Αρχική Πολιτική Ο Πέτρος Τατούλης για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας

Ο Πέτρος Τατούλης για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18.8.2022

Τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας και η έγκριση τροποποίησης της με αριθμ. 122004/13.07.2004 ΑΕΠΟ του έργου: «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας, τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα» ως προς τα πρόσθετα και συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στην περιοχή της Καλαμάτας» είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της μεγαλύτερης πληθυσμιακά πόλης της Πελοποννήσου και πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Με καθυστέρηση πολλών μηνών το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, όπου η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη και η παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» με επικεφαλής τον Γιώργο Δέδε, αφού έλαβαν υπ’όψιν τους τις εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, κατέθεσαν κοινή συγκεκριμένη πρόταση πέντε (5) βελτιωτικών σημείων, προκειμένου η μελετητική εταιρεία να ενημερώσει το Συλλογικό Όργανο για την πιθανή τροποποίηση τους χωρίς να διακινδυνεύει η αποτελεσματικότητα του έργου.

Ο κ.Νίκας θεώρησε σκόπιμο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση ως εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής ενώ παράλληλα διέρρεε στους διαδρόμους ότι θα πρότεινε τον ορισμό μιας επιτροπής, άτυπης και άμισθης, προκειμένου να καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη δική της άποψη επί της μελέτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική συμπεριφορά του κ.Νίκα, πριν το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δημιούργησε συνθήκες πολιτικού «μαγειρέματος», κάτι το οποίο αποδείχθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, με δεδομένο ότι εμφανίσθηκαν ανοίκειες και περίεργες πολιτικές συμμαχίες.

Τελικά με μία ψήφο διαφορά (με τη συνδρομή των «απαραίτητων» ψήφων από Περιφερειακούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης) επικράτησε η πρόταση του κ.Νίκα για τον ορισμό επιτροπής, άτυπης φυσικά, με επικεφαλής τον Καθηγητή Υδρολογίας και Ανάλυσης Συστημάτων Υδραυλικών Έργων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ.Δημήτρη Κουτσογιάννη, όπου ήταν η επιλογή του κ.Περιφερειάρχη.

Ο κ.Νίκας με ανάρτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας τη Δευτέρα 8.08.2022 και ώρα 23:27 βραδινή, μας ενημέρωσε ότι στην «ειδική και πρωτότυπη» αυτή επιτροπή δεν θα συμμετέχει η αρμόδια κατά το Νόμο Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ε. Μεσσηνίας, θα επικουρούν(!) όμως ειδικοί σύμβουλοι δικής του επιλογής!

Η αλλοπρόσαλλη και ύποπτη πολιτική συμπεριφορά του κ.Νίκα όμως δεν τελειώνει εδώ. Με την αριθμ.πρωτ. 280876/17.08.2022 (με ΑΔΑ: Ψ01Κ7Λ1-ΞΓΣ) απόφαση του δέσμευσε το ποσό των 24.800€ για την πληρωμή του έργου: «Σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την εξέταση ζητημάτων που αφορούν στην τροποποίηση της αριθμ.122004/13.07.2004 ΑΕΠΟ του έργου: «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας, τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα» ως προς τα πρόσθετα και συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στη περιοχή της Καλαμάτας».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πολιτικό θράσος και το πολιτικό ψεύδος ξεπερνούν κάθε όριο!

Καλούμε τον κ.Περιφερειάρχη να εγκαταλείψει τα πολιτικά παιχνίδια και για το μικρό χρονικό διάστημα που του απομένει μέχρι την απομάκρυνση του από τη θέση του Περιφερειάρχη, να σοβαρευτεί και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

  • Ποιος αποφάσισε τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την τροποποίηση της ΑΕΠΟ επί πληρωμή και ποιος αποφάσισε το ύψος της δαπάνης;
  • Με ποιο δικαίωμα ο κ.Περιφερειάρχης ακυρώνει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και αναθέτει-παραγγέλλει τεχνική έκθεση σε μη υπηρεσιακούς παράγοντες;
  • Ποιος θα είναι αυτός που θα αποφασίσει σχετικά με τα ζητήματα για τα οποία θα αποφανθούν οι ανάδοχοι για τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης;

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά στον κ.Νίκα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι ιδιοκτησία του και ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για θέματα τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα.

Ο κ.Νίκας οφείλει να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση δέσμευσης του ποσού των 24.800€ και να μην προχωρήσει σε καμία απολύτως ανάθεση!

Για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου καθώς και για το ύψος της συγκεκριμένης δαπάνης θα πρέπει να αποφασίσουν τα αρμόδια Συλλογικά Όργανα και όχι ο «Λουδοβίκος» της Πελοποννήσου.

Υγ. Ελπίζουμε ο κύριος Καθηγητής να έχει αντιληφθεί ότι η κακή διαχείριση του ονόματος και του κύρους του από τον κ.Νίκα, θα πρέπει να τον οδηγήσει στην άρνηση για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ζιμπάμπουε: Μητέρες εμβολιάζουν κρυφά τα παιδιά τους για να τα σώσουν από τον θάνατο

Δεκάδες γυναίκες σπεύδουν να εμβολιάσουν τα μωρά τους σε μια κλινική στη Ζιμπάμπουε. Η διαδικασία έχει ως εξής: Mια νοσοκόμα συνοδεύει...

Bloomberg: Αυτές είναι οι καλύτερες αεροπορικές του 2022 και δεν είναι αυτές που… φαντάζεστε

Κι όμως οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο με βάση μάλιστα τον πιο αυστηρό κριτή δηλαδή τους ίδιους τους επιβάτες δεν...

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έστελνε χυδαία μηνύματα στην Καρολάιν Κράουτς

Μια είδηση που -εφόσον είναι αλήθεια- προκαλεί αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τη Καρολάιν...

Σεισμός 6 Ρίχτερ σε περιοχή της Ελλάδας έως το 2030 – Μελέτη

Ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2022 στη Φλώρινα θορήβυσε τους σεισμολόγους, καθώς στο παρελθόν δεν...

Συντάξεις: Μόλις 600 εκατ. για αυξήσεις το 2023 – Αφορά σε 1 στους 3

Μόλις 600 εκατ. ευρώ για αύξησης στους 2,5 εκατ. συνταξιούχους το 2023 προβλέπει το σχέδιο προϋπολογισμού το οποίο αναμένεται να κατατεθεί...