Αρχική Κόσμος Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Έκκληση FBI στους αθλητές να αφήσουν τα κινητά στο...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Έκκληση FBI στους αθλητές να αφήσουν τα κινητά στο σπίτι

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο πλησιάζουν. Το FBI απηύθυνε έκκληση στους Ολυμπιονίκες να αφήσουν τα κινητά του σπίτι και να πάρουν προσωρινά τηλέφωνα μαζί τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αυτόν τον μήνα. Ο λόγος είναι η πιθανότητα για «κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο».

“Το FBI προτρέπει όλους τους αθλητές να κρατούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα στο σπίτι και να χρησιμοποιούν ένα προσωρινό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές σε ορισμένες δυτικές χώρες συμβουλεύουν επίσης τους αθλητές τους να αφήνουν προσωπικές συσκευές στο σπίτι ή να χρησιμοποιούν προσωρινά τηλέφωνα λόγω κυβερνοασφάλειας ανησυχίες στους Αγώνες», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση.

0-22-scaled

Η προειδοποίηση

Αν και δεν γνωρίζει «οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή στον κυβερνοχώρο κατά των Ολυμπιακών Αγώνων», το FBI πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό όσοι συμμετέχουν στους αγώνες να είναι «επαγρυπνοί και να διατηρούν τις βέλτιστες πρακτικές στο δίκτυό τους και στα ψηφιακά τους περιβάλλοντα».

Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών από αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ για κινεζική κατασκοπεία και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας — και καθώς αξιωματούχοι πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει δημόσια ότι η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα προηγμένο κράτος τεχνικής επιτήρησης εντός των συνόρων της, καλυμμένο από κάμερες, αναγνώριση προσώπου και άλλη τεχνολογία .

Το FBI άνοιξε 2.000 έρευνες αντικατασκοπείας

Οι αξιωματούχοι της αντικατασκοπείας έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, καθώς και μέλη των επιχειρήσεων και του ακαδημαϊκού κόσμου, που ταξιδεύουν στην Κίνα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παραβιάσουν τις προσωπικές τους συσκευές. Το FBI παρέχει συστηματικά τις λεγόμενες αμυντικές ενημερώσεις σε Αμερικανούς που θεωρεί ότι κινδυνεύουν να γίνουν θύματα κινεζικών προσπαθειών κατασκοπείας.

Το FBI έχει ανοίξει επί του παρόντος περισσότερες από 2.000 έρευνες αντικατασκοπείας για υποτιθέμενες προσπάθειες του Πεκίνου να κλέψει αμερικανικές πληροφορίες τεχνολογίας, σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, Chris Wray.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα στέλνει κυβερνητικούς αξιωματούχους

«Όταν μετράμε αυτά που βλέπουμε στις έρευνές μας, δεν υπάρχει χώρα που να αποτελεί ευρύτερη απειλή για τις ιδέες μας, την καινοτομία μας και την οικονομική μας ασφάλεια από την Κίνα», είπε ο Ρέι κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας στην Προεδρική Βιβλιοθήκη του Ρόναλντ Ρίγκαν τη Δευτέρα. .

Ενώ οι αθλητές των ΗΠΑ επιτρέπεται να αγωνίζονται, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα στέλνει κυβερνητικούς αξιωματούχους στους αγώνες. Η ίδια πολιτική ισχύει και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται επίσης στο Πεκίνο. Ο Λευκός Οίκος θέλει να στείλει ένα «σαφές μήνυμα» ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα σημαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει «συνήθης δουλειά», είπε ο Ψάκι στους δημοσιογράφους πέρυσι.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κογκρέσο: Κατατέθηκε τροπολογία – Μπλόκο στα τουρκικά F-16

Με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο...

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...