Αρχική Κόσμος Ο άνθρωπος που πλουτίζει πουλώντας ανθρώπινα οστά

Ο άνθρωπος που πλουτίζει πουλώντας ανθρώπινα οστά

Ο Τζον Φέρρυ ξεκίνησε την εταιρεία του που εμπορεύεται οστά είτε για ιατρικούς λόγους, είτε για καλλιτεχνικούς στην ηλικία των 22 ετών. Σήμερα οι τζίροι του είναι αξιοθαύμαστοι και στο Instagram μετράει 1 εκατ. followers ενώ στο Tik Tok έχει 22 εκατ. likes.

Στα 13 του και ενώ ζούσε στην Ταιλάνδη ο πατέρας του, του έδωσε ένα σκελετό ποντικού, και αυτός αντί να νιώσει απέχθεια, ενθουσιάστηκε.

Στην ηλικία των 18 ετών, πήγε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει σχέδιο στη σχολή Parsons και ξεκίνησε παράλληλα την πρωτότυπη επιχείρησή του, με την επωνυμία JonsBones.

Η αρχική ιδέα ήταν να πουλάει σκελετούς ζώων, όμως όταν επισκέφθηκε το κατάστημα Obscura Antiques and Oddities άρχισε να ενδιαφέρεται για το εμπόριο ανθρώπινων σκελετών και κόκαλων.

Το εμπόριο οστών ξεκίνησε πολύ παλιά το 1800 όταν άρχισε η ιατρική επιστημή να ανοίγεται στο κόσμο και να αυξάνονται οι φοιτητές, που είχαν ανάγκη τα οστά για να μελετούν.

Τότε ήταν που άρχισαν να σημειώνονται μέχρι και φόνοι για να πουλούνται οστά. Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, πήρε την απόφαση να βοηθήσει την ιατρική κοινότητα με την άδεια που έδωσε στα νεκροτομεία να δίνει απευθείας οστά στα πανεπιστήμια.

Το μέτρο λειτούργησε θετικά και σταμάτησε το παράνομο εμπόριο. Μεγαλύτερη πηγή οστών ήταν οι αποικίες, και κυρίως η Ινδία. Καράβια φορτωμένα με οστά έφταναν στα λιμάνια και παραδίδονταν σε αυτούς που τα αγόραζαν.

Οι καλύτεροι πελάτες του Φέρρυ παραμένουν τα ιατρικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ενώσεις για τη διάσωση ανθρώπων που εκπαιδεύουν σκύλους για την αναζήτηση ανθρώπων.

Ένας ολόκληρος σκελετός κοστίζει 7.500 δολάρια, ενώ η τιμή για μια λεκάνη, είναι τα 80 δολάρια. “Πιστεύω πως όλοι έχουν το δικαίωμα να μελετούν τα οστά” δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα The Guardian.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κολομβία: Οι κατασχέσεις κοκαΐνης έσπασαν ρεκόρ το 2022

Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν 671 τόνουςΟι αρχές της Κολομβίας προχώρησαν το 2022 στην κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης από κάθε άλλη...

«Ελ. Βενιζέλος»: Κύκλωμα συνοδών πολυτελείας αποκάλυψε τις Βραζιλιάνες με τα 13 κιλά κοκαΐνης

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ μετά από πληροφορίες για γυναίκες από τη Βραζιλία που έρχονται στην Ελλάδα για να εργαστούν ως συνοδοί...

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα έως 1000 ευρώ

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να τρέξει το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλιακών θερμοσιφώνων που θα φτάνει έως και τα 1000 ευρώ.Το πρόγραμμα...

Τουρισμός για όλους 2023 – Ώρα κλήρωσης voucher 150 ως 200 ευρώ σε δικαιούχους

Η κλήρωση αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου. Οι ψηφιακές κάρτες μπορούν να εξαργυρωθούν στα καταλύματα μέχρι το τέλος Ιουνίου.Τα...

Η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην Ελλάδα -Το άγριο έγκλημα στα Κύθηρα εμπνέει τη νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια

Ήταν 23 Αυγούστου του 1909. Στο χωριό Καλοκαιρινιές στα Κύθηρα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εκείνη την ηλιόλουστη μέρα θα...