Αρχική Πολιτική Ομιλία Ι. Λαμπρόπουλου στη Συζήτηση για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021

Ομιλία Ι. Λαμπρόπουλου στη Συζήτηση για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021

Ομιλία Βουλευτή Μεσσηνίας Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλου στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2021 στη Βουλή.

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού πραγματοποιείται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η ανθρωπότητα, οι Κυβερνήσεις, οι Πολίτες, δίνουν τη μάχη με την Πανδημία, για την Υγεία και τη Ζωή.

Οικονομίες και Υγειονομικά Συστήματα, ακόμα και πλουσίων κρατών, σε όλη την υφήλιο, ξεπερνούν τα όριά τους και κλυδωνίζονται.

Η Ανθρωπότητα και μαζί και η Χώρα μας, περνά την μεγαλύτερη κρίση, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί, ότι θα κατέρρεαν  Υγειονομικά Συστήματα, όπως της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και πολλών άλλων.

Η Ελλάδα εκτός από την υγειονομική καλείται να διαχειριστεί και την οικονομική κρίση, που προέκυψε.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, εδώ και αρκετούς μήνες, αντιμετωπίζει τις καθημερινές απειλές της Τουρκίας, καθώς και την πίεση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορά της.

Ποτέ άλλοτε, Κυβέρνηση, μετά τον Πόλεμο, δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τέτοια πολυεπίπεδη και τέτοιων διαστάσεων κρίση.

Για τον λόγο αυτό, Κύριοι της Αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να είσαστε πιο συγκρατημένοι και προσεχτικοί στους λόγους σας, όταν μάλιστα μέχρι πρότινος, κυβερνούσατε και δεν φτιάξατε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν προσλάβατε γιατρούς και νοσηλευτές, δεν εξοπλίσατε τις Ένοπλές Δυνάμεις μας, και τις αφήσατε χωρίς ανταλλακτικά.

Ο ελληνικός Λαός έχει και γνώση και μνήμη.

Δεν είναι τυχαίο, ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων, έχει διπλασιαστεί σε βάρος σας, από αυτή των εκλογών.

Δεν έχετε πολιτικό λόγο, επιχειρήματα και θέσεις, γι΄αυτό κραυγάζετε και όσο δεν σας ακούει ο Λαός, τόσο φωνάζετε περισσότερο.

Παρά τις περιορισμένες δυνάμεις μας, λόγω των δικών σας παραλείψεων, αντιμετωπίσαμε την πανδημία πιο αποτελεσματικά και καλύτερα από τις περισσότερες προοδευμένες χώρες και εξακολουθούμε να δίνουμε καθημερινή μάχη, με το δεύτερο κύμα, που πιο ισχυρό, πλήττει όλα τα κράτη της υφηλίου.

Είναι κρίμα να τοποθετείστε τόσο σκληρά και ανεύθυνα, ως να υπάρχει μόνο εδώ το πρόβλημα, παραβλέποντας το τι γίνεται σήμερα στην Ιταλία, την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία.

Δώσαμε, συγκρατημένα και με σύνεση, αυτά που επέτρεπαν οι οικονομικές μας δυνατότητες: Μέχρι τώρα πάνω από 25 δις. ευρώ, για στήριξη των πολιτών, των αδύναμων, των επαγγελματιών, των ανέργων, των αγροτών μας, των επιχειρήσεων, όταν εσείς ανεύθυνα πλειοδοτούσατε και ζητούσατε να τα δώσουμε όλα από την αρχή.

Ταυτόχρονα, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία, δεν επιβάλουμε καινούργιους αλλά αντίθετα μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, στηρίζουμε την παραγωγή και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών.

Εκσυγχρονίζουμε τη Δημόσια Διοίκηση και τον Κρατικό Μηχανισμό και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδυτών.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η Χώρα μας, πλέον, δανείζεται με σχεδόν μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια.

Σε αυτόν τον τυφώνα της παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η στρατηγική της ένταξης της Ελλάδας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, είναι αυτή που μας κράτησε και μας κρατάει όρθιους, και τα προσεχή χρόνια, θα μας δώσει πάνω από 70 δις ευρώ για την ανάκαμψη της Οικονομίας μας, την εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων σε όλη την Ελλάδα, στα οποία φυσικά θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση του δυτικού άξονα από την Καλαμάτα μέχρι την Πάτρα.

Αυτούς τους δύσκολους μήνες, η Κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, σύνεση και διπλωματικό σχεδιασμό, αντιμετώπισε με επιτυχία, τις προκλήσεις, τις ιμπεριαλιστικής Τουρκίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με επαγγελματισμό και πίστη στην ιστορία μας, στάθηκαν και στέκονται φρουροί των συνόρων μας και προστάτευσαν τα εθνικά μας δίκαια.

Οι Συμφωνίες της χώρας μας, με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τις Θαλάσσιες Ζώνες και η αναβάθμιση των σχέσεών μας, με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και άλλες συμμαχικές χώρες, αναδεικνύουν την Ελλάδα, ως έναν ισχυρό παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα ανέκτησε το κύρος της.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυξάνει κατά δύο δις ευρώ τις στρατιωτικές δαπάνες και εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων και αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων τους, στέλνοντας το μήνυμα, για ισχυρό στράτευμα, και ισχυρή αποτροπή.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και τα προβλήματα μεγάλα και απρόβλεπτα.

Στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο, ελπίδα είναι η επιστήμη και τα εμβόλια.

Μέχρι να ξανάρθει η κανονικότητα, πρέπει η Οικονομία μας, να σταθεί όρθια, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Υγεία, την Οικονομία, αλλά και τα εθνικά μας θέματα.

Σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που σαρώνει, παγώνει και κλείνει τα πάντα, πρέπει όλοι μας, Κόμματα και Πολίτες, να παραμείνουμε ενωμένοι.

Η αντιπολίτευση φθοράς δεν οδηγεί πουθενά.

Αξία και κέρδος για τον Λαό μας, αποτελεί η θετική αντιπολίτευση, με προτάσεις και ιδέες, που συνεισφέρουν σε καλύτερες πολιτικές.

Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε, τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και τις προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα.

Να μην μας διχάζουν τα μικρά.

Να μας ενώνουν τα μεγάλα.

Σας ευχαριστώ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα πληρωμών μέσω πιστωτικών/χρεωστικών καρτών (POS).Το σχέδιο βασίζεται σε...

Ινδία: Τουλάχιστον 288 νεκροί από τη σύγκρουση των τριών τρένων

Η σύγκρουση μεταξύ τριών τρένων, την Παρασκευή (02/06), στην ανατολική Ινδία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 288 ανθρώπων και τον τραυματισμό...

Τουρισμός: Ελλάδα «ψηφίζουν» 4 μεγάλες αγορές – Στο top10 των επιλογών για ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Βραζιλία

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν οι τουρίστες από τέσσερις σημαντικές μακρινές αγορές, με υψηλή τουριστική δαπάνη και μεγάλη διάρκεια παραμονής, με τη χώρα μας...

Λιμεναρχείο Πύλου: Πλειοδοτικός διαγωνισμός για κατασχεμένα αλιευτικά εργαλεία

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Drone που ελεγχόταν από τεχνητή νοημοσύνη αποφάσισε να σκοτώσει τον χειριστή του – Έπρεπε να ολοκληρώσει την αποστολή

Σε μια εικονική δοκιμή που διοργάνωσε ο αμερικανικός στρατός, drone της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που ελεγχόταν από τεχνητή νοημοσύνη αποφάσισε να...