Αρχική Ελλάδα ΟΑΕΔ: Έξι προγράμματα για 53.220 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τα Χριστούγεννα

ΟΑΕΔ: Έξι προγράμματα για 53.220 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τα Χριστούγεννα

Έξι προγράμματα με συνολικά 53.220 νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να «τρέξουν» από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ειδικότερα, τα έξι προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, δηλαδή του πρώην ΟΑΕΔ,είναι τα εξής:

  • Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 3.220 ελεύθερων επαγγελματιών 30-45 ετών στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Επιπλέον, η δράση αφορά 220 νέες επιχειρήσεις που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι ηλικίας 30-45 ετών στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Αναμένεται να εκδοθεί εντός του Οκτωβρίου.
  • Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης εγγεγραμμένων στα μητρώα της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα θα βγει εντός του Οκτωβρίου.
  • Το τρίτο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της ΔΥΠΑ, ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές με πολύ υψηλή ανεργία. Αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου.
  • Το τέταρτο πρόγραμμα αφορά στην απασχόληση 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η προκήρυξη του προγράμματος θα εκδοθεί εντός του Νοεμβρίου.
  • Το πέμπτο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες 18-66 ετών. Το πρόγραμμα θα βγει εντός του Δεκεμβρίου.
  • Το έκτο αφορά στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων-επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 ανέργους (25-45 ετών). Το πρόγραμμα αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αναλυτικά, περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα της ΔΥΠΑ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.dypa.gov.gr)

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα εντός του Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης.Η καταβολή της...

Διέρρηξαν φούρνο για μόλις 7,5 ευρώ

Το κατάστημα έχει γίνει στόχος διαρρηκτών καμιά δεκαριά φορές μέχρι τώραΔιάρρηξη σε αρτοποιείο με… λεία 7,50 ευρώ σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το...

Με δύο… διαφορετικές ώρες ξύπνησαν οι Λιβανέζοι – Διαμάχη για την αλλαγή

Με δύο διαφορετικές ώρες ξύπνησε σήμερα ο Λίβανος καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών και των θρησκευτικών αρχών σχετικά με την απόφαση να...

Ο Guardian για τις «μαφίες της Μυκόνου» και την επίθεση στον αρχαιολόγο

Εκτενές ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο φιλοξενεί ο Guardian, κάνοντας λόγο για τη «βία που πλήττει» το νησί,...

Πώς διαβάζει η ελληνική κυβέρνηση την «επίθεση φιλίας» της Τουρκίας

Εντυπωσιακή -όσο και πρωτοφανής- φαίνεται η μεταστροφή της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία απηύθυνε προς την Ελλάδα μηνύματα ευχών για την εθνική εορτή της...