Αρχική Κόσμος Ο δισεκατομμυριούχος που προέβλεψε την πανδημία μόλις έκανε μια καθόλου καλή πρόβλεψη

Ο δισεκατομμυριούχος που προέβλεψε την πανδημία μόλις έκανε μια καθόλου καλή πρόβλεψη

Οι δισεκατομμυριούχοι είναι πολλές φορές διορατικοί. Και έχουν διάφορους τρόπους για να το δείχνουν. Ένας από αυτούς είδε από νωρίς την κόλαση που θα προκαλούσε ο κορωνοϊός και τώρα έκανε ακόμα μια πρόβλεψη. Και δεν είναι καθόλου καλή.

O Bill Ackman είναι δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διαχειριστής hedge fund. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management, ενός management hedge fund με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η προσωπική του περιουσία του πλέον εκτιμάται πως φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ackman τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει μια φήμη που παραπέμπει προς προφήτη. Τον Μάρτιο του 2020, οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να δουν τι θα προκαλούσε ο κορωνοϊός σε όλον τον κόσμο και σε όλους τους τομείς του. Ο Ackman όμως εμφανίστηκε στο CNBC, προσπαθώντας να προειδοποιήσει για την κόλαση που θα ακολουθούσε, ενώ είχε ζητήσει άμεσα αυστηρό lockdown 30 ημερών.

Ακολούθησαν και οι επιχειρηματικές προβλέψεις του. Η περιουσία του μέσω της εταιρείας του Pershing Square Capital Management εκτοξεύτηκε τα τελευταία δυο χρόνια, όταν και πόνταρε σε μετοχές οι οποίες μέχρι τότε κατέρρεαν, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Η πιο πρόσφατη πρόβλεψή του δεν ακούγεται καθόλου καλή και ευοίωνη. Γιατί ο Ackman μόλις ισχυρίστηκε ότι «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα να έχει ξεκινήσει ήδη», υποστηρίζοντας πως μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη ύστερα από την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία.

Σε ένα thread στο Twitter ξεκίνησε λέγοντας: «Τον Ιανουάριο του 2020 είχα εφιάλτες σχετικά με μια ενδεχόμενη πανδημία, αλλά όλοι πίστευαν πως είμαι τρελός. Έχω παρόμοιους εφιάλτες τώρα. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα να έχει ξεκινήσει ήδη, αλλά έχουμε αργήσει να τον αναγνωρίσουμε. Ο Πούτιν έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και τίποτα από αυτά δεν είναι καλό για τη Ρωσία».

Και συνέχισε. «Οι Ουκρανοί έχουν προβάλει μια αξιοθαύμαστη αντίσταση. Το ΝΑΤΟ αρνείται να μπει στον πόλεμο, αλλά τα μέλη του και οι περισσότερες χώρες του κόσμου ξεκίνησαν έναν οικονομικό πόλεμο και προμηθεύουν Stingers, αντιαρματικά όπλα, άλλα πυρομαχικά, πληροφορίες και χρηματοδότηση».

Πιο κάτω ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουμε να κάνουμε πριν μπούμε σε θερμό πόλεμο με τη Ρωσία. Προέτρεψε λοιπόν τη Δύση να κάνει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο (κάτι που έγινε δυο ημέρες αργότερα) και να χρηματοδοτούμε τον πόλεμο.

Οι προβλέψεις του και οι ανησυχίες του συνεχίζουν στη μακροσκελή ανάρτηση και καταλήγει «Ο χρόνος λιγοστεύει και πρέπει να κάνουμε κάτι πριν πεθάνουν πολλά ακόμα 18 μηνών μωρά».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συντάξεις: Ανατροπές στα όρια ηλικίας των δημόσιων υπαλλήλων

Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με τις ανατροπές στα ηλικιακά όρια των δημοσίων υπαλλήλων για συνταξιοδότηση. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταργεί τη συνταξιοδότηση στα...

Η Ρωσία ξεκίνησε άσκηση απόκρυψης διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων στα δάση της Σιβηρίας

Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με πυρηνικά όπλα πραγματοποιεί η Ρωσία στα δάση της Σιβηρίας, σύμφωνα με την «Daily Mail».Στις ασκήσεις περιλαμβάνεται και...

Ακρίβεια: Κατά 17% κόπηκε το εισόδημα των καταναλωτών – Είδος… πολυτελείας οι διακοπές

Η ενεργειακή κρίση και οι ανατιμήσεις των καταναλωτικών προϊόντων έχουν φέρει σε δυσμενείς συνθήκες τα ελληνικά νοικοκυριά, μιας και η οικονομική...

Φοροδιαφυγή: Ποιοι επαγγελματίες γλιτώνουν το «λουκέτο» αλλά κινδυνεύουν με πρόστιμα-φωτιά

Γλιτώνουν το «λουκέτο» αλλά κινδυνεύουν με πρόστιμα-φωτιά στην περίπτωση που πιαστούν να μην κόβουν αποδείξεις. Πρόκειται για 15 κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων που έρχονται αντιμέτωποι...

Ταξί: Παράταση στην προθεσμία αντικατάστασής τους – Νέα ημερομηνία και προϋποθέσεις

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, με Εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, η...