Αρχική Οικονομία ΟΠΕΚΑ: Πόσοι και πότε θα πάρουν επίδομα παιδιού και επιταγή ακρίβειας (Πίνακας)

ΟΠΕΚΑ: Πόσοι και πότε θα πάρουν επίδομα παιδιού και επιταγή ακρίβειας (Πίνακας)

Συνολικά 592.282 οικογένειες «κλείδωσαν» την πληρωμή της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2022 καθώς και της επιταγής ακρίβειας που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Πρόκειται για όσους υπέβαλαν επιτυχώς την αίτηση Α21 με τον αριθμό των τέκνων τους ως τις 11 Μαρτίου.

Το επίδομα θα το πληρωθούν στις 31 Μαρτίου από τον ΟΠΕΚΑ, ενώ στη Μ. Εβδομάδα (πιθανώς μεταξύ 18 και 22 Απριλίου) θα καταβληθεί η έξτρα ενίσχυση για τις επιπτώσεις από το κύμα των ανατιμήσεων που παρατηρείται σε πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Το επίδομα για το πρώτο δίμηνο του 2022 προκαταβάλλεται στους δικαιούχους με βάση τα κριτήρια εισοδήματος που ίσχυσαν πέρυσι, αλλά με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβάλει τη νέα αίτηση Α21 για το 2023 στην οποία ουσιαστικά συμπληρώνουν τον αριθμό των παιδιών που είτε είναι κάτω των 18 ετών, είτε σπουδάζουν και δεν έχουν συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας τους.

Μέχρι τις 11 Μαρτίου που ήταν διαθέσιμη η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, υποβλήθηκαν πάνω από 620.000 αιτήσεις Α21, από τις οποίες εγκρίθηκαν και θα πληρωθούν οι 592.282.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία των αιτήσεων Α21 που εγκρίθηκαν:

  • Επίδομα για 1 παιδί θα πληρωθούν 253.438 οικογένειες, στις οποίες θα καταβληθεί και η αντίστοιχη επιταγή ακρίβειας.
  • Επίδομα για 2 παιδιά θα πληρωθούν 259.616 οικογένειες, με την αντίστοιχη επιταγή ακρίβειας πριν από το Πάσχα.
  • Επίδομα για 3 παιδιά θα πληρωθούν 63.393 οικογένειες, στις οποίες θα καταβληθεί και η αντίστοιχη επιταγή ακρίβειας πριν από το Πάσχα
  • Επίδομα για 4 παιδιά θα πληρωθούν 12.186 οικογένειες, στις οποίες θα καταβληθεί και η αντίστοιχη επιταγή ακρίβειας.
  • Επίδομα για 5 παιδιά θα πληρωθούν 2.459 οικογένειες, στις οποίες θα καταβληθεί και η αντίστοιχη επιταγή ακρίβειας πριν από το Πάσχα.
  • Επίδομα για 6 παιδιά και άνω θα πληρωθούν 1.190 οικογένειες, στις οποίες θα καταβληθεί και η αντίστοιχη επιταγή ακρίβειας πριν από το Πάσχα.

Τα ποσά

Σύμφωνα με τον πίνακα των δικαιούχων που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»:

  • Οικογένεια με 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα ως 10.500 ευρώ θα πληρωθεί 140 ευρώ επίδομα για το πρώτο δίμηνο του 2022 και πριν από το Πάσχα θα πάρει επιταγή ακρίβειας 105 ευρώ. Με εισόδημα ως 26.250 ευρώ θα πάρει 56 ευρώ επίδομα και 423 ευρώ επιταγή.
  • Οικογένεια με 2 παιδιά και με ετήσιο εισόδημα 15.250 ευρώ θα πληρωθεί 168 ευρώ επίδομα για το πρώτο δίμηνο του 2022 και επιταγή ακρίβειας 63 ευρώ.
  • Οικογένεια με 3 παιδιά και με ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ θα πληρωθεί 336 ευρώ επίδομα και 126 ευρώ επιταγή ακρίβειας.
  • Οικογένεια με 4 παιδιά και με ετήσιο εισόδημα 13.500 ευρώ θα πληρωθεί 840 ευρώ επίδομα και 210 ευρώ επιταγή ακρίβειας.

Από τις ανακοινώσεις των αρμοδίων υπουργών προκύπτει ότι δεν θα πάρουν την επιταγή ακρίβειας όσοι έχασαν την προθεσμία για την αίτηση Α21. Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη φάση των αιτήσεων όταν ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για το Α21, όσοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους θα λάβουν μόνον το επίδομα τέκνου για το α΄ και το β΄ δίμηνο του 2022, χωρίς δικαίωμα ενίσχυσης.

Ωστόσο, ενδέχεται να ενταχθούν και αυτοί στο έκτακτο μέτρο της επιταγής, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι μένουν εκτός, διότι δεν υπέβαλαν έγκαιρα τις αιτήσεις Α21.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πληθαίνουν οι δεσμεύσεις σε ακατάσχετους λογαριασμούς – Τι ισχύει και τι να προσέξετε

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για δεσμεύσεις ποσών σε ακατάσχετους λογαριασμούς, σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες για δεσμεύσεις...

Το 30% ξοδεύει τουλάχιστον 750 ευρώ στην εκπαίδευση των παιδιών του

Το 30% ξοδεύει τουλάχιστον €750 στην εκπαίδευση των παιδιών του – Τα σημαντικότερα ευρήματα έρευνας του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Βαρύ είναι το κόστος της εκπαίδευσης για τους...

Βρετανία: 16χρονος αυτοκτόνησε επειδή τον εκβίαζαν με γυμνές φωτογραφίες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

AEGEAN και Olympic Air: Ανακοίνωση για αλλαγή αεροπορικών εισιτηρίων

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Σοκ σε 5ήμερη μαθητών από τη Θεσσαλονίκη: Αστυνομία, κλοπές χρημάτων και ναρκωτικά στο ξενοδοχείο

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη έκλεβαν χρηματικά ποσά από βαλίτσες συμμαθητών σε πενθήμερη στην Αλεξανδρούπολη ενώ αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία...