Αρχική Οικονομία Οι 10 συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη

Οι 10 συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη

Η τιμή της βενζίνης αρχίζει να εκτοξεύεται, καθώς πέρα από το κύμα ακρίβειας που δημιούργησε ο κορονοϊός, ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει σοβαρές ανατιμήσεις και δημιουργεί προβλήματα στην αγορά του πετρελαίου.

Έτσι, το consumerreports.org έφτιαξε μια λίστα με 10 χρήσιμες συμβουλές, ώστε να κάνετε εξοικονόμηση στα καύσιμα και να μην χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στη τσέπη για την μετακίνηση σας.

1.Γεμίστε κατά το ήμισυ

Οι εμπειρογνώμονες του ιστότοπου Consumer Reports αναφέρουν ότι πρέπει να γεμίζετε κατά το ήμισυ το ρεζερβουάρ στους κρύους χειμερινούς μήνες και όταν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης βενζίνης.

2.Συγκρίνετε τις τιμές

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρέπει πάντα να γίνεται σύγκριση τιμών, ώστε να βρεθεί η πιο οικονομική λύση.

3.Λιγότερες μετακινήσεις

Το Consumer Reports τονίζει ότι πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι μη απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να μειωθεί η συνολική κατανάλωση.

4.Τήρηση των ορίων ταχύτητας

Η συνήθειες στο τιμόνι φέρεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για όποιον θέλει να κάνει οικονομία, καθώς η μη τήρηση των ορίων ταχύτητας, φαίνεται να επιβαρύνει το πορτοφόλι, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

5.Ομοιόμορφη οδήγηση

Η οδήγηση που γίνεται ομοιόμορφα φέρεται να βοηθάει σημαντικά στην οικονομία. Έτσι, είτε οδηγείται αργά, είτε γρήγορα, καλό είναι να διατηρήσετε μία σταθερή ταχύτητα και να αποφύγετε τις απότομες και συνεχείς εναλλαγές.

6.Αεροδυναμική του οχήματος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική του οχήματος. Χαρακτηριστικά, σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, περισσότερο από το 50% της ισχύος του κινητήρα πηγαίνει για την αντιμετώπιση της αεροδυναμικής αντίστασης.

7.Βενζίνη καλής ποιότητας

Η βενζίνη που είναι καλής ποιότητας βοηθάει ιδιαίτερα το όχημα και φυσικά το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το Consumer Reports.

8.Παραλείψτε τη βενζίνη Premium

Η βενζίνη Premium πρέπει να αγοράζεται μόνο εάν είναι αναγκαίο και απαραίτητο, καθώς σε πολλά αυτοκίνητα αναγράφεται ότι «συνιστάται», που σημαίνει ότι είναι προαιρετικό.

9.Πίεση στα ελαστικά

Τα ελαστικά χάνουν περίπου 1 psi το μήνα. Έτσι, εάν έχετε ελαστικά με χαμηλότερη πίεση από αυτή που συνιστάται, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την οικονομία καυσίμου.

10.Μείωση στη χρήση κλιματιστικού

Το Consumer Reports τονίζει ότι πρέπει να μειωθεί η χρήση κλιματιστικού στο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα από την στιγμή που επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εφορία: Ερχονται οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ και οι «αυτόματες» επιστροφές φόρων

Ανάσα σε χιλιάδες δικαιούχους που περιμένουν στην «ουρά» την επιστροφή ΦΠΑ θα δώσει η διαδικασία των προσυμπληρωμένων δηλώσεων ΦΠΑ και η αυτοματοποίηση της διαδικασίας...

«Ασύλληπτο περιστατικό» στην Κίνα: Γυναίκα γέννησε όρθια έξω από μαιευτήριο – Δεν πρόλαβε να κάνει τεστ για κορωνοϊό (Video)

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στην Κίνα, καθώς γυναίκα γέννησε όρθια έξω από μαιευτήριο, γιατί δεν πρόλαβε να κάνει τεστ για τον...

Κακοκαιρία Άριελ: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Αριέλ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.Η Αττική δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τα προβλήματα να κάνουν...

Σε υψηλό 32 ετών οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα στη χώρα το 2021 ήταν στο...

Πολιτικός γάμος: Μέσω του gov.gr η έκδοση άδειας

Ο πολιτικός γάμος γίνεται πλέον ακόμα πιο εύκολος. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εκδίδουν μέσω του gov.gr την άδεια...