Αρχική Οικονομία Οι 10 συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη

Οι 10 συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη

Η τιμή της βενζίνης αρχίζει να εκτοξεύεται, καθώς πέρα από το κύμα ακρίβειας που δημιούργησε ο κορονοϊός, ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει σοβαρές ανατιμήσεις και δημιουργεί προβλήματα στην αγορά του πετρελαίου.

Έτσι, το consumerreports.org έφτιαξε μια λίστα με 10 χρήσιμες συμβουλές, ώστε να κάνετε εξοικονόμηση στα καύσιμα και να μην χρειαστεί να βάλετε βαθιά το χέρι στη τσέπη για την μετακίνηση σας.

1.Γεμίστε κατά το ήμισυ

Οι εμπειρογνώμονες του ιστότοπου Consumer Reports αναφέρουν ότι πρέπει να γεμίζετε κατά το ήμισυ το ρεζερβουάρ στους κρύους χειμερινούς μήνες και όταν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης βενζίνης.

2.Συγκρίνετε τις τιμές

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρέπει πάντα να γίνεται σύγκριση τιμών, ώστε να βρεθεί η πιο οικονομική λύση.

3.Λιγότερες μετακινήσεις

Το Consumer Reports τονίζει ότι πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι μη απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να μειωθεί η συνολική κατανάλωση.

4.Τήρηση των ορίων ταχύτητας

Η συνήθειες στο τιμόνι φέρεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για όποιον θέλει να κάνει οικονομία, καθώς η μη τήρηση των ορίων ταχύτητας, φαίνεται να επιβαρύνει το πορτοφόλι, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

5.Ομοιόμορφη οδήγηση

Η οδήγηση που γίνεται ομοιόμορφα φέρεται να βοηθάει σημαντικά στην οικονομία. Έτσι, είτε οδηγείται αργά, είτε γρήγορα, καλό είναι να διατηρήσετε μία σταθερή ταχύτητα και να αποφύγετε τις απότομες και συνεχείς εναλλαγές.

6.Αεροδυναμική του οχήματος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική του οχήματος. Χαρακτηριστικά, σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, περισσότερο από το 50% της ισχύος του κινητήρα πηγαίνει για την αντιμετώπιση της αεροδυναμικής αντίστασης.

7.Βενζίνη καλής ποιότητας

Η βενζίνη που είναι καλής ποιότητας βοηθάει ιδιαίτερα το όχημα και φυσικά το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το Consumer Reports.

8.Παραλείψτε τη βενζίνη Premium

Η βενζίνη Premium πρέπει να αγοράζεται μόνο εάν είναι αναγκαίο και απαραίτητο, καθώς σε πολλά αυτοκίνητα αναγράφεται ότι «συνιστάται», που σημαίνει ότι είναι προαιρετικό.

9.Πίεση στα ελαστικά

Τα ελαστικά χάνουν περίπου 1 psi το μήνα. Έτσι, εάν έχετε ελαστικά με χαμηλότερη πίεση από αυτή που συνιστάται, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και την οικονομία καυσίμου.

10.Μείωση στη χρήση κλιματιστικού

Το Consumer Reports τονίζει ότι πρέπει να μειωθεί η χρήση κλιματιστικού στο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα από την στιγμή που επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες είχαν αναλάβει να εκτελέσουν δύο 44χρονους από τη Σλοβενία και έναν από το Μαυροβούνιο, ο...

Βραζιλία: Σύζυγος πάτησε την 53χρονη γυναίκα του με αυτοκίνητο και της ξερίζωσε την καρδιά

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Ποιοι οδηγοί μπορούν να περνούν δωρεάν από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν

Απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να καταβάλουν διόδια είναι αρκετοί πολίτες που εντάσσονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Ελαφρώς αυξημένες είναι από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι τιμές...

Τι ισχύει με τις μειώσεις τιμών: Τα… ψιλά γράμματα των σούπερ μάρκετ – Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης

Την τελική τιμή ανά μονάδα μετά την όποια προσφορά έχουν αποφασίσει να κάνουν είτε τα ίδια τα supermarket είτε...

Μια νέα υποχρεωτική προϋπόθεση για τους ορειβάτες του Εβερεστ θεσπίζει το Νεπάλ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...