Αρχική Κόσμος Οι Αμερικανοί έδωσαν στους Ουκρανούς τη θέση του Moskva; Αποκαλυπτικό δημοσίευμα των...

Οι Αμερικανοί έδωσαν στους Ουκρανούς τη θέση του Moskva; Αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Times

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την ημέρα που το ρωσικό καταδρομικό Moskva βυθίστηκε. Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο βρισκόταν σε περιπολία στη Μαύρη Θάλασσα την ημέρα της βύθισης της ρωσική ναυαρχίδα Moskva, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Όπως αποκαλύπτουν οι Times, κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου Boeing P8 Poseidon βρισκόταν σε απόσταση 100 μιλίων από το ρωσικό καταδρομικό την ημέρα που το Moskva υπέστη την καταστροφική ζημιά και ακολούθησε η βύθισή του.

Εκατοντάδες από το πλήρωμα εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας χτυπήθηκε από τουλάχιστον από έναν ουκρανικό αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune.

Η βύθισή του έχει μειώσει δραματικά την πιθανότητα αμφίβιας επίθεσης στην Οδησσό και έχει προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αεροσκάφος P8, το οποίο κοστίζει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, είναι το πλέον εξελιγμένο αεροπλάνο για την παρακολούθηση πολεμικών πλοίων που διαθέτει το αμερικανικό οπλοστάσιο. Μπορεί να ποντίσει ηχοσημαδούρες στη θάλασσα προκειμένου να ανιχνεύσει εχθρικά σκάφη, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το αεροσκάφος, που βασίζεται στα σχέδια του Boeing 737-800, φέρει υπερσύγχρονο εξοπλισμό παρακολούθησης και μπορεί να εντοπίσει σκάφη και υποβρύχια σε απόσταση άνω των 160 χλμ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Times το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8 Poseidon παρακολουθούσε τις κινήσεις του Moskva και φέρεται ότι ενημέρωση για την ακριβή θέση του πλοίου τον ουκρανικό στρατό πριν από την επίθεση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το αμερικανικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Ιταλία και έφθασε στις ακτές της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα όπου επιχείρησε να εντοπίσει τη θέση του ρωσικού στόλου. Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, διάφορα νατοϊκά συστήματα παρακολούθησης και drones παρακολουθούν τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων από τις ακτές της Πολωνίας και κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας μέχρι τις ακτές της στη Μαύρη Θάλασσα.

Από την εισβολή στην Ουκρανία, μια σειρά από πλατφόρμες παρακολούθησης του ΝΑΤΟ και drones επιτηρούν τις ρωσικές κινήσεις από την πολωνική ακτή και κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων και μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τι κάνετε μετά την αίτηση

Μέχρι τις 5 Ιουλίου είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για αίτηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Το allazosyskevi.gov.gr έχει δεχθεί -σύμφωνα με...

Guardian για Τουρκία: Προσπαθεί να φέρει τουρίστες με ελληνικά μέρη και μπουζούκια

Μια τουρκική προσπάθεια να προσελκύσει τουρίστες με μια διαφημιστική καμπάνια, υπό τον τίτλο «TurkAegean» και φόντο ιστορικές ελληνικές τοποθεσίες και τον ήχο του μπουζουκιού,...

Power Pass: Πότε θα μπουν τα χρήματα σε όσους έκαναν αίτηση

Μέχρι σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα όσοι θέλουν να κάνουν αιτήσεις για το Power Pass. Το επίδομα του Power...

Η έκθεση του Σοϊγκού στον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία ενημέρωσε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, μετά...

Δημόσιο: Όλα τα μέτρα για εξοικονόμηση ρεύματος – Ποιοι θα έχουν μπόνους

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ρεύματος στο Δημόσιο. Στο ΦΕΚ αναφέρονται τα μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης...