Αρχική Κόσμος Ο Έλον Μασκ αναγγέλλει την παραίτησή του από τη θέση του CEO...

Ο Έλον Μασκ αναγγέλλει την παραίτησή του από τη θέση του CEO του Twitter

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε χθες Τρίτη μέσω Twitter πως σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης μόλις «βρει κάποιον αρκετά παλαβό» για να τον αντικαταστήσει, εξηγώντας πως κατόπιν θα επικεντρωθεί στη διεύθυνση των ομάδων «μηχανικών λογισμικού και των εξυπηρετητών».

Ο πολυδισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης πήρε την απόφαση αντιδρώντας στη «σφυγμομέτρηση» που ξεκίνησε ο ίδιος τη Δευτέρα, ρωτώντας αν έπρεπε να αποχωρήσει από τη διεύθυνση του Twitter ή όχι.

Το 57% των κάπου 17 εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου που ψήφισαν έδωσε θετική απάντηση.

Τον θέλουν εκτός Twitter και οι επενδυτές

Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν «φύγε» ήταν σχεδόν σίγουρα και επενδυτές της Tesla που έχουν κουραστεί από το ατέρμονο χάος στο Twitter που, όπως λένε, έχει αποσπάσει την προσοχή του εκκεντρικού CEO από την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την κύρια πηγή πλούτου του.

Ο Μασκ χρησιμοποίησε επίσης τις μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει εν μέρει την εξαγορά του Twitter.

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει κατά 35% από τότε που ο Μασκ ανέλαβε το Twitter στις 27 Οκτωβρίου, κοστίζοντας στους επενδυτές δισεκατομμύρια. Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπερνούσε τα 1,1 τρισ. δολάρια την 1η Απριλίου, τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν ο Μασκ αποκαλύψει ότι αγόραζε μετοχές του Twitter. Έκτοτε η εταιρεία έχει χάσει το 58% της αξίας της, την ώρα που αντίπαλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων πριονίζουν το κυρίαρχο μερίδιο της Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

«Αυτή ήταν μια μαύρη στιγμή για τον Μασκ και σημαντική επιβάρυνση για τη μετοχή της Tesla, η οποία συνεχίζει να υποφέρει από τότε που ξεκίνησε η σαπουνόπερα του Twitter», σχολιάζει ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives.

Εάν η θητεία του Μασκ τελειώσει, θα ήταν θετικό στοιχείο για τη μετοχή της Tesla και σημάδι ότι ο Μασκ λαμβάνει επιτέλους υπόψιν την αυξημένη απογοήτευση γύρω από αυτόν τον εφιάλτη του Twitter», προσθέτει.

Κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει διάφορες μη επιστημονικές δημοσκοπήσεις σχετικά με θεμελιώδη ζητήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το αν θα επαναφέρει τους δημοσιογράφους που είχε αποκλείσει από το Twitter, γεγονός που επικρίθηκε ευρέως εντός και εκτός των κύκλων των μέσων ενημέρωσης.

Οι δημοσκοπήσεις έχουν καταφέρει μόνο να επιδεινώσουν την αυξημένη αίσθηση αναταραχής στο Twitter από τότε που ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία για 44 δισ. δολάρια, αφήνοντας ενδεχομένως τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας στα χέρια των χρηστών της.

Μεταξύ των συγκεκριμένων χρηστών είναι άτομα που «επέστρεψαν» πρόσφατα στην πλατφόρμα υπό τον Μασκ, άτομα που είχαν αποκλειστεί για ρατσιστικές και τοξικές αναρτήσεις ή που είχαν διαδώσει παραπληροφόρηση.

Από τότε που αγόρασε το Twitter, ο Μασκ προΐσταται μιας ιλιγγιώδους σειράς αλλαγών που έχουν εκνευρίσει τους διαφημιστές και έχουν απωθήσει τους χρήστες. Έχει απολύσει το μισό εργατικό δυναμικό και έχει διαλύσει μια επιτροπή συμβούλων εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Έχει εγκαταλείψει την εφαρμογή κανόνων παραπληροφόρησης περί Covid-19 και ζήτησε να απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες κατά του Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίου εμπειρογνώμονα των ΗΠΑ σε θέματα μολυσματικών ασθενειών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έρχονται αποζημιώσεις έως 2.000 ευρώ για διακοπές ρεύματος άνω των 72 ωρών

Αποζημιώσεις έως 2.000 ευρώ για διακοπές ρεύματος άνω των 72 ωρών εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών, θα προβλέπει νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.Σύμφωνα με...

Οι Τούρκοι απειλούν και τα Αμερικάνικα F-35!

Μπορεί να μην έχουν βρει ακόμα κινητήρα και να χρειάζονται αρκετά χρόνια εξέλιξης, όμως οι Τούρκοι θεωρούν ότι το δικό τους...

Εκλογές στην Ελλάδα: Τι μισθό παίρνουν βουλευτές, ευρωβουλευτές και δήμαρχοι

Απανωτές εκλογές στην Ελλάδα το 2023 και το 2024… Με τι ποσά όμως αμείβονται βουλευτές, ευρωβουλευτές και δήμαρχοι; Απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις θα υπάρξουν...

Αγώνας δρόμου για τα δισεκατομμύρια που κρύβονται στη Σελήνη

Ένας νέος διαστημικός αγώνας έχει ξεκινήσει. Τα επόμενα χρόνια, πολλοί πύραυλοι αναμένεται να ταξιδέψουν προς τη Σελήνη, για την εύρεση πολύτιμων πόρων, την ικανοποίηση...

Πού «κρύβουν» τα λεφτά τους για… ώρα ανάγκης οι κροίσοι

<div data-configuration-type="Atcom.Sites.ProtoThema.Models.HtmlSnippets.ParagraphConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema" data-configuration="{"Content":{"Raw":"Σε ένα παλιό πυρηνικό καταφύγιο, στην Ελβετία, μια εξειδικευμένη μεταφορική εταιρεία κατεβάζει ένα κοντέινερ. Την περιοχή επιβλέπουν βαριά οπλισμένοι φρουροί και...