Αρχική Κόσμος Ο «Εκδικητής της Αλάσκας» που κυνηγούσε παιδόφιλους με σφυρί

Ο «Εκδικητής της Αλάσκας» που κυνηγούσε παιδόφιλους με σφυρί

Μια υπόθεση που έχει κατά καιρούς προκαλέσει πολύ συζήτηση είναι αυτή του Jason Vukovich ή αλλιώς του «Εκδικητή της Αλάσκας» το 2016, ο οποίος χρησιμοποιούσε τη λίστα των δραστών σeξουαλικών εγκλημάτων, για να τους εντοπίζει και να τους κάνεις επιθέσεις.

Όπως είπε αργότερα, είχε μια «ακατανίκητη διάθεση να δράσει» λόγω του δικού του τραυματικού παρελθόντος, αφού ήταν και ο ίδιος ως απίδι θύμα σeξουαλικής κακοποίησης και μάλιστα από τον ίδιο του τον θετό πατέρα. Η θέληση του να διεκδικήσει δικαιοσύνη για τους άλλους του έδωσε τον τίτλο του εκδικητή τιμωρού.

Πλέον βρίσκεται στη φυλακή. Έχει αποκηρύξει τις πράξεις του και προέτρεψε άλλα θύματα σαν αυτόν να βρουν λύτρωση στη θεραπεία και όχι στα αντίποινα. Ένα από τα θύματά του μόνο πιστεύει πως πρέπει να εκτίσει το σύνολο της ποινής, ωστόσο η πλειοψηφία τους, έχει ζητήσει την πρόωρη αποφυλάκισή του.

https://www.alaskasnewssource.com/2020/10/31/anchorage-man-who-attacked-sex-offenders-loses-appeal-that-ptsd-factored-into-his-crimes/

@alaskasnewssource.com

Γεννήθηκε το 1975 στην Αλάσκα, σε μονογονεϊκή οικογένεια. Αργότερα υιοθετήθηκε από τον νέο σύζυγο της μητέρας του. Ο Larry Lee Fulton όμως ήταν αυτός που του διέλυσε τη ζωή. Οι γονείς του ήταν και οι δυο αφοσιωμένοι χριστιανοί. Όμως οι «προσευχές» του πατέρα του μαζί του πολύ αργά το βράδυ ήταν απλά ένα πρόσχημα για να τον παρενοχλήσει.

Εκτός όμως από τη σeξουαλική κακοποίηση, δέχθηκε και βία. Τον χτυπούσε με ξύλα και ζώνες. Στη δίκη του, αρκετά χρόνια μετά, ο αδερφός του Joel κατέθεσε στο δικαστήριο τι είχαν περάσει και οι δυο ως παιδιά. «Ήταν η δουλειά μου να πάω πρώτος, μπας και αφήσει ήσυχο τον Jason», είχε καταθέσει.

Ο πατέρας κατηγορήθηκε για παρενόχληση ανηλίκου το 1989 αλλά δεν μπήκε καθόλου στη φυλακή και σύμφωνα με τον Jason, κανένας κοινωνικός λειτουργός δεν ήρθε στο σπίτι να δει τι συμβαίνει. Η κακοποίηση συνεχίστηκε για ακόμα δυο χρόνια. Γιατί ο Jason στα 16 το έσκασε από το σπίτι.

Ανήλικος, χωρίς χαρτιά, στράφηκε στις μικροκλοπές για να επιζήσει, αποκτώντας ταυτόχρονα και φάκελο στην αστυνομία της πολιτείας της Ουάσιγκτον. Ο Vukovich παραδέχθηκε αργότερα πως η ροπή του στην παρανομία πήγαζε από το μίσος που αισθανόταν για τον εαυτό του, κάτι που ξεκίνησε από τότε που δέχθηκε για πρώτη φορά σeξουαλική κακοποίηση. «Τα θεμέλια που μπήκαν στα παιδικά μου χρόνια, δεν έφυγαν ποτέ».

Ο φάκελος του στην αστυνομία υπήρχε λίγο αργότερα σε τουλάχιστον 5 πολιτείες. Μετά από 17 χρόνια περιπλάνησης, αποφάσισε το 2008 να επιστρέψει στην Αλάσκα. Κατηγορήθηκε και εκεί για μια σειρά από αδικήματα, όπως κλοπή και κατοχή ουσιών. Το 2016 άρχισε να βράζει μέσα του.

Ξεκίνησε να διαβάζει τη λίστα με τους δράστες σeξουαλικών αδικημάτων της Αλάσκας και κάποια μέρα αποφάσισε πως θα αποδώσει ο ίδιος δικαιοσύνη. Αναζήτησε τρεις άνδρες καταχωρημένους στο μητρώο που σχετιζόταν με παιδιά. Βρήκε λοιπόν τα σπίτια των Charles Albee, Andres Barbosa και Wesley Demarest.

Στην περίπτωση του Albee εισέβαλε στο σπίτι του, του έριξε μερικά χαστούκια στο πρόσωπο, του είπε ότι ήξερε τι είχε κάνει, του έκλεψε κάποια πράγματα και έφυγε. Δυο ημέρες μετά, μαζί με δυο γυναίκες μπήκε στο σπίτι του Barbosa. Τον απείλησε με ένα σφυρί και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Όπως είπε αργότερα, είχε πάει εκεί για να «πάρει όσα ο Barbosa χρωστούσε» στα θύματά του. Έκλεψε αρκετά πράγματα, μαζί και το αυτοκίνητο του.

