Αρχική Ελλάδα Οι σήραγγες-φαντάσματα του Σκαραμαγκά «ζωντανεύουν» -Προ των πυλών το έργο πνοής για...

Οι σήραγγες-φαντάσματα του Σκαραμαγκά «ζωντανεύουν» -Προ των πυλών το έργο πνοής για τη Δυτική Αττική

Μπαίνει στις «ράγες» το μεγάλο έργο που θα αποσυμφορήσει θεαματικά την κίνηση των οχημάτων τόσο στην Εθνική Οδό από και προς Κόρινθο όσο και τις λεωφ. Σχιστού και Αθηνών.

Μέσα στον Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το μεγάλο της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Γιώργος Καραγιάννης.

Πρόκειται για το εθνικής σημασίας έργο σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής του Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και την ολοκλήρωση του τριπλού κόμβου του Σκαραμαγκά. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 55 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

κίνηση Αθήνα

Το αντικείμενο του έργου

Ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω στο τελευταίο τμήμα της μήκους 1,4 χλμ. μέχρι την Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου με την κατασκευή του ανισόπεδου ημικόμβου (Η/Κ) Σκαραμαγκά.

Αναβάθμιση του υφιστάμενου Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Σχιστού με κατασκευή ενός ακόμη υπερυψωμένου κλάδου με νέα γέφυρα υπεράνω της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου.

Αναβάθμιση της Ε.Ο. Αθηνών -Κορίνθου στο τμήμα της μεταξύ του Η/Κ Σκαραμαγκά και του Α/Κ Σχιστού με αύξηση και αναδιαμόρφωση των λωρίδων κυκλοφορίας αυτής.

Κατασκευή του νέου Α/Κ Ναυπηγείων επί της Λεωφόρου Σχιστού ανάντη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είναι αναγκαίος για την κατάργηση του ισόπεδου σηματοδοτημένου κόμβου στη διασταύρωση με Λεωφόρο Σχιστού και του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά καθώς και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών απαιτήσεων του οδικού δικτύου της περιοχής. Στο πλαίσιο της κατασκευής του εν λόγω Ανισόπεδου Κόμβου αλλά και της αναβάθμισης του Α/Κ Σχιστού προβλέπεται και αναδιαμόρφωση της Λεωφόρου Σχιστού στο μεταξύ των δύο αυτών κόμβων τμήμα αυτής.

-Κατασκευή του απαιτούμενου δικτύου συλλεκτήρων όμβριων της περιοχής που εντάσσεται και εξυπηρετεί και τα παραπάνω οδικά έργα.

-Εργασίες μετατόπισης/προστασίας των δικτύων Ο.Κ.Ω. (Φυσικό Αέριο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ κ.ά).

σήραγγες σκαραμαγκά

Τα οφέλη

Η κατασκευή του τριπλού κόμβου θα σημάνει την απευθείας σύνδεση της Εθνικής Οδού με τη Λ.Σχιστού, την ολοκλήρωση της ημιδιανοιγμένης Περιφερειακής Αιγάλεω που θα συνδέσει τη Λ. Σχιστού με την Αττική Οδό, αλλά και τη λειτουργία των διανοιγμένων σηραγγών-«φαντάσμαα» που βρίσκονται στροφή προς Σκαραμαγκά και πριν την Λίμνη Κουμουνδούρου.

Επιπροσθέτως, θα βελτιωθεί σε θεαματικό βαθμό η κυκλοφοριακή ροή από την Αθήνα προς το βιομηχανικό κέντρο του Ασπροπύργου και την Ολυμπία Οδό και προς Σχιστό και το λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Νέα Υόρκη: Η σύλληψη ενός 23χρονου οδήγησε το FBI στην παγκόσμια σατανιστική αίρεση «764»

Μια σύλληψη με κατηγορίες για οπλοκατοχή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2021 οδήγησε το Ομοσπονδιακό Γραφείο...

Ο κορονοϊός εκτόξευσε τα διαζύγια: 4 στους 10 χώρισαν μέσα στο lockdown

Πανδημία… διαζυγίων καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των lockdown για τον κορονοϊό, αλλά και μετά από αυτή, σύμφωνα με τα...

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το 2% των Ελλήνων είναι υποψήφιοι!

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 εκλέγονται οι αρχές των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών της χώρας με...

Τα νέα ραβασάκια της Εφορίας – Στέλνει «φορο-κλήσεις» σε χιλιάδες φορολογούμενους

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Μεξικό: Κατάρρευση οροφής εκκλησίας εν ώρα λειτουργίας – Τουλαχιστον εννέα νεκροί (βίντεο)

Εννέα άνθρωποι φέρονται να έχουν σκοτωθεί, 40 να έχουν τραυματιστεί κι άλλοι 30 περίπου να έχουν παγιδευτεί μετά την κατάρρευση της οροφής μιας εκκλησίας...