Αρχική Ελλάδα Ο ΕΟΤ θα ανοίξει γραφείο στο Ελληνικό Κέντρο της Κοινότητας Μελβούρνης

Ο ΕΟΤ θα ανοίξει γραφείο στο Ελληνικό Κέντρο της Κοινότητας Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού για τη λειτουργία Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Μελβούρνη, που θα στεγαστεί στο 15ώροφο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας.

Ο κ. Κικίλιας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, την Τρίτη, επιβεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ θα ανοίξει το νέο γραφείο στο Ελληνικό Κέντρο.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η ΕΚΜ προέβη σε σειρά επαφών και διαβημάτων προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, προωθώντας τη λειτουργία γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για μας να προσθέτουμε κι άλλες αγορές, παραπάνω δυναμική στη χώρα, έτσι ώστε να έχουμε ταξιδιώτες και τουρίστες 12 μήνες το χρόνο. Αυτή είναι η στόχευση, αυτή η προσπάθεια γίνεται. Είναι κομβικό, γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη, είναι μια άλλη ήπειρος. Έχει σημαντικό ελληνικό στοιχείο- με πολλούς Ελληνοαυστραλούς που ζουν στη Μελβούρνη – και είναι μια αγορά που άνοιξε επιτέλους μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας».

Ο κ. Παπαστεργιάδης υπογράμμισε στον Υπουργό τη σημασία δημιουργίας γεφυρών μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι «οι χώρες μας μοιράζονται κοινές αξίες και ιδανικά και έχουν μεγάλες κοινότητες που θα ωφεληθούν από τη λειτουργία του νέου γραφείου. Το 15ώροφο πολιτιστικό κέντρο της Κοινότητάς μας είναι ένας ιδιανικός χώρος για να στεγάσει το νέο Γραφείο του ΕΟΤ, δεδομένης της κεντρικής τοποθεσίας του και των υπηρεσιών που ήδη λειτουργούν σε αυτό, όπως το γραφείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην πρόσοψή του αντίγραφο της Ζωφόρου του Παρθενώνα.»

«Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα,» σχολίασε ο κ Παπαστεργιάδης, προσθέτοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα του γραφείου, καθώς είναι κάτι το οποίο ζητάμε εδώ και οκτώ χρόνια. Επιτέλους, έρχεται να το υλοποιήσει ο κ. Κικίλιας».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρετανία: Επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τους βουλευτές, αυξάνονται οι απειλές για την ασφάλειά τους

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας βουλευτών, που δηλώνουν ότι είναι αντιμέτωποι με...

Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων για Τέμπη: Προτείνουν αναθεώρηση Συντάγματος για τις ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με 57 θύματα η Ένωση...

Σοκ στο Μεξικό: Δυο υποψήφιοι δήμαρχοι στην πόλη Μαραβατίο δολοφονήθηκαν μέσα σε μια μέρα

Στη μικρή πόλη Μαραβατίο του κεντρικού Μεξικού, δυο υποψήφιοι για το αξίωμα του δημάρχου δολοφονήθηκαν μέσα σε μια μέρα. Χθες...

Τρομοκρατία: Βαρύ κατηγορητήριο για τους «10» της «Σύμπραξης εκδίκησης»

Έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα κατά περίπτωση περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος...

Οι λόγοι που οι επισκέπτες της Αθήνας είναι περισσότεροι και πιο ικανοποιημένοι

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...