Αρχική Κόσμος Ο Έλον Μασκ απειλεί με αποχώρηση από τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter

Ο Έλον Μασκ απειλεί με αποχώρηση από τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter

Δεδομένα για τα μηνύματα spam και τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter ζήτησε ο Έλον Μασκ και απείλησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλαν στην εταιρεία οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου, το Twitter «παραβαίνει ξεκάθαρα και επί της ουσίας» τις υποχρεώσεις του και ο Έλον Μασκ διατηρεί όλα τα δικαιώματα να καταγγείλει τη συμφωνία.

Σε επιστολή του στο Twitter, ο δισεκατομμυριούχος επανέλαβε το αίτημά του για λεπτομέρειες σχετικά με λογαριασμούς bot (σ.σ. υπολογιστής ζόμπι) και είπε ότι επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων να τερματίσει τη συγχώνευση καθώς η εταιρεία παραβίαζε τις υποχρεώσεις της, καθώς δεν του παρείχε τις πληροφορίες. Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ απειλεί εγγράφως να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

«Ο Μασκ πιστεύει ότι το Twitter αρνείται με διαφάνεια να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα ζητούμενα δεδομένα», σύμφωνα με την επιστολή.

Το Twitter είχε υποβαθμίσει προηγουμένως την προειδοποίηση του Μασκ ότι η συμφωνία ήταν «σε αναμονή», υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα θα τον βοηθούσαν να προετοιμαστεί για την ιδιοκτησία του στο Twitter.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Μασκ είπε ότι θα θέσει τη συμφωνία «προσωρινά σε αναμονή», ενώ περιμένει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης να παράσχει στοιχεία για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών της.

Ο Μασκ είπε στην επιστολή του ότι χρειάζεται τα δεδομένα για να πραγματοποιήσει τη δική του ανάλυση των χρηστών του Twitter και δεν πίστευε στις «χαμηλές μεθοδολογίες δοκιμών» της εταιρείας.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Μασκ δήλωσε ότι θα θέσει τη συμφωνία «προσωρινά σε αναμονή», ενώ περίμενε από την εταιρεία να του δώσει στοιχεία για το ποσοστό των ψεύτικων accounts στην πλατφόρμα.

«Ο Musk πιστεύει ότι το Twitter αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα εν λόγω δεδομένα καθότι ανησυχεί για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των στοιχείων αυτών από τον ίδιο», σύμφωνα με την επιστολή.

«Ο Μασκ πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται και παρεμποδίζει το δικαίωμά του να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες», αναφέρεται στην επιστολή των δικηγόρων.

Η αξία της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 5,5% στα 38,13 δολάρια σε συναλλαγή με μεγάλη πτώση σε σχέση με την προσφορά του Μασκ στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές δεν περίμεναν ότι η συμφωνία θα κλείσει στη συμφωνηθείσα τιμή.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ισλανδία: Χιλιάδες σολομοί διέφυγαν από ιχθυοτροφείο – Ο αντίκτυπος μπορεί να είναι θανατηφόρος

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Las Vegas Sphere: Οι U2 εγκαινίασαν την εντυπωσιακή σφαιρική αρένα – «Είναι το μέλλον της μουσικής»

Το ιρλανδικό συγκρότημα των U2 εγκαινίασε τη σκηνή της νέας σφαιρικής εγκατάτασης, Las Vegas Sphere, αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων,...

Τα ισόβια δεν είναι ισόβια και υπάρχει λόγος γι’ αυτό

Με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου να είναι σε πλήρη εξέλιξη από τη μία και λίγο μετά την τελεσίδικη καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι ισχύει για την εκλογική άδεια των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διενεργηθούν σε όλη την Επικράτεια την επόμενη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, ενώ σε όσες Περιφέρειες και...

Eπιδόματα: Τα βήματα προς τη χρήση προπληρωμένης κάρτας

Πάει για αργότερα -όπως όλα δείχνουν-το να χορηγούνται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ μέσω προπληρωμένων καρτών: Οι αρχικοί σχεδιασμοί μοιάζει να μην «βγαίνουν»...