κώστα Καραμανλή, κ.Μάκη Βορίδη και κα.Λίνα Μενδώνη.

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

  • Μοίρασε πολλά εκατομμύρια και «παραμύθια» ο κ.Νίκας!!

Πολλές οι υποσχέσεις, πολλά τα προβλήματα, πολλά τα εκατομμύρια αλλά ούτε ένα έργο δεν προέκυψε από τη συνάντηση του κ.Νίκα με τον Υπουργό κ.Κώστα Καραμανλή. Αόριστες εξαγγελίες για το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, για τον οδικό άξονα Πυρί-Γύθειο και για τις μελέτες της διάβρωσης του Κορινθιακού Κόλπου. Για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Δυτικού άξονα προετοιμάζεται ημερίδα…! Ανέκδοτο φυσικά κατάντησε η παράκαμψη των Λαγκαδίων που ενώ ο κ.Νίκας είχε ανακοινώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, στη συνέχεια στο πρόγραμμα για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2020-2023 της περιοχής της Μεγαλόπολης, τώρα ξαφνικά μας ανακοινώνει ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027!!!

Στο 2022 παραπέμπονται οι εξελίξεις για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Μεθώνη, ενώ το τμήμα Πύργος-Τσακώνα παραπέμπεται οριστικά στις καλένδες.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα της Καλαμάτας, ο κ.Νίκας δήλωσε: «Υπάρχουν διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίες δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν όμως»!!!

Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

  • Πολύ κουβέντα …για το τίποτα!

Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και επικοινωνίας ήταν απολύτως ορατή στη συνάντηση του κ.Νίκα με την Υπουργό κα.Λίνα Μενδώνη. Εκτός λοιπόν από την υποχρέωση που είχε να υπογράψει τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων που είχε αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή, μας ανακοίνωσε και τη «φοβερή» είδηση ότι για τις άυλες εκδηλώσεις, θα προβλέπεται στο εξής και καλλιτεχνική επιτροπή!!

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

  • Κατώτερος των περιστάσεων ο κ.Νίκας!

Στη συνάντηση του με τον Υπουργό κ.Μάκη Βορίδη, ο κ.Νίκας έθεσε το ζήτημα για την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», επιδίδοντας στον κ.Υπουργό και την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκτός από θλίψη και απογοήτευση, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνάντησης προκαλούν και μεγάλη οργή. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Νίκας, ο Υπουργός …έκρινε θετικά την απόφαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου!!! Δηλαδή κ.Νίκα θα μπορούσε να την κρίνει και αρνητικά;

Ο κ.Υπουργός ενημέρωσε τον κ.Περιφερειάρχη ότι το ζήτημα αυτό είναι «εξαιρετικά σύνθετο με νομικές, οικονομικές και εθνικές πλευρές» ενώ παράλληλα του υπενθύμισε ότι ο Νόμος Αποστόλου εκκρεμεί στο ΣτΕ!!!

Ο κ.Νίκας ευχαρίστησε τον κ.Βορίδη και όλοι ζήσαμε καλά…και αυτοί καλύτερα!!

  • Οι εποχές των «μικρών» Νομαρχιών με τους διορισμένους Νομάρχες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν

Αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ για τον θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, οι πολιτικές συμπεριφορές υποτέλειας και καθυπόταξης του κ.Νίκα στις περιβόητες εθιμοτυπικές επισκέψεις του σε Κυβερνητικά στελέχη. Οι συμπεριφορές αυτές ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όταν οι διορισμένοι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες επαιτούσαν από τους Υπουργούς και περίμεναν την «ελεημοσύνη» τους.

Κύριε Νίκα, σας παραδώσαμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου με ισχυρό πολιτικό προφίλ και

σας υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας), ύστερα από πρόταση του Πέτρου Τατούλη ως εισηγητή στο έκτακτο συνέδριο της το 2018, ήταν η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του θεσμού, η αλλαγή κανονιστικού πλαισίου και ο σχεδιασμός ενός Εθνικού Προγράμματος Ανασυγκρότησης-Ανάπτυξης της Xώρας, όπου οι Αιρετές Περιφέρειες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Η προσπάθεια σας να επανέλθουμε στις εποχές των «μικρών» Νομαρχιών με τους διορισμένους Νομάρχες, υποβαθμίζει το θεσμό που υπηρετούμε και οδηγεί την Πελοπόννησο σε μαρασμό.

Οι χειραψίες, τα χαμόγελα, οι φωτογραφίες και οι αβρότητες με τους …φίλους σας όπως λέτε Υπουργούς, δεν δίνουν λύσεις στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές τάξεις της Πελοποννήσου, ούτε φυσικά στο μεγάλο πρόβλημα των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στο σύνολο της κοινωνίας.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

 

Κωνσταντίνα (Ντίνα) Νικολάκου

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σκέψεις για δώρο του 50% για επιστρεπτέα 1,2,3 – Πάνω από 7 δισ. στις επιχειρήσεις

Μέσω αυτής της φάσης πρόκειται να διατεθούν 500 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των ενισχύσεων από τους 6 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής...

Γαλλία: Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό -Συνετρίβη το ελικόπτερό του

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του. Ο 69χρονος Ολιβιέ Ντασό, γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό, σκοτώθηκε στην...

Τζανάκης: Ενδεχόμενο για πάνω από 3.000 κρούσματα

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι στην Αττική επικρατεί μετάλλαξη του κορωνοϊού σε ποσοστό 80% με 90% – Από τις 18 με 20 Μαρτίου θα αρχίσει...

Bild: Χάκερς διέρρευσαν έγγραφα σχετικά με εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και Κινέζοι κατάσκοποι φέρονται να εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν κατά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Ο Οργανισμός εδρεύει στο Άμστερνταμ και...

Πάσχα στο χωριό και εστίαση: Όλες οι ημερομηνίες που εξετάζονται

Η σταδιακή άρση του lockdown θα γίνει με την προϋπόθεση ότι το ιικό φορτίο θα είναι μειωμένο και οι εμβολιασμοί θα προχωρούν, όπως τονίζουν...