Αρχική Κόσμος Οδηγός πέρασε από τα διόδια 172 φορές χωρίς να πληρώσει -Το κόλπο...

Οδηγός πέρασε από τα διόδια 172 φορές χωρίς να πληρώσει -Το κόλπο που έκανε

Μια ιδιαίτερα δημοφιλή μέθοδο επιστράτευε ένας 22χρονος Ελβετός προκειμένου να γίνεται… καπνός από τους σταθμούς διοδίων.

Καλά κρατεί το κίνημα «Δεν πληρώνω» στα διόδια της χώρας μας, με πολλούς οδηγούς να επιστρατεύουν διάφορα μέσα προκειμένου να περάσουν «αέρα» από τους σταθμούς.

Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν 22χρονο Ελβετό οδηγό, ο οποίος παραβίαζε επί μήνες τις μπάρες των διοδίων στην Ιταλία, θεωρώντας ότι έχει βρει τον τρόπο να διασχίζει τους αυτοκινητοδρόμους τζάμπα.

Ο 22χρονος κολλούσε πίσω από αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων κατέβαλαν το τέλος διοδίων, και όταν άνοιγε η μπάρα εμεταλλευόταν το χρονικό διάστημα που μεσολαβούμε μέχρι το κλείσιμό της, περνώντας δίχως να πληρώσει.

σταθμός διοδίων στην Ιταλία

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, ο… τζαμπατζής οδηγός ήταν συχνός επισκέπτης του αυτοκινητοδρόμου A9 Lainate-Como-Chiasso, και συγκεκριμένα του σταθμού διοδίων
Grandate, με τη δράση του να μην περνά απαρατήρητη από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες κατόπιν ερευνών διαπίστωσαν ότι πέρασε δωρεάν τα διόδια 172 φορές, μέσα σε διάστημα 10 μηνών.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, η εισαγγελία του Κόμο απήγγειλε σοβαρές κατηγορίες απάτης εναντίον του άνδρα. Τα συνολικά απλήρωτα διόδια, που συσσωρεύτηκαν στις πολυάριθμες παράνομες διελεύσεις του, υπολογίζονται σε περίπου 1.600 ευρώ.

Όπως προσθέτουν τα ιταλικά μέσα, η ιστορία του 22χρονου δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Μια παρόμοια πρακτική ακολουθούσε και ένας 80χρονος Ιταλός ο οποίος επί δύο χρόνια γινόταν… καπνός από τους σταθμούς διοδίων. Η δράση του έλαβε τέλος, όταν η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου κατάφερε να ταυτοποιήσει το όχημά του, μέσω καμερών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τους ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους, το εν λόγω φαινόμενο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, μιας και οδηγεί σε σημαντική απώλεια εσόδων, η οποία επηρεάζει την οικονομική ευρωστία τους και συρρικνώνει την ικανότητά τους να συντηρούν και να βελτιώνουν τους αυτοκινητοδρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα με βάση το Άρθρο 29 του ΚΟΚ, όποιος δεν καταβάλει διόδιο τέλος -όπου προβλέπεται η καταβολή αυτού- τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

carandmotor.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αρχαίο DNA ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για την πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας

Οι γενετιστές έριξαν φως στις επιπτώσεις που είχε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Νέα ανάλυση DNA, που δημοσιεύεται...

Το κράτος με τους 38 κατοίκους που φυλακίζει όποιον έχει κρεμμύδια και σπανάκι

Μια μικρή έκταση 11 στρεμμάτων στη Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόνο 38 κατοίκους, αυτοπροσδιορίζεται ως χώρα από τους ανθρώπους της και καλωσορίζει τους τουρίστες...

Σχεδόν μηδενικές οι τουρκικές παραβιάσεις από 978 που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο

Η «νέα σελίδα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η οποία επισφραγίστηκε με την «ανέφελη» επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, καταγράφεται και στα στοιχεία του...

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά, πάνω...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν με το νέο φορολογικό καθεστώς

Νέοι επαγγελματίες, όσοι δηλώνουν στην εφορία καθαρά κέρδη πάνω από το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, εποχικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες – γονείς μονογονεϊκής ή πολύτεκνης οικογένειας, αυτοαπασχολούμενοι...