Αρχική Κόσμος Ο δισεκατομμυριούχος που προέβλεψε την πανδημία μόλις έκανε μια καθόλου καλή πρόβλεψη

Ο δισεκατομμυριούχος που προέβλεψε την πανδημία μόλις έκανε μια καθόλου καλή πρόβλεψη

Οι δισεκατομμυριούχοι είναι πολλές φορές διορατικοί. Και έχουν διάφορους τρόπους για να το δείχνουν. Ένας από αυτούς είδε από νωρίς την κόλαση που θα προκαλούσε ο κορωνοϊός και τώρα έκανε ακόμα μια πρόβλεψη. Και δεν είναι καθόλου καλή.

O Bill Ackman είναι δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διαχειριστής hedge fund. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management, ενός management hedge fund με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η προσωπική του περιουσία του πλέον εκτιμάται πως φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ackman τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει μια φήμη που παραπέμπει προς προφήτη. Τον Μάρτιο του 2020, οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να δουν τι θα προκαλούσε ο κορωνοϊός σε όλον τον κόσμο και σε όλους τους τομείς του. Ο Ackman όμως εμφανίστηκε στο CNBC, προσπαθώντας να προειδοποιήσει για την κόλαση που θα ακολουθούσε, ενώ είχε ζητήσει άμεσα αυστηρό lockdown 30 ημερών.

Ακολούθησαν και οι επιχειρηματικές προβλέψεις του. Η περιουσία του μέσω της εταιρείας του Pershing Square Capital Management εκτοξεύτηκε τα τελευταία δυο χρόνια, όταν και πόνταρε σε μετοχές οι οποίες μέχρι τότε κατέρρεαν, λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Η πιο πρόσφατη πρόβλεψή του δεν ακούγεται καθόλου καλή και ευοίωνη. Γιατί ο Ackman μόλις ισχυρίστηκε ότι «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα να έχει ξεκινήσει ήδη», υποστηρίζοντας πως μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτη ύστερα από την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία.

Σε ένα thread στο Twitter ξεκίνησε λέγοντας: «Τον Ιανουάριο του 2020 είχα εφιάλτες σχετικά με μια ενδεχόμενη πανδημία, αλλά όλοι πίστευαν πως είμαι τρελός. Έχω παρόμοιους εφιάλτες τώρα. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα να έχει ξεκινήσει ήδη, αλλά έχουμε αργήσει να τον αναγνωρίσουμε. Ο Πούτιν έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και τίποτα από αυτά δεν είναι καλό για τη Ρωσία».

Και συνέχισε. «Οι Ουκρανοί έχουν προβάλει μια αξιοθαύμαστη αντίσταση. Το ΝΑΤΟ αρνείται να μπει στον πόλεμο, αλλά τα μέλη του και οι περισσότερες χώρες του κόσμου ξεκίνησαν έναν οικονομικό πόλεμο και προμηθεύουν Stingers, αντιαρματικά όπλα, άλλα πυρομαχικά, πληροφορίες και χρηματοδότηση».

Πιο κάτω ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουμε να κάνουμε πριν μπούμε σε θερμό πόλεμο με τη Ρωσία. Προέτρεψε λοιπόν τη Δύση να κάνει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο (κάτι που έγινε δυο ημέρες αργότερα) και να χρηματοδοτούμε τον πόλεμο.

Οι προβλέψεις του και οι ανησυχίες του συνεχίζουν στη μακροσκελή ανάρτηση και καταλήγει «Ο χρόνος λιγοστεύει και πρέπει να κάνουμε κάτι πριν πεθάνουν πολλά ακόμα 18 μηνών μωρά».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φλαμανδοί Γίγαντες: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα κουνέλια του κόσμου

Με το βάρος του στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεπερνά τα δέκα κιλά, ο Φλαμανδός Γίγαντας αποτελεί με διαφορά τη ράτσα με...

Ξύπνησαν «ιούς ζόμπι» 50.000 ετών στους παγετώνες

Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται και οι παγετώνες λιώνουν, απελευθερώνονται πάσης φύσεως υλικά που παρέμεναν παγωμένα εδώ και αιώνες.Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από μικρόβια που...

Αμύθητη αρχαιολογική ανακάλυψη: Η πιο παλιά εκδοχή της Οδύσσειας μπροστά στα μάτια μας

Πρόκειται για την σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη της δεκαετίας στην Ελλάδα Με τόσο πλούσιο ιστορικό παρελθόν και «βιογραφικό» που ξεκίνησε να «γράφεται» πριν χιλιάδες...

Ασφαλιστικό – Αυξήσεις: Πώς διαμορφώνονται οι συντάξεις βάσης (Παραδείγματα)

Στα 520 εκ. ευρώ υπολογίζει η κυβέρνηση τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες θα διεκπεραιωθούν – τακτοποηθούν το 2023. Το...

Ακίνητα: Τα πάρκινγκ στις πιλοτές «μπλοκάρουν» τις μεταβιβάσεις

Μια πληγή από τις δεκαετίες του ’70, του ’80 αλλά και τις αρχές του ’90 εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή και να προκαλεί – ακόμη και...