Αρχική Κόσμος Ο Μπουρλά έριξε… βόμβα για το εμβόλιο και την πανδημία

Ο Μπουρλά έριξε… βόμβα για το εμβόλιο και την πανδημία

Ανησυχητικές για την εξέλιξη της πανδημίας είναι οι νέες εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος ανέφερε ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητο να γίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουμε ακόμα πολλές μεταλλάξεις του ιού που μπορεί να διαφεύγουν των εμβολίων, ενώ φαίνεται πως προκρίνει την τέταρτη δόση για όλους τους εμβολιασμένους.

Όπως ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο CBS, για να αποτραπεί ένα ακόμα κύμα Covid-19, θα χρειαστεί μια τέταρτη δόση εμβολίου.

«Έρχονται πολλές μεταλλάξεις και η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να αποφύγει -με επιδέξιο τρόπο- την ανοσολογική προστασία που παρέχουν (σ.σ. τα εμβόλια)», είπε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.

«Η προστασία που έχουμε από την τρίτη (δόση) είναι αρκετά καλή – στην πραγματικότητα αρκετά καλή κατά της νοσηλείας και των θανάτων» πρόσθεσε.

Αλλά η προστασία μετά από τις τρεις δόσεις «δεν είναι τόσο καλή έναντι των μολύνσεων» και «δεν διαρκεί πολύ» όταν αντιμετωπίζουμε μια μετάλλαξη όπως η Όμικρον.

«Είναι απαραίτητη μια τέταρτη (δόση) για τώρα» ανέφερε.

Έρχεται νέο εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις της Covid

Παρότι ο Μπουρλά ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η τέταρτη δόση, τόνισε επίσης πως η Pfizer και η Moderna εργάζονται πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο» εξήγησε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...

Μύκονος: Έκλεψαν από δύο Πορτογάλους τσάντες, κοσμήματα και ρολόγια των 300.000 ευρώ

Αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως ρολόι “Richard Miller” των 159.000 ευρώ, 9 τσάντες Louis Vuitton των 20.000 ευρώ, μπρασελέ με διαμάντια αξίας...