Η τρίτη επίθεση ήταν και η πιο βίαιη. Μπήκε στο σπίτι του Demarest και του είπε να γονατίσει στο πάτωμα. Ο τελευταίος αρνήθηκε, κι έτσι ο Vukovich τον χτύπησε στο κεφάλι με το σφυρί. Εκείνη τη στιγμή φώναξε «Είναι άγγελος εκδικητής. Θα αποδώσω δικαιοσύνη για όλου όσους έβλαψες».

Πήρε ξανά μερικά αντικείμενα και έφυγε. Όταν ο Demarest ξύπνησε κάλεσε την αστυνομία, η οποία τον βρήκε λίγο πιο κάτω, με τα κλοπιμαία και το σφυρί. Η σύλληψη ήταν επ’ αυτοφόρω και οι κατηγορίες που τον βάρυναν έφτασαν τις 18. Αρχικά δήλωσε αθώος αλλά αργότερα προσπάθησε να κάνει συμφωνία με τον εισαγγελέα.

Ο τελευταίος δέχτηκε να σβηστούν οι περισσότερες κατηγορίες και να δηλώσει ένοχος για απόπειρα βιαιοπραγίας και ληστεία κατά συρροή. Το 2018 καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης.

Τον προηγούμενο χρόνο είχε στείλει ένα γράμμα στην τοπική εφημερίδα της πόλης Anchorage. Μεταξύ άλλων έγραφε «Σκέφτηκα τις εμπειρίες μου ως παιδί… πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και επιτέθηκα σε τρεις παιδόφιλους. Εάν έχετε ήδη χάσει τα νιάτα σας, όπως εγώ, λόγω παιδικής κακοποίησης, μην πετάξετε και το παρόν και το μέλλον σας διαπράττοντας πράξεις βίας».

Πριν ακριβώς από έναν χρόνο εκδικάστηκε η έφεσή του. Υποστήριξε πως το γεγονός ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες θα έπρεπε να αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό στην υπόθεση. Η έφεση όμως απορρίφθηκε.

Ο Demarest αισθάνεται ανακουφισμένος που ο Vukovich βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα. «Δεν θα ήθελα να κυκλοφορεί ελεύθερος όσο είμαι ζωντανός», είπε χαρακτηριστικά. Ένα άρθρο που κατέγραψε αυτή του την αντίδραση αναρωτήθηκε: «Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθεί αν το δικό του θύμα νιώθει το ίδιο;».

Ο Demarest έχει πατήσει πλέον τα 70 και δυσκολεύεται να αρθρώσει ολόκληρες προτάσεις. Έχασε τη δουλειά λόγω του τραυματισμού του στον εγκέφαλο μετά το χτύπημα με το σφυρί. Πολλοί, από την άλλη, είναι εκείνοι που ζητούν την αποφυλάκιση του, με πολλές ιστοσελίδες να ζητούν υπογραφές από χρήστες για την αποφυλάκιση του. Για εκείνους, ο κύκλος της βίας και του τραύματος είναι απίθανο να τελειώσει κρατώντας θύματα που έγιναν εγκληματίες στη φυλακή.

Ο ίδιος πάντως έχει ζητήσει από τα θύματα σeξουαλικής βίας να μη γίνονται τιμωροί. «Η ισόβια κάθειρξη μου ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Μου την επέβαλε ένας αδαής, απεχθής, ανεπαρκής αντικαταστάτης ενός πατέρα. Τώρα αντιμετωπίζω την απώλεια του μεγαλύτερου μέρους της ζωής μου εξαιτίας μιας απόφασης να επιτεθώ σε ανθρώπους σαν αυτόν. Σε όλους όσους έχουν υποφέρει όπως εγώ, σας συμβουλεύω να αγαπήσετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, αυτός είναι πραγματικά ο μόνος δρόμος προς τα μπροστά».

Πληροφορίες: allthatsinteresting.com

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Καμπανάκι… επιστημόνων: «Η ανθρωπότητα δεν είναι έτοιμη για επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς»

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει… κανένα διεθνές σχέδιο δράση για την εύρεση και αντιμετώπισης εξωγήινης ζωής, τονίζουν οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο St AndrewsΣτο πανεπιστήμιο...

F-4 Phantom: Ποιο είναι το μαχητικό πολλαπλού ρόλου της Πολεμικής Αεροπορίας

Το 1974 τα πρώτα F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στην Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Ανδραβίδα.Τα F-4 Phantom είναι διθέσιο,...

Δίκη για το Μάτι: Tο γαμήλιο ταξίδι που έγινε εφιάλτης – «Έπεσε μέσα στη φωτιά – Η τελευταία του λέξη ήταν “γιατί;”»

Ήταν το γαμήλιο ταξίδι της Ιρλανδής υπηκόου Zoe Maria Holohan και του συζύγου της Μπράιαν στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2018....

Αλλάζει η επιδότηση ρεύματος: Εκπλήξεις στους νέους λογαριασμούς

Ραγδαίες αλλαγές στην επιδότηση ρεύματος φέρνουν νέα δεδομένα για τους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου. Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ανακοινώνει αύριο Τρίτη...

H Kίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι δημιούργησαν τις συνθήκες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Να επιρρίψει στις Ηνωμένες Πολιτείες την ευθύνη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προσπάθησε τη Δευτέρα (30/1) η Κίνα υποστηρίζοντας